Hyppää sisältöön
Yritysasiakkaat
På svenska
Kirjaudu Oma Fenniaan

ESR Fennica Toimitilat I ja Tontit tekivät yhdessä sijoituksen Vantaan Kaivokselassa

2.3.2020

Fennica Toimitilat I rahasto osti osoitteessa Kaivokselantie 9 sijaitsevan toimitilakiinteistön, joka toimii ARE Oy:n pääkonttorina. Samassa yhteydessä tontin omistus eriytettiin ja Fennica Tontit rahasto osti pinta-alaltaan noin 10 000 neliön toimitilatontin, josta solmittiin myös pitkäaikainen lunastusoikeudellinen maanvuokrasopimus.

Ostetut sijoituskiinteistöt sijaitsevat Vantaan Kaivokselassa näkyvällä paikalla ja hyvien kulkuyhteyksien päässä. Sijoitukset ovat rahastojen strategian mukaisia ja hajauttavat niiden omistuksia suunnitellusti. Kehittyvät alueet pääkaupunkiseudulla sopivat parhaalla mahdollisella tavalla molempien rahastojen sijoitustavoitteisiin. Tonttiomistuksen eriyttäminen pitkällä ja joustavalla maanvuokrasopimuksella mahdollistaa vielä lisätuottojen saamisen toimitilarahastolle.

Tehdyn kaupan avulla pystymme nostamaan rahaston sijoitusastetta, sekä kasvattamaan sijoitussalkun toimistopainoa. Olemme myös ylpeitä, että olemme saaneet luoduksi toimivan yhteissijoitusmallin rahastojemme kesken ja pystymme näin tarjoamaan sijoittajillemme entistä paremman kohdekohtaisen tuoton", kertoo rahastonhoitaja Heikki Palmu.

"Pääkaupunkipainon ylläpitäminen on tärkeä elementti likviditeetin hallinnassa tonttisijoitusten osalta. On tärkeää huolehtia tontin kiinnostavuudesta ja jalostusmahdollisuuksista myös tulevaisuudessa, jolloin kehittyvät alueet pääkaupunkiseudulla tarjoavat tähän hyvän mahdollisuuden", toteaa rahastonhoitaja Elina Puhakainen.

Lisätietoja

Fennia Varainhoito Oy

rahastonhoitaja Heikki Palmu, 040 545 0018,

heikki.palmu@fennia.fi

rahastonhoitaja Elina Puhakainen, 050 331 9119,

Erikoissijoitusrahasto Fennica Toimitilat I
Fennica Toimitilat on erikoissijoitusrahasto, jonka hallinnoinnista, salkunhoidosta ja jakelusta vastaa Fennia Varainhoito Oy. Rahastolla on hallinnoitavanaan 36 toimitilakiinteistöä pääosin pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa. Kiinteistöjen yhteenlaskettu arvo on noin 376 miljoonaa euroa.

Erikoissijoitusrahasto Fennica Tontit
Fennica Tontit on erikoissijoitusrahasto, jonka hallinnoinnista, salkunhoidosta ja jakelusta vastaa Fennia Varainhoito Oy. Rahaston hallinnoima kiinteistöomaisuus käsittää 21 maa-aluetta, toimitila- ja asuintonttia sekä 10 erillisasuntoa. Kiinteistöjen yhteenlaskettu arvo on noin 68 miljoonaa euroa ja Rahaston hallinnoimat varat ovat noin 87 miljoonaa euroa.

Fennia Varainhoito Oy tarjoaa laadukasta ja kustannustehokasta varainhoitoa yrityksille ja yhteisöille, kotitalouksille ja yksityishenkilöille. Fennia Varainhoito Oy on osa Fennia-konsernia.

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Ajankohtaista Yritysasiakkaat Medialle Tietoa Fennia-konsernista Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja