Hyppää sisältöön
Fennia.fi
På svenska
Kirjaudu Oma Fenniaan
  • Etusivu
  • Ajankohtaista
  • Veriarvot paljastavat paljon kehon hyvinvoinnista

Veriarvot paljastavat paljon kehon hyvinvoinnista

24.3.2019

Liikuntasuoritusten ja kehon hyvinvoinnin mittaaminen erilaisilla sovelluksilla ja älylaitteilla on jo pitkään ollut nouseva trendi. Viime vuoden lopulla lanseerattu Puhti Lab Oy:n palvelu vie mittaamisen vitamiinien, maksa-arvojen ja lipidien tasolle.

Koska olet viimeksi mittauttanut kolesterolisi, D-vitamiinitasosi tai hemoglobiinisi? Verestä mitattavat arvot paljastavat paljon ihmisen hyvinvoinnista, mutta usein niiden tarkistamiseen päädytään vasta silloin, kun pitää selvittää sairauden tai vaivan syy.

Marras-joulukuun vaihteessa lanseeratun Puhti-palvelun näkökulma on hieman toisenlainen. Yritys tarjoaa erilaisia testipaketteja omien veriarvojen tarkistamiseen ja seurantaan esimerkiksi elämäntapamuutoksen tueksi.

– Veriarvot antavat kokonaiskuvan elimistön hyvinvoinnista. Tarjoamme helpon, nopean ja luotettavan palvelun oman terveyden ja hyvinvoinnin perusarvojen tarkistamiseen ja haltuun ottamiseen, toimitusjohtaja Tero Era kertoo.

Vuoden alku on perinteisesti elämäntaparemonttien luvattua aikaa. Muutoksen tekeminen ja sen konkreettiset tulokset ottavat kuitenkin oman aikansa. Lähtötilanteen näkeminen ja seuraaminen peilistä on yksinkertaista, muttei kerro koko totuutta.

– Moni kokee suuria muutoksia esimerkiksi liikuntatottumuksiin tai ruokavalioon tehdessä hyödylliseksi saada lähtötilanteen selville tarkemmin. Silloin myös tehtyjen muutosten vaikutuksia on helpompi seurata, Era sanoo.

Tiiviisti paketoitu palvelu

Puhti tekee yhteistyötä 27 paikkakunnalla toimivan SYNLABin kanssa, joka tekee näytteenoton ja analysoinnin. Asiakas voi ostaa tarpeisiinsa sopivan testipaketin Puhdin verkkosivuilta, varata ajan näytteenottoon, käydä otattamassa näytteen ja saada tulokset usein jo seuraavan päivän aikana. Yritys tarjoaa 11 erilaista testipakettia, joista peruspaketti sisältää 31 eri mittaria.

– Lisäksi olemme räätälöineet omat testipaketit esimerkiksi aktiiviliikkujille, kasvissyöjille ja yli 50-vuotiaille. Nämä ovat hieman peruspakettia laajempia kokonaisuuksia. Liikkujan testipaketissa on mukana muun muassa suoritus- ja palautumiskykyyn liittyviä testejä, kasvissyöjien paketissa puolestaan esimerkiksi B12-vitamiinin testi, Era toteaa.

Asiakas voi perehtyä tuloksiinsa kirjautumalla Oma puhti -sivuille, jonne testitulokset tulevat nähtäville.

Laboratoriotulosten tulkinta saattaa olla työlästä asiaan vihkiytymättömälle, joten Era kertoo Puhdin panostaneen helppolukuiseen ja ymmärrettävään raportointiin.

– Tulokset on esitetty siten, että käyttäjän on helppo todeta omien arvojensa tilanne suhteessa viitearvoihin. Jokaisen mittarin kohdalla on selite siitä, mitä mittari tarkoittaa ja mitä on mitattu. Lisäksi raportissa vinkataan ottamaan yhteyttä lääkäriin, jos tulos poikkeaa viitearvoista.

Jos asiakas teettää testin uudelleen vaikkapa ensin puolen vuoden ja sitten taas vuoden kuluttua, yhdistetään kaikkien kolmen testin tulokset graafisiin esityksiin. Näin asiakas saa nähtäväkseen omien arvojensa kehityksen ja muutokset. Eran mukaan seuranta konkretisoi palvelun hyödyt.

– Uskon, että on motivoivaa nähdä, miten esimerkiksi kolesteroliarvo on muuttunut, jos on tehnyt muutoksia liikkumiseen tai syömiseen. Totta kai voi olla, ettei testituloksista löydy mitään korjattavaa, ja sekin on varmasti mukava huomata.

Terveys- ja hyvinvointialalla on edelleen potentiaalia kehittyä

Startup-yrityksille tyypilliseen tapaan Puhdin liiketoiminta pyörii alkuun osakkaiden ja kumppaneiden voimin, ja ensimmäiset rekrytoinnit ovat juuri menossa. Yritys kehittää toimintaansa tiiviisti yhdessä asiakkaidensa kanssa ja ottaa palautetta hanakasti vastaan. Toiminta nojaa toimiviin kumppanuuksiin, hyvään asiakaspalveluun ja palvelun jatkuvaan kehittämiseen.

– Terveyden ja hyvinvoinnin saralla on vielä paljon tekemistä. Uskon, että markkina tulee kehittymään ja samalla ihmisten ymmärrys hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä kasvaa. Hyvä palvelu lähtee siitä, että ihminen ymmärtää terveyteensä vaikuttavia tekijöitä ja pystyy myös seuraamaan niitä itsenäisesti, Era toteaa.

Asiakkaat ovat Eran mukaan löytäneet Puhti Labin uuden palvelun hyvin.

– Testipaketit ovat olleet suosittuja erityisesti aktiivisesti liikuntaa harrastavien keskuudessa. Siellä on ehkä ollut patoutunutta tarvetta tällaiselle palvelulle.

Puhti Lab Oy

  • Lanseerattu marras-joulukuun vaihteessa 2018.
  • Tarjoaa 11 erilaista testipakettia oman hyvinvoinnin ja terveyden tarkistamiseen ja seurantaan.
  • Räätälöidyt testipaketit muun muassa aktiiviliikkujille, kasvissyöjille ja yli 50-vuotiaille.
  • Tilaus Puhdin nettisivuilta, näytteen-otto SYNLABin laboratoriossa jollakin 27 paikkakunnasta.
  • Testitulokset nähtävillä usein jo näytteenottoa seuraavana päivänä.

Fennia-lehti 1/2019
Teksti: Jani KohtanenVakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Ajankohtaista Yritysasiakkaat Medialle Tietoa Fennia-konsernista Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja