Hyppää sisältöön
Fennia.fi
På svenska
Kirjaudu Oma Fenniaan
 • Etusivu
 • Ajankohtaista
 • Sporttiyritys luottaa laatuun

Sporttiyritys luottaa laatuun

13.6.2019

Kauppi Sports Centerin yrittäjät Sami Joru ja Aki Hyrkkönen luottavat siihen, että ihmiset haluavat liikkua ja pitää itsestään huolta.

Keskuksen yrittäjät Sami Joru ja Aki Hyrkkönen katselevat liikennettä tyytyväisinä. Homma toimii juuri kuten pitääkin: keskus tarjoaa liikkumisen mahdollisuuksia ja riemua kaiken ikäisille ja tasoisille liikkujille.

Kauppi on pitkään ollut Tampereen seudulla hyvin tunnettu liikunta- ja urheilupaikka, jonne muun muassa palloilijat, lenkkeilijät, suunnistajat ja hiihtäjät tietävät hakeutua. Siksi Joru ja Hyrkkönen eivät epäröineet, kun heille avautui mahdollisuus ryhtyä rakentamaan uutta liikuntakeskusta Kaupin urheilupuistoon.

– Ajatus tosin lähti liikkeelle kahden tenniskentän kuplahallista. Nyt meillä on 17 000 neliötä tilaa ja koko talo täynnä liikuntaa, järjestöjä ja yrityksiä, Hyrkkönen naurahtaa.

Laatu, hinta, monipuolisuus

Kuplahallista tulikin kampus, ja vieläpä varsin ripeästi. Pirkanmaan sali- ja harjoittelutilanne oli yrittäjillä tarkasti tiedossa, kun he kehittivät suunnitelmiaan. Hyville harjoittelupaikoille on jatkuvasti kysyntää.

– Lähtökohtana onkin ollut liikuntapaikkojen laatuun satsaaminen, koska ne ovat tässä päätarkoitus, eivät seinät tai yleiset tilat, Hyrkkönen sanoo.

Laatua ovat esimerkiksi pelikenttien lattiaratkaisut. Aluejoustava pelialusta maksaa enemmän kuin suoraan betonille tehty pinta, mutta säästää käyttäjän niveliä, polvia ja selkää.

– Urheilijat ja kokeneet harrastajat huomaavat eron heti. Aluejouston avulla pystymme pitämään myös paljon treenaavat kasvuikäiset pelaajat terveinä, Joru kertoo.

Kauppi Sports Centerin yrittäjät uskovat ihmisten haluun liikkua. Jotta väki todella lähtee liikkeelle, liikuntapalvelujen pitää olla kohtuuhintaisia ja helposti saatavia. Keskus houkuttelee aktiivisia kävijöitä muun muassa edullisella perhekortilla ja valinnanvapaudella. Yrittäjien omankin kokemuksen mukaan perheiden liikkumista helpottaa huomattavasti se, että saman katon alla on paljon eri liikuntamahdollisuuksia.

– Kun vanhemmat tuovat lapsiaan liikuntaharrastukseen, he voivat itse mennä virkistymään vaikka kuntosalille, pelikentälle tai Kaupin lenkkimaastoihin, Joru kertoo.

Monipuolisuus on keskuksen vahvuus myös työhyvinvointipäivien tarjoajana. Kun käytössä on koko keskus kaikkine palveluineen, yrityksen oma ohjelma, ruokailu, liikuntaosuudet ja vielä saunominenkin onnistuvat samassa talossa. Eikä väen tarvitse kiistellä siitä, millaista liikuntaa hyvinvointipäivään valitaan – Kaupissa on jokaiselle jotain.

Työ voimaannuttaa

Sami Jorulla on vankka liikunta-alan tausta, Aki Hyrkkönen taas on rakennusalan yrittäjä. Joru vastaa toimitusjohtajana Kauppi Sports Centerin liiketoiminnasta ja suurista linjoista, Hyrkkösen heiniä ovat kaikki rakennukseen ja olosuhteisiin liittyvät asiat. Ne myös hoituvat nopeasti, koska rakentajalla ovat niin tieto, tarvikkeet kuin tekijätkin aina käden ulottuvilla.

Joru ja Hyrkkönen pitävät yhteyttä päivittäin, sillä he ovat tottuneet pohtimaan yrityksen asioita yhdessä. Päätöksenteko on sujuvaa.

– Ei tarvita kuin yksi puhelinsoitto, ja jos idea on loistava, se tehdään. Tätä voisi hyvin sanoa ketteräksi toiminnaksi, Joru toteaa.

Yrittäjät ovat viime vuosina avanneet Kauppi Sports Centerin lisäksi useita kuntosaleja ja trampoliinipuistoja eri kaupunkeihin. Uusia ideoita on kypsymässä, mutta juuri nyt on aika kehittää jo toimivia liikuntapaikkoja eteenpäin.

Kauppi Sports Centerin yrittäjät ovat aktiivisia oman talon liikuntamahdollisuuksien käyttäjiä. Uusi mailapeli pickleball on todettu koukuttavaksi ja kuntosalilla tulee käytyä useampia kertoja viikossa. Kuntoillessaan yrittäjät seuraavat samalla kehitysmielessä talon toimintaa, mutta se ei ole rasite – päinvastoin.

– Mielekäs työ ja tekeminen voimaannuttavat. Olemme itse tämän tien valinneet ja tästä tykänneet, joten tällä on meihin virkistävä vaikutus, Joru ja Hyrkkönen sanovat.

Sujuvan toiminnan perusteita

 • Panosta pääasiaan.
 • Päätöksenteon ja toteutuksen tulee olla ripeää, mutta ei hätiköityä.
 • Seuraa alaa, markkinoita, tutkimusta – tiedät mihin kehitys kulkee.
 • Kuuntele asiakkaita, kirjaa palaute ja kehitysideat, toteuta tarpeen mukaan.
 • Hyvien kumppanien ja verkostojen merkitystä ei voi liiaksi korostaa.

Kauppi Sports Center

 • liikunnan, hyvinvoinnin ja tapahtumien kampus Tampereella
 • kuusi sulkapallokenttää ja kolme monitoimikenttää, taitoliikuntatilat
 • Well Gym -kuntosali kahdessa kerroksessa
 • Trampolin Park Wild eli trampoliinipuisto, boulderointi ja Tampereen korkeimmat kiipeilyseinät, seikkailupuisto
 • kokous- ja saunatilat, ravintola
 • tiloissa myös liikuntajärjestöjä ja -yrityksiä
 • avattiin tammikuussa 2018
 • keskuksen liiketoiminnasta vastaa Sporty World Oy


Fennia-lehti 2/2019
Teksti: Päivi Stenroos
Kuva: Laura VesaVakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Ajankohtaista Yritysasiakkaat Medialle Tietoa Fennia-konsernista Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja