Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Omaisuus ja toiminta
  • Yrityksen oikeusturvavakuutus

Yrityksen oikeusturvavakuutus

Riitatilanteet voivat aiheuttaa yrityksellesi yllättäviä kuluja – varaudu niihin yrityksen oikeusturvavakuutuksella.
Varaa aika verkkotapaamiseen

Varaudu lakimieskuluihin

Pitkäkestoisista oikeudenkäynneistä aiheutuvat kulut voivat olla yli 100 000 euroa.

Turvaa yllättäviin kuluihin

Voit varautua yrityksen oikeudenkäyntiriskeihin kuten sopimusriidat, työsuhderiidat, velkomuksiin liittyvät riidat sekä riitaiset hakemusasiat.

Vaikka yrityksesi toimii aina täysin sopimusten mukaan, saatat löytää itsesi tilanteesta, jossa toisella osapuolella on erilainen näkemys siitä, mitä on sovittu. Yrityksesi voi myös joutua rikoksen kohteeksi ja osallistumaan rikosoikeudenkäyntiin asianomistajan asemassa turvatakseen oikeutensa vahingonkorvaukseen. Oikeusturvavakuutuksellamme varaudut kuluihin, joita yrityksellesi aiheutuu lakiavun käyttämisestä riita-asioissa, riitaisissa hakemusasioissa sekä rikosasioissa asianomistajan asemassa saatavan turvaamiseksi.

Näin oikeusturvavakuutus korvaa

Oikeusturvavakuutuksesta korvataan vakuutetun asiamies- ja oikeudenkäyntikuluja asioissa, joissa voidaan osoittaa riidan syntyminen. Riidan katsotaan syntyneen, kun yksilöity vaatimus on kiistetty joko perusteeltaan tai määrältään.

Vakuutuksen korvauspiiriin kuuluvat ne asiat, jotka voidaan viedä käräjäoikeutta vastaavaan yleiseen tuomioistuimeen vakuutuskirjaan kirjatulla vakuutuksen voimassaoloalueella. Kulujen korvaamisen edellytyksenä ei ole se, että asia etenisi tuomioistuimeen tai välimiesmenettelyyn asti. Myös tuomioistuimen ulkopuolella tapahtuvaan riidanratkaisuun liittyvät asiamieskulut korvataan oikeusturvavakuutuksesta.

Hallinto- tai erityistuomioistuimissa käsiteltävät asiat eivät kuulu oikeusturvavakuutuksen korvauspiiriin.

Oikeusturvavakuutus korvaa vakuutetun omia asiamieskuluja. Siihen on myös mahdollista liittää suoja sen varalta, että vakuutettu tuomitaan maksamaan vastapuolen oikeudenkäyntikulut. Vakuutus ei sen sijaan korvaa vakuutetun ajanhukkaa, ylimääräistä työtä, matkakuluja tai ansionmenetystä.

Ota vakuutus ajoissa

Oikeusturvavakuutukseen sisältyvän kahden vuoden säännön mukaan vakuutuksen tulee pääsääntöisesti olla ollut voimassa ennen riidan syntymisen perustetta. Jos riita koskee esimerkiksi jotakin oikeustoimea, kuten sopimusta, on vakuutus tullut ottaa ennen sopimuksen solmimista, vaikka sopimusta koskeva riita olisikin syntynyt vasta vakuutuksen voimaantulon jälkeen.

Sattuiko vahinko?

Rakennukselle sattui vahinkoToiminta keskeytyi tapaturman tai omaisuusvahingon takiaTietoturva- tai tietosuojavahinkoOikeudenkäyntiin liittyvät kulutKuljetusvahingot
Katso muut vahingot

Tuote-esitteet ja vakuutusehdot

Yrityksen oikeusturvavakuutusta koskevat tuote-esitteet ja vakuutusehdot löydät alta. Linkeistä avautuvat esitteiden ja ehtojen omat verkkosivut, mutta sivujen lopusta löydät linkin myös tulostettavaan pdf-versioon.

Esite - Yritysturvan omaisuus-, keskeytys-, vastuu- ja oikeusturvavakuutukset
Vakuutusehdot - YT401 Oikeusturvavakuutus

Vakuutukset yritysasiakkaille

Yrittäjän vakuutukset

Lisää aiheesta

Tietoturva ikoni.

Yrityksen tietoturva- tai tietosuojavahinko

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet