Hyppää sisältöön
Yritysasiakkaat
På svenska
Kirjaudu Oma Fenniaan
 • Etusivu
 • Ajankohtaista
 • Valmistaudutko työkomennukseen ulkomailla? 6 vinkkiä muistettavaksi

Valmistaudutko työkomennukseen ulkomailla? 6 vinkkiä muistettavaksi

8.10.2020

Kun edessä on työkomennus ulkomailla, on tärkeää tarkistaa paitsi passin voimassaoloaika, myös vakuutusten kattavuus. Mitä kannattaa muistaa vakuutusten suhteen, kun koko perhe suuntaa ulkomaille pidemmäksi aikaa?

Työkomennus ulkomailla voi viedä koko perheen keskelle aivan uudenlaista arkea. Se herättää monia kysymyksiä myös vakuutuksista. Miten henkilövakuutukset ovat ulkomaankomennuksen aikana voimassa ja miten Suomeen jäävän omaisuuden käy?

Työnantaja vakuuttaa työkomennukselle lähtijän

Työnantaja vakuuttaa työkomennukselle lähtijän komennusvakuutuksen avulla. Se kattaa usein myös perheenjäsenet, jotka lähtevät mukaan komennuksen ajaksi. Työnantajan ottama vakuutus on kattava, ja sen voi laajentaa kattamaan myös terveydenhoitokuluja, joihin sisältyy mm. vuosittainen terveystarkastus ja lasten neuvolakäynnit.

Kelan palveluiden piiriin kuuluminen vaikuttaa suoraan vakuutusten voimassaoloon ja kattavuuteen. Ennen lähtöä kannattaakin olla yhteydessä Fenniaan, jotta vakuutusten voimassaolo voidaan tarkistaa. Jos irtisanot vakuutuksen ulkomailla oleskelun takia, tulee sinun hakea vakuutusta uudestaan Jos vakuutus irtisanotaan ulkomailla oleskelun ajaksi, tulee uutta vakuutusta hakea terveysselvityksellä.

Matkavakuutus on ulkomaille suunnatessa kattavin

Olipa kyse ulkomaankomennuksesta tai muusta pidemmästä oleskelusta, matkavakuutus on yksityishenkilön vakuutuksista se kattavin. Mikäli työnantajan tarjoama komennusvakuutus ei kata esimerkiksi perheenjäseniä, heille kannattaa ensisijassa ottaa tarpeeksi kattava matkavakuutus, joka on voimassa koko ulkomailla oleskelun ajan.

Muista nämä, kun edessä on pidempi oleskelu ulkomailla

 1. Tarkista työnantajan tarjoaman komennusvakuutuksen laajuus, sekä kattaako se myös perheenjäsenet.
 2. kuin otat yhteyttä vakuutusyhtiöön, varmista Kelalta, pysytkö Suomen sosiaaliturvan piirissä koko ulkomailla oleskelun ajan. Mikäli et, se vaikuttaa suoraan vakuutusten voimassaoloon. Vakuutusten kattavuuteen vaikuttaa myös se, pysytkö kirjoilla Suomessa. Hanki nämä tiedot ensin ja ota sitten yhteyttä
  Fennian asiakaspalveluun
  , niin selvitämme vakuutusten tilan yhdessä.
 3. Jos työnantajan tarjoama vakuutus ei kata perhettä, matkavakuutuksen saa Fennialta vuodeksi kerrallaan. Matkavakuutus on ulkomaille lähtiessä paras vakuutus ja se kattaa matkan aikana tapahtuvat vahingot.
 4. Mikäli muutat omaisuutesi kohdemaahan, rahdilla kulkeva muuttokuorma vaatii erillisen kuljetusvakuutuksen. Matkatavaravakuutus kattaa vain mukana kulkevat matkatavarat.
 5. Jos vuokraat kotisi, varmista, että vuokralaisella on voimassaoleva kotivakuutus, joka sisältää vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen.
 6. Jos varastoit omaisuutesi Suomessa komennuksen ajan, varastolle voi hankkia erillisen vakuutuksen.

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Ajankohtaista Yritysasiakkaat Medialle Tietoa Fennia-konsernista Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja