Matkavakuutus antaa turvaa matkoille

Matkavakuutus turvaa sinut ja matkatavarasi matkalla sattuvien yllättävien tilanteiden varalta. Voit ottaa matkavakuutuksen tarpeittesi mukaan joko yhdelle matkalle tai jatkuvana vakuutuksena. Muistathan ottaa vakuutuksen ennen matkalle lähtöä, näin varaudut matkalla sairastumiseen, tavaroiden rikkoutumiseen tai varkauteen sekä esimerkiksi matkan peruuntumiseen tai keskeytymiseen.

Osta nyt helposti netistä kattava matkavakuutus, joka antaa turvaa reissussa niin sinulle, tavaroillesi kuin yllättävien muutostenkin varalle.

Juuri sinulle sopiva matkavakuutus

Kattavalla matkavakuutuksella turvaat itsesi ja matkatavarasi lähellä ja kaukana. Matkavakuutuslaskurillamme voit helposti vertailla vakuutuksia ja löytää itsellesi parhaan vaihtoehdon.

Vertaa hintoja

Palvelumme ovat apunasi kotimaassa ja ulkomailla

Jos sinulle sattuu tapaturma tai sairastut matkalla, olemme puhelinsoiton päässä - oli kohteesi Turku, Tukholma tai Toronto.

Toimi näin, jos sairastut matkalla

Turvaa tärkeimmille matkatavaroillesi

Tiesitkö, että yleisimmin hajoava tai varastettava matkatavara on usein myös se arvokkain? Katso, miten varaudut puhelimellesi matkalla sattuviin vahinkoihin.

Katso vinkit

Valitse matkavakuutus tarpeittesi mukaan

Matkavakuutus pelastaa paljon silloin, kun matkalla sattuu jotakin yllättävää. Matkavakuutusta hankkiessa kannattaa miettiä,  otatko vakuutuksen vain itsellesi vai koko perheelle. Meiltä saat koko perheen matkavakuutukset samaan hintaan riippumatta siitä, montako henkeä perheeseesi kuuluu.

Jatkuva matkavakuutus on oikea valinta, jos matkustat vähintään kolmesti vuodessa tai pidempiä aikoja kerrallaan. Määräaikainen matkavakuutus kannattaa ottaa, jos matkustat harvemmin. Se on voimassa erikseen sovitun ajan, kuten viikon tai kuukauden, kaikkialla maailmassa.

Matkavakuutus on voimassa loma- ja työmatkoilla. Jos olet valinnut vakuutuksen, joka kattaa myös matkat Suomessa, on vakuutus voimassa, kun matkustat vähintään 50 kilometrin päässä asunnostasi, työpaikastasi, opiskelupaikastasi tai vapaa-ajan asunnostasi.

Matkustajavakuutus korvaa sairauden, tapaturman ja matkan peruuntumisen kuluja

Matkustajavakuutuksen turvin voit hakeutua ulkomailla hoitoon Fennian sopimuslääkäreille, jotka laskuttavat useissa tapauksissa suoraan Fenniaa. Ulkomailla sattuneissa vakavissa sairaustapauksissa voit ottaa yhteyttä Fennian matkahätäpalveluun, p.+358 10 503 5503 (24/7). Kotimaassa käytössäsi on FenniaHoitaja-palvelu.

Matkustajavakuutukseen sisältyy turva matkatapaturman aiheuttaman pysyvän haitan sekä matkatapaturman tai yleisvaarallisen tartuntataudin aiheuttaman kuoleman varalta.

Matkustajavakuutus korvaa myös matkan keskeytymisestä, peruuntumisesta tai matkalta myöhästymisestä aiheutuneita kuluja.

Matkatavaravakuutus korvaa varastettuja tai rikkoutuneita tavaroita

Matkatavaravakuutus turvaa matkatavarasi varkauden tai rikkoutumisen varalta sekä kotimaassa että ulkomailla. Matkustajan vastuu- ja oikeusturvavakuutukset sisältyvät automaattisesti matkatavaravakuutukseen. 

Matkatavaravakuutuksen kohteena on matkalla mukana oleva matkatavara mukaan lukien matkaliput, passi ja viisumi sekä matkalla hankittu omaisuus. Matkatavaroiden enimmäiskorvausmäärän voit valita matkatavaroittesi arvon mukaan. Maksuvälineet ja arvopaperit ovat vakuutuksen kohteena 350 euroon saakka. 

Laske matkavakuutuksen hinta

Viisi hyvää syytä ottaa matkavakuutus Fenniasta

 • Sairastumisen tai tapaturman sattuessa et jää pulaan: Ulkomaan matkoilla käytettävissäsi on Fennian Reissuapu 24h p. +358 10 503 5503 ja kotimaan matkoilla FenniaHoitajan palvelut. 
 • Saat koko perheen matkavakuutukset samaan hintaan riippumatta siitä, montako henkeä perheeseesi kuuluu.
 • Jos olet alle 31-vuotias, saat vähintään 25 % alennuksen neljäksi vuodeksi.
 • Saat meiltä jatkuvan matkavakuutuksen ilman päättymisikää.
 • Sinun ei enää tarvitse kuljettaa lompakossa matkavakuutuskorttia: voit tilata sähköisen matkavakuutuskortin, joka kulkee matkapuhelimessasi aina mukana ja sisältää tärkeät soittolinkit. Tilaa sähköinen matkavakuutuskortti

Toimi näin, jos matkalla sattuu jotakin

Olipa matkakohteenasi vaikka Turku, Tukholma tai Toronto, muista ostaa matkavakuutus ennen matkaa – siten turvaat itsesi, läheisesi ja matkatavarasi. Ajantasaiset toimintaohjeet ja yhteystiedot löydät aina kätevästi Fennia-avusta. Alta näet ohjeita matkalla usein sattuvien vahinkotilanteiden varalle.   

Sairastuin tai loukkaannuin kotimaan matkalla

 • Soita FenniaHoitajalle, p. 010 503 5000. Saat jo puhelun aikana neuvoja sairauteen tai tapaturmaan liittyvissä kysymyksissä. FenniaHoitaja myös varaa ajan lääkärille ja tekee vahinkoilmoituksen puolestasi.
 • Ota Kela-kortti mukaan hoitoon hakeutuessasi.
 • Korvattavuuteen ja maksusitoumuksiin liittyvissä asioissa ota yhteyttä Fennian korvauspalveluihin, p. 010 503 5022.
 • Jos olet maksanut hoitokuluja itse, tee korvaushakemus Oma Fennia -palvelussa. Säilytä tositteet itselläsi, pyydämme niitä tarvittaessa.

Sairastuin tai loukkaannuin ulkomaan matkalla

 

Mitä jos sairastun matkalla?

 • Ota matkavakuutuskortti mukaan hoitoon hakeutuessasi.
 • Jos tarvitset apua hoitoon hakeutumisessa, soita Fennian Reissuapu 24h, p.+358 10 503 5503. Fennian sopimuslääkärit laskuttavat hoitosi useimmiten suoraan meiltä. 
 • Varaudu maksamaan hoitokulut ensin itse. Säilytä kuitit ja vahinkoon liittyvät asiapaperit.
 • Ulkomailla sattuneissa vakavissa sairaustapauksissa ja tapaturmissa ota yhteys Fennian Reissuapu 24h, p.+358 10 503 5503 (24/7).
 • Sairaankuljetus kotimaahan vaatii aina Fennian hyväksymisen etukäteen. Saat hyväksynnän soittamalla Fennian Reissuapu 24h.
 • Jos tarvitset hoitoa Suomeen palattuasi, ota yhteyttä FenniaHoitajaan, p. 010 503 5000 (ma-su 7-23).
 • Jos olet maksanut hoitokuluja itse, tee korvaushakemus Oma Fennia -palvelussa. Säilytä tositteet itselläsi, pyydämme niitä tarvittaessa.

 

Matkatavarani rikkoutui, katosi tai varastettiin

 • Tee rikosasioissa (varkaus, murto, ilkivalta) rikosilmoitus poliisille matkakohteessa. Suomessa voit tehdä rikosilmoituksen poliisin verkkosivuilla.
 • Jos tavarasi katoavat tai vahingoittuvat silloin, kun ne on jätetty lentoyhtiön haltuun, tee ilmoitus lentoyhtiölle ja pyydä siitä kopio itsellesi. Jos laukkujasi ei löydy tai ne ovat vahingoittuneet, voit hakea korvausta matkatavaravakuutuksen perusteella.
 • Jos matkatavarasi myöhästyvät vähintään 12 tuntia siitä, kun olet saapunut matkakohteeseen, voit hakea korvausta välttämättömyystarvikkeiden hankintakuluista. Säilytä kuitit ja matkaliput.
 • Tee korvaushakemus Oma Fennia -palvelussa.

Puhelimeni meni rikki tai varastettiin

Matkoilla yleisimmin sattuva vahinko on rikkoutunut tai varastettu puhelin. Jos puhelimellesi sattuu jotakin, toimi näin:

Mitä jos puhelimelleni sattuu jotain matkalla?

Matkani peruuntui

 • Ilmoita matkan peruuntumisesta matkan järjestäjälle ja hae ensin mahdolliset hyvitykset heiltä.
 • Säilytä matkan peruuntumiseen liittyvät asiakirjat ja tositteet itselläsi. Pyydämme niitä tarvittaessa.
 • Muiden matkaseurueeseesi kuuluvien tulee hakea korvaukset omasta vakuutuksestaan, jos myös heidän matkansa peruuntuu.
 • Tee korvaushakemus Oma Fennia -palvelussa.

Matkani keskeytyi

 • Ota yhteys Fennian matkahätäpalveluun, p. +358 10 503 5503 (24 h), niin autamme sinua paluumatkan järjestelyissä.
 • Säilytä matkan keskeytymiseen liittyvät asiakirjat ja tositteet itselläsi. Pyydämme niitä tarvittaessa.
 • Hae korvausta matkan keskeytymisestä aiheutuneista kuluista Oma Fennia -palvelussa.

Myöhästyin matkalta

 • Matkustajavakuutuksesta korvataan matkalta myöhästymisestä aiheutuneita kuluja, kun
  • myöhästyt ulkomaille suuntautuvalta matkalta tai jatkoyhteydeltä ja myöhästyminen johtuu siitä, että käyttämäsi yleinen kulkuneuvo myöhästyy sääesteen, teknisen vian tai liikenneonnettomuuden takia tai
  • myöhästyminen johtuu siitä, että olet osallisena liikennevahingossa.
 • Matkustajavakuutuksesta korvataan välttämättömät ja kohtuulliset ylimääräiset kustannukset, jotka aiheutuvat matkan jatkamisesta. Korvauksena maksetaan enintään alkuperäisen matkan hinta, kuitenkin enintään 2 000 euroa. Jos matkan jatkaminen on mahdotonta, korvataan matkasta etukäteen suoritettu hinta, enintään kuitenkin 2000 euroa.
 • Hae korvausta matkalta myöhästymisestä aiheutuneista kuluista Oma Fennia -palvelussa.

Mitä olet aina halunnut tietää matkavakuutuksesta – me vastaamme

Matkavakuutus viikoksi vai vuodeksi, vakuutus itselle vai koko perheelle, matkavakuutus raskauden aikana, matkavakuutuksen kattavuus työmatkalla, hampaan lohkeaminen matkalla. Lue vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin matkavakuutuksesta. 

Matkustajavakuutus

Minulla on vapaa-ajan tapaturmavakuutus ja sairausturvavakuutus, jotka korvaavat tapaturman ja sairauden hoitokuluja. Mihin tarvitsen matkustajavakuutusta?

Sairausturvavakuutus ei korvaa lainkaan ulkomailla syntyneitä hoitokuluja. Tapaturmavakuutus sen sijaan korvaa tapaturman aiheuttamia hoitokuluja myös ulkomailla, mutta ei kata muita kustannuksia tai palveluita, joita vain matkustajavakuutukseen sisältyy. Suurin osa hoitokuluista on kuitenkin sairauden, ei tapaturman aiheuttamia, joten matkustajavakuutus on paljon laajempi turva.

Matkustajavakuutus korvaa paitsi hoitokulut ulkomailla myös matkan peruuntumisen, keskeytymisen ja matkalta myöhästymisen aiheuttamia kuluja sekä kotiinkuljetuksen. Kotiinkuljetuskuluista esimerkiksi ambulanssilentokulut voivat olla jopa yli 100 000 euroa. Matkavakuutuskortilla ulkomaiset sopimuslääkärit laskuttavat hoidosta useimmissa tapauksissa suoraan Fenniaa. Vakavissa tapauksissa matkahätäpalvelumme neuvoo ympäri vuorokauden ja järjestää esimerkiksi hoitopaikan, maksusitoumukset ja kuljetuksen puolestasi.

Matkustajavakuutuksesta korvattavat esinevahingot

Mitä tavaroita tai esineitä matkustajavakuutuksesta korvataan?

Jos tapaturmasta on aiheutunut sairaanhoitokuluja, matkustajavakuutuksesta korvataan esinevahingoista ainoastaan tapaturman yhteydessä rikkoutuneet silmälasit sekä ensihoidon yhteydessä leikatut vaatteet.

Tapaturmassa muulla tavalla kuin ensihoidon yhteydessä rikkoutuneita vaatteita ei korvata matkustajavakuutuksesta. Puhelimia, kameroita tai muuta omaisuutta ei korvata matkustajavakuutuksesta, vaikka ne rikkoutuisivat tapaturmaisen ryöstön yhteydessä.

Matkatavaravakuutus VS kotivakuutus

Minulle tarjottiin matkatavaravakuutusta. Eikö kotivakuutukseni kuitenkin korvaa, jos matkatavaroilleni sattuu jotain, kun olen matkalla?

Fenniaturvan kotivakuutukset ovat voimassa alle vuoden kestävällä matkalla mukana olevan irtaimiston osalta Pohjoismaissa. Jos matkustat Pohjoismaiden ulkopuolelle, tarvitset matkatavaravakuutuksen. Kotivakuutuksessa on kuitenkin aina omavastuu, kun taas matkatavaravakuutuksen saa ilman omavastuuta. Kotivakuutuksen laajuudesta riippuen vakuutuksen kattavuudessa on lisäksi rajoituksia. Kotivakuutus ei myöskään korvaa samassa laajuudessa matkalla sattuneita vahinkoja kuin matkatavaravakuutus, esimerkiksi matkatavaroiden myöhästyessä välttämättömyystarvikkeita korvataan vain matkatavaravakuutuksesta. Laajimman turvan matkatavaroillesi saat siis ottamalla matkatavaravakuutuksen.

Lääkärikulujen korvaaminen

Olen ulkomailla ja tarvitsen lääkäriapua, miten menettelen?

Voit hakeutua matkalla kenen tahansa lääkärin tai sairaalan hoitoon. Fennialla on sopimuslääkäri monissa matkakohteissa. Sopimuslääkärit lähettävät laskun usein suoraan Fenniaan, kun esität käynnillä matkavakuutuskortin.

Vakavissa sairaustapauksissa ja tapaturmissa ota yhteys Fennian Reissuapu 24h p. +358 10 503 5503.

Hammaslääkärikulujen korvaaminen

Hampaani lohkesi syödessä, miten toimia?

Korvaamme akuutin matkakohteessa annetun hoidon, jos syynä on hammassärky. Jos hampaan lohkeaminen aiheuttaa kipua matkakohteessa, voit hakea ensiapua hammaslääkäriltä ja hakea korvausta Fenniasta. Matkan jälkeen annettu ensiapu- tai jatkohoito ei ole korvattavaa.

Raskauden aiheuttamien kulujen korvaaminen

Mitä raskauden aiheuttamia kuluja korvataan matkustajavakuutuksesta?

Matkustajavakuutus ei korvaa raskauden normaalin etenemisen mahdollisesti aiheuttamia lääkinnällisiä kuluja eikä matkan peruuntumisen tai keskeytymisen kustannuksia.

Vakuutuksesta korvataan vakuutusehtojen mukaisesti sairaudentilaksi katsottavista komplikaatioista aiheutuvat kulut. Korvattavia komplikaatioita ovat esim. istukan irtoaminen, raskausmyrkytys tai verenvuoto.

Matkavakuutus pitkällä matkalla

Olen lähdössä neljäksi kuukaudeksi ulkomaille. Minulla on jatkuva matkavakuutus. Onko se voimassa koko matkani ajan?

Jatkuva matkavakuutus on voimassa enintään kolme kuukautta kestävillä matkoilla. Sen ylimenevälle ajalle tarvitset jatkomatkavakuutuksen (määräaikainen matkavakuutus, kertamatkavakuutus), jonka saat ottamalla yhteyttä Fenniaan. Jatkomatkavakuutus on otettava ennen matkalle lähtöä.

Kertamatkavakuutus on aina otettava ennen matkalle lähtöä. Jos et tiedä ennen matkalle lähtöä tarkkaa paluupäivää, ota matkavakuutus niin pitkälle ajalle kuin enintään aiot olla matkoilla. Jos palaat matkaltasi aikaisemmin, saat matkavakuutusmaksustasi palautusta. Kesken matkan emme myönnä uutta matkavakuutusta.

Perheenjäsenen matkavakuutus

Lähden 19-vuotiaan tyttäreni kanssa lomamatkalle. Hän asuu vielä kotona, ja minulla on Fennian matkavakuutus perheelle. Täytyykö minun hankkia hänelle oma matkavakuutus, koska hän on jo täysi-ikäinen?

Ei tarvitse. Tyttäresi kuuluu perheen matkavakuutukseen niin kauan kuin hän asuu samassa taloudessa kanssasi riippumatta siitä, minkä ikäinen hän on.

Yhdistetty loma- ja työmatka

Teen usein työmatkoja, joihin yhdistän toisinaan myös muutamia lomapäiviä mukavassa matkakohteessa. Onko lomamatkavakuutukseni voimassa tällaisilla matkoilla?

Vakuutus lomamatkoille ei ole voimassa, jos teet yhdistetyn työ- ja lomamatkan. Tällöin tarvitset vakuutuksen, joka kattaa lomamatkojen lisäksi myös työmatkat. Kun otat yhteyttä Fenniaan, vakuutuksesi voidaan helposti laajentaa kattamaan myös työmatkat.

Korvaushakemuksen teko matkalla

Voinko hakea vahingosta korvauksia, vaikka olen vielä matkalla tai lisäkuluja on vielä tulossa?

Voit tehdä korvaushakemuksen jo matkan aikana. Jos kyse on sellaisesta vakavasta sairaudesta tai tapaturmasta, jota yhteistyökumppanimme SOS International hoitaa, ei sinulle aiheudu siitä kuluja matkan aikana eikä korvaushakemusta tällöin tarvitse tehdä. Jos kuluja syntyy vielä kotiinpaluun jälkeen, voit hakea itse maksamistasi jatkokuluista korvausta joko sähköisesti tai soittamalla puhelinkorvauspalveluumme.

Sotariskialueella matkustaminen

Millainen on vakuutusturvani matkustaessani ns. sotariskialueelle?

Matkavakuutuksen voimassaolo on rajoitettu sotariskialueella. Vakuutuksesta ei korvata vahinkoa, joka on aiheutunut sodasta tai aseellisesta selkkauksesta tai siitä, että vakuutettu on osallistunut sotaan tai aseelliseen selkkaukseen.

Muista nämä 7 asiaa ennen matkaasi

Lue lisää

 Tulosta