Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Fordon och trafik
  • Jag skadade mig i en trafikolycka

Jag skadade mig i en trafikolycka

Sök vård så snart som möjligt. Du kan boka tid via FenniaVårdaren varje dag klockan 7–23 på 010 503 5900. I brådskande fall kan du söka vård på vilken vårdinrättning som helst. Informera om trafikolyckan i samband med vården.

Skadan handläggs utifrån trafikförsäkringen för den skyldiga partens fordon. Säkerställ att föraren, ägaren eller försäkringstagaren till den skyldiga partens fordon har anmält skadan till sitt försäkringsbolag.

Om skadan inträffade i arbetet eller under en arbetsresa gör du en olycksfallsanmälan tillsammans med din arbetsgivare till arbetsgivarens olycksfallsförsäkringsbolag. Utifrån trafikförsäkringen handläggs sådana kostnader i anslutning till skadan som den lagstadgade olycksfallsförsäkringen inte ersätter, såsom ersättning för tillfälligt men.

Om du själv har betalat kostnader orsakade av skadan kan du ansöka om ersättning för dem via Mitt Fennia.

Skador som ersätts från arbetsolycksfallsförsäkringen

Om en trafikskada uppstår i arbetet eller i förhållanden som hänför sig till arbetet och drabbar en arbetstagare eller en företagare, görs skadeanmälan till olycksfallsförsäkringsbolaget och det bolag som ansvarar för trafikskadan. Ersättningsärendet handläggs i första hand utifrån arbetsolycksfallsförsäkringen.

Sök ersättning från arbetsgivarens olycksfallsförsäkring

Fyll i blanketten Sjukdoms- och olycksfallsanmälan på Mitt Fennia. Logga in på tjänsten med nätbankskoder eller mobil-id.

Information som stöd för förändringen som en trafikskada kan medföra i livet

Om man skadas allvarligt förändras livet plötsligt och det blir mycket nytt att lära sig i vardagen. Nedan får du information som stöd för förändringen som en skada kan medföra i livet.

Mer information

Vår skadetjänst hjälper om du har frågor mån–fre kl. 9–16.

Lisää aiheesta

Talkoförsäkring

Lue lisää
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor