Hyppää sisältöön
Fennia.fi
På svenska
Kirjaudu Oma Fenniaan
  • Etusivu
  • Ajankohtaista
  • Vastuullisuus näkyväksi

Vastuullisuus näkyväksi

15.12.2019

Monessa yrityksessä toteutetaan vastuullisuutta esimerkiksi hyvän henkilöstöpolitiikan kautta. Mutta mistä lähteä liikkeelle, jos vastuullisuustyö halutaan järjestelmälliseksi?

Suomen Yrittäjät selvitti syksyllä yrittäjien näkemyksiä ilmastotekoihin – tärkeään vastuullisuuden osaan. Suurin osa (58 %) tuhannesta vastaajasta ilmoitti olevansa halukas vähentämään päästöjä ilmaston takia ja lisäämään ilmastotoimia.

Jatkokysymys kuului, onko yritys valmis lisäämään ilmastotoimia, vaikka tästä aiheutuisi lisäkustannuksia. Iso osa (40 %) oli valmis myös tähän.

Ekonomisti Sampo Seppänen Suomen Yrittäjistä huomauttaa, että yrittäjien mielipiteet heijastelevat yleistä asennetta: osa suomalaisista on valmis muuttamaan käytöstään ilmaston hyväksi, osa empii tai pitää sitä haastavana.

Suomen Yrittäjät kysyi saman selvityksen yhteydessä myös, kuinka ilmastonmuutos ja sen hillitseminen vaikuttavat yrityksen toimintaan. Yli puolet (54 %) vastasi, ettei mitenkään. Vastaajista 18 prosenttia uskoi liiketoiminnan vahvistuvan ja 13 prosenttia puolestaan heikentyvän ilmastonmuutoksen vuoksi.

Selvitä ensin oleellinen

Mutta mistä lähteä liikkeelle, jos yritystoiminnasta haluaa yhä vastuullisempaa?

Vastaus riippuu toimialasta. Vastuullisuusteot ja vaikutukset ovat erilaisia teollisuudessa, palveluissa ja kaupassa.

– Jos kyse on tuotannollisesta toiminnasta ja raaka-aineiden käytöstä, on selvitettävä esimerkiksi, mistä raaka-aineet tulevat ja millaisia prosesseja tuotantoon liittyy, FIBSin toimitusjohtaja Mikko Routti kertoo.

FIBS-verkosto vauhdittaa kestävää liiketoimintaa ja kehittää yritysten asiantuntijuutta.

Palvelutoiminnassa puolestaan on olennaista muun muassa, miten palvelut toteutetaan sekä kuinka työntekijöitä kohdellaan.

Routti sanoo, että pienissä yrityksissä on suuryrityksiä helpompi nähdä, mikä toiminnassa on vastuullisuuden kannalta oleellista sekä nähdä ja tunnistaa riskit – mutta myös mahdollisuudet uuteen menestykseen.

Sekä Seppänen että Routti korostavat, että vastuullisuus ei suinkaan tarkoita aina lisäkustannuksia.

– Nykyään sanotaan, että talousjohtaja on ympäristöpäällikön paras liittolainen, Routti sanoo.

FIBS haastatteli 200:a suuren ja keskisuuren yrityksen johtohenkilöä ja selvitti, millaiset asiat ovat yritysvastuun toteuttamisen haasteita.

– Kustannukset tulivat vasta sijoilla 6–7. Tätä ennen mainittiin muun muassa linkitys prosesseihin, osaaminen, kumppaneiden sitouttaminen ja vaikutusten mittaus.

Vastuullisuutta varten ei kuitenkaan tarvita välttämättä erillisiä ohjelmia, sillä se on mahdollista integroida esimerkiksi laatu- tai ympäristöjärjestelmiin ISO-standardien kautta. Muutoinkin vastuullisuuskysymyksiä kannattaa pohtia olemassa olevien prosessien kautta. Esimerkiksi vastuullisuuteen kuuluvat henkilöstöasiat istuvat hyvin henkilöstöjohtamiseen.

– Pienyrityksille standardit ja laatujärjestelmät ovat useasti vaativia, toteaa Seppänen.

Varaudu yleisön kysymyksiin

Kun vastuullisuustyö pääsee vauhtiin, missä vaiheessa siitä kannattaa julkisemmin kertoa?

Vuosittain noin 150 yritystä tekee toiminnastaan erillisen vastuullisuusraportin. Ne ovat pääasiassa suuria yhtiöitä sekä valtioyhtiöitä.

Asiantuntijoiden mielestä pienempienkin yritysten kannattaa kertoa vastuullisuustavoitteistaan sekä askelista niitä kohti. Kaiken ei tarvitse olla valmista vaan jo välitavoitteiden toteutumisesta voi kertoa ainakin yrityksen omilla verkkosivuilla.

Yleinen vastuullisuustietoisuus kasvaa kaiken aikaa, ja miltä tahansa yritykseltä voidaan kysyä esimerkiksi liiketoiminnan vaikutuksista. Yksi keino erottautua markkinoilla positiivisesti on toimia vastuullisesti ja kertoa siitä.

Muista vastuullisuudesta ainakin nämä

  • Selvitä, miten pystyt saavuttamaan vaikuttavimmat vastuullisuuden tulokset.
  • Hyvä henkilöstöpolitiikka on tärkeä osa vastuullisuutta. Kerro kuinka toteutat sitä ja mainitse samalla esimerkiksi mahdolliset maahanmuuttajien tai osatyökykyisten palkkaamiset.
  • Muista energian käyttö: esimerkiksi laskemalla sisälämpötilaa kolmella asteella energiankulutuksessa säästää jopa 20 prosenttia.

Fennia-lehti 4/2019
Teksti: Kirsi Riipinen

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Ajankohtaista Yritysasiakkaat Medialle Tietoa Fennia-konsernista Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja