Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Ajoneuvot ja liikenne
  • Asuntovaunun vakuutus

Asuntovaunun vakuutus

Valitse asuntovaunullesi Laaja Fenniakasko, Osakasko tai pelkkä liikennevakuutus.
Laske hinta ja osta asuntovaunun vakuutus

Asuntovaunun kanssa reissatessa saat vapauden matkustaa juuri sinne, minne haluat, juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Huolettoman matkailun varmistamiseksi kannattaa kuitenkin ennen lähtöä tarkistaa, että asuntovaunun vakuutukset ovat kunnossa. Tässä me voimme olla apunasi. Saat meiltä kaikki tarvittavat vakuutukset asuntovaunullesi: pakollisen liikennevakuutuksen, sekä lisäturvaa antavan kaskovakuutuksen tarvitsemallasi laajuudella.

Valitse tarpeisiisi sopiva asuntovaunun vakuutus

Laaja Fenniakasko
Fennia Osakasko
Liikenne-vakuutus
Hirvivahinkovakuutus korvaa vahingot, jotka syntyvät asuntovaunun törmätessä hirvieläimeen (esimerkiksi hirvi, poro, peura, kauris).
Ei sisälly
Ilkivaltavakuutus korvaa tahallisesta vahingonteosta aiheutuneet vahingot, kun tapahtuma-aika ja -paikka voidaan määritellä. Ilkivallasta on aina ilmoitettava poliisille. Toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa ei korvata ilkivaltavakuutuksesta.
Ei sisälly
Palovakuutus korvaa irti päässeestä tulesta ja sähkölaitteiden oikosulusta aiheutuneet vahingot.
Ei sisälly
Varkausvakuutus korvaa varastetun asuntovaunun tai varastetun asuntovaunun osan. Vakuutus korvaa myös vahingot, jotka ovat aiheutuneet varkauden tai luvattoman käytön aikana tai näiden yrityksen yhteydessä. Korvauksen edellytys on, että asuntovaunu on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa. Varkaudesta on aina ilmoitettava poliisille.
Ei sisälly
Oikeusturvavakuutus korvaa välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut asuntovaunun omistamiseen, hallintaan tai kuljettamiseen liittyvissä riita-asioissa sekä riitaisissa rikos- ja hakemusasioissa.
Ei sisälly
Moottoriajoneuvon ulkomaan vastuuvakuutus korvaa asuntovaunun ulkomailla liikenteessä käytöstä aiheutuneen vahingonkorvausvelvollisuuden siltä osin, kuin liikennevakuutus ei sitä korvaa. Vakuutus on voimassa Euroopan talousalueen (ETAn) ulkopuolisissa Green Card -sopimusmaissa. Venäjällä vakuutus kattaa vain matkustajille aiheutettuja henkilövahinkoja.
Jos Laajan Fenniakaskon voimassaoloalue on sovittu olevan voimassa myös Venäjällä ja tästä on mainittu vakuutuskirjassa, moottoriajoneuvon ulkomaan vastuuvakuutus on voimassa Venäjällä kuten muissakin Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisissa Green Card -sopimusmaissa.
Valittavissa
Ei sisälly
Kolarivakuutus korvaa vahingot, jotka aiheutuvat esimerkiksi asuntovaunun tieltä suistumisesta, kaatumisesta, putoamisesta tai törmäämisestä.
Ei sisälly
Ei sisälly
Osamaksu- ja leasingvakuutus korvaa asuntovaunun myyjälle, vuokranantajalle, panttioikeuden tai autokiinnityksen haltijalle aiheutuneen menetyksen, jos vahinkoa ei korvata esimerkiksi ajoneuvon lukitsematta jättämisen vuoksi tai siksi, että se ei ole ollut lukitussa tai vartioidussa säilytyssuojassa.
Ei sisälly
Ei sisälly
Lunastusturva sisältyy aina Premiumkaskoon ja Laajaan Fenniakaskoon sen voi lisätä erikseen. Lunastusturvasta maksetaan uuden vastaavan asuntovaunun käteismyyntihinta, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:
a) asuntovaunu on ollut vakuutetun omistuksessa tai hallinnassa ja vapaaehtoisella ajoneuvovakuutuksella vakuutettuna ensirekisteröinnistä asti
b) asuntovaunu on alle kolme vuotta vanha
c) asuntovaunulla on ajettu alle 60 000 kilometriä
d) arvioidut korjauskulut ovat yli 40 prosenttia uuden vastaavan asuntovaunun käteismyyntihinnasta.
Jos edellä mainitut edellytykset eivät täyty, Fennia maksaa lisäkorvauksena jopa 30 prosenttia asuntovaunun käyvän arvon päälle. Tällöin korjauskulujen arvioidun määrän tulee olla vähintään 60 prosenttia ajoneuvon käyvästä arvosta ennen vahinkoa. Korvauksen korotus on enintään 40 000 euroa.
Valittavissa
Ei sisälly
Ei sisälly
Henkilövahingot
Ei sisälly
Ei sisälly
Syyttömän osapuolen omaisuusvahingot
Ei sisälly
Ei sisälly

Tuote-esitteet ja vakuutusehdot

Asuntovaunun vakuutusta koskevat tuote-esitteet ja vakuutusehdot löydät alta. Linkeistä avautuvat esitteiden ja ehtojen omat verkkosivut, mutta sivujen lopusta löydät linkin myös tulostettavaan pdf-versioon.

Esite - Fennian ajoneuvovakuutukset
Vakuutusehdot - Fenniakasko
Vakuutusehdot - Liikennevakuutus

Fennian Autoapu 24h on aina palveluksessasi

Kolhittiinko asuntovaunuasi tai tarvitsetko hinauksen? Ei hätää – me autamme sinua!

Fennian Autoapu 24h on tukenasi kaikissa ajoneuvovahinkoihin liittyvissä asioissa Suomessa ja ulkomailla.

Järjestämme hinauksen, teemme vahinkoilmoituksen puolestasi ja varmistamme, että pääset jatkamaan matkaasi sujuvasti.

Lue lisää Autoapu 24h:sta

Lue lisää

Autovakuutus ulkomailla

Sattuiko vahinko?

Tarvitsen hinaustaAuton tuulilasi vahingoittuiAjoneuvo vahingoittuiLoukkaantuminen liikenneonnettomuudessa
Katso muut vahingot

Vakuutukset henkilöasiakkaille

Lisää aiheesta

Loukkaantuminen liikenteessä

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet