Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Testaa millainen lomailija olet ja katso vinkit huolettomaan kesälomaan

Testaa millainen lomailija olet ja katso vinkit huolettomaan kesälomaan

Mitä kesälomamatkaa suunnittelevan kannattaa ottaa huomioon? Ota tästä vinkit talteen!

 1. Lue peruutusehdot huolella. Valitse palveluntarjoaja, jolla on joustavat varausehdot. Tällöin matkan peruuttaminen tai siirtäminen onnistuu helpommin, jos jokin ulkoinen syy estää matkalle lähdön.

 2. Tarkista, että matkavakuutuksesi on voimassa myös Suomessa. Pitkäkestoiset ja paljon
  varauksia sisältävät kotimaanlomat kannattaa aina vakuuttaa esimerkiksi sairastumisesta johtuvan peruuntumisen varalta. Sairaus- ja tapaturmavakuutus kattaa hoidosta koituneet kulut Suomessa, mutta sairastumisen vuoksi keskeytyneen tai peruuntuneen loman aiheuttamia kuluja voidaan korvata vain matkavakuutuksesta.

 3. Jos et saa mökkiä, harkitse hotellia. Mökit viedään käsistä myös tulevana kesänä, mutta hotelleihin mahtuu todennäköisesti lyhyelläkin varoitusajalla.

 4. Varaudu vauhtiin ja vaarallisiin tilanteisiin. Perusharrastukset, kuten retkeily ja pyöräily, kuuluvat yleensä matkavakuutuksen ja terveysturvan piiriin. Esimerkiksi kiipeily, moottoriurheilu tai sukeltaminen saattavat kuitenkin vaatia lisäturvaa. Tarkista vakuutuksesi kattavuus etukäteen, jos aiot kokeilla lomalla uusia lajeja.

 5. Muista kotivakuutus. Kotivakuutus suojaa kotimaanmatkailijan omaisuutta myös lomalla. Murrot vuokramökkiin tai -autoon korvataan irtaimistovakuutuksesta.

Lisää aiheesta

Veneet törmäävät ikoni.

Aiheutin veneelläni vahinkoa toisen omaisuudelle

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet