Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Kuusi vakuutusta, joita pk-yrittäjä saattaa tarvita
Nainen vihreässä puserossa katselee ikkunasta ulos ja hymyilee.

Kuusi vakuutusta, joita pk-yrittäjä saattaa tarvita

7.7.2022

Jokaista yrittäjää yhdistää taito unelmoida, uskaltaa ja yrittää. Me Fenniassa tuemme sinua ja tarjoamme etuja vakuutuksiin, jotta sinulla on kiperässäkin tilanteessa mahdollisuus järjestää asiasi kuntoon ja jatkaa omaa polkuasi. Olemme Suomen Yrittäjien pitkäaikainen kumppani: yhteistyömme ansiosta pystymme tarjoamaan yritysasiakkaille asiantuntevaa ja kokonaisvaltaista palvelua sekä kattavat jäsenedut.

Oletko yrittäjä tai harkitsetko oman yrityksesi perustamista? Jotta uskallat yrittää ja tarttua mahdollisuuksiin, sinun on hyvä tietää, mitkä vakuutukset turvaavat liiketoimintaasi sekä vahingon sattuessa myös sinua ja perhettäsi.

YEL-vakuutus on kaikille yrittäjille pakollinen

Yrittäjänä huolehdit itse eläketurvastasi, mikä tarkoittaa lakisääteisen YEL-vakuutuksen ottamista. Se on tärkein vakuutuksesi, sillä se tuo sinulle eläkkeen lisäksi perusturvan työvuosinasi. Se esimerkiksi vaikuttaa Kelasta saatujen sairaus- tai vanhempainpäivärahan suuruuksiin ja siihen, millainen työttömyysturvasi taso on.

Lisäksi yrittäjä voi ottaa muita vakuutuksia yritystoiminnan tueksi. Vapaaehtoiset vakuutukset kattavat yrittäjän henkilöturvaan, yrityksen työntekijöihin, omaisuuteen ja toimintaan sekä ajoneuvoihin liittyviä riskejä.

Henkilö- ja esinevahingoista voi aiheutua yllättäviä kuluja

Toiminnan vastuuvakuutus korvaa yritystoiminnassa kolmannelle osapuolelle aiheutettuja henkilö- tai esinevahinkoja, joista yrityksesi on vahingonkorvausvastuussa. Tällainen vahinko voi syntyä esimerkiksi, jos virheellinen pesukoneen asennus aiheuttaa kiinteistöön vesivahingon tai asiakas liukastuu toimitilan märkään lattiaan ja loukkaa itsensä.

Joskus yritystoiminnassa syntyy erimielisyyksiä, joiden selvittelyyn tarvitaan oikeudellista apua. Oikeusturvavakuutus kattaa kuluja, jotka syntyvät yrityksen käyttämistä lakipalveluista esimerkiksi riita-, rikos- ja hakemusasioihin liittyvissä tilanteissa.

Omaisuusvahingot voivat aiheuttaa yrityksellesi taloudellisia menetyksiä, mutta onneksi niihinkin voi varautua etukäteen. Omaisuusvakuutuksella voit vakuuttaa yrityksesi tärkeää irtaimistoa ja rakennuksia esimerkiksi tulipalon ja ilkivallan varalta.

Yritystoiminnan keskeytyessä vakuutus auttaa

Yrityksen liiketoiminta saattaa poikkeuksellisessa tilanteessa keskeytyä pitkäksi aikaa. Näin voi käydä esimerkiksi, jos työntekijälle sattuu tapaturma. Tapaturmakeskeytysvakuutus korvaa menetettyä katetta ja kuluja, joita syntyy perustelluista toimista, joilla yritetään pienentää aiheutunutta katemenetystä. Tällaisia lisäkuluja voivat olla esimerkiksi ylitöistä, sijaistyöntekijöiden palkkaamisesta ja työn alihankintana teettämisestä aiheutuneet kulut.

Liiketoiminta saattaa lamautua myös silloin, jos liikekumppanin yritystoiminnassa käyttämälle omaisuudelle sattuu esinevahinko. Riippuvuuskeskeytysvakuutuksesta korvataan suomalaisen asiakkaan, alihankkijan tai tavarantoimittajan vahingosta aiheutuvia ylimääräisiä kuluja.

Yrityksen omalle omaisuudelle aiheutunut vahinko aiheuttaa monesti keskeytymistä toimintaan. Yrityskeskeytysvakuutus korvaa ylimääräisiä kuluja, joilla ylläpidetään tai käynnistetään uudelleen yritystoimintaa korvattavan omaisuusvahingon jälkeen. Näitä kuluja korvataan enintään 12 kuukauden ajalta ja enimmillään 20 000 euroa.

Hyödynnä etusi Suomen Yrittäjien jäsenenä

Fennia ja Suomen Yrittäjät ovat yhdessä rakentaneet vakuutuskokonaisuuden, joka soveltuu erityisesti pk-yrittäjille. Tarjoamme Suomen Yrittäjien pienille jäsenyrityksille (alle 10 henkilöä) valmiin, erikoishinnoitellun Yritysturva-ratkaisun, joka sisältää toiminnan vastuuvakuutuksen, oikeusturva- ja omaisuusvakuutuksen sekä tapaturmakeskeytys-, riippuvuuskeskeytys-, ja yrityskeskeytysvakuutukset.

Muista myös hyödyntää muita etujasi Suomen Yrittäjien jäsenenä:

 • Saat 50 prosentin alennuksen Yrityksen sairausturvan päiväkorvausosan maksusta, kun omavastuuajaksi on valittu vähintään 21 päivää. Päiväkorvauksen lisäksi Yrityksen sairausturva sisältää sairauden ja tapaturman hoitokulut. Vakuutuksen voi ottaa sekä yrittäjälle että työntekijöille.

 • Fennia-Henkiturva on vakuutus, jonka voit ottaa itsellesi ja yrityksesi työntekijöille kuoleman ja pysyvän työkyvyttömyyden varalta. Jäsenetuna tarjoamme pysyvän työkyvyttömyyden turvan korvaussummaan 10 prosentin korotuksen, kuitenkin enintään 100 000 euroa. Saat lisäksi 20 prosentin alennuksen Fennia-Henkiturvan ensimmäisen vakuutuskauden maksusta.

Lue lisää

 • Yritys- ja yrittäjäasiakkaan tarjouspyyntö
 • Näin yrittäjän sosiaaliturva muodostuu
YrittäjyysKumppanitYrittäjän vakuutuksetYrityksen vakuutuksetArtikkeliYritys

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet