Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Remontoija, muista pitää kotivakuutuksesi ajan tasalla!
Nainen kantaa muuttolaatikoita.

Remontoija, muista pitää kotivakuutuksesi ajan tasalla!

9.9.2022

Onko aika tehdä unelmien keittiöstä tai terassista totta? Vakuutusasiat on hyvä ottaa huomioon jo remontin suunnitteluvaiheessa. Tarkista samalla, että kotivakuutuksesi vastaa kotisi arvoa myös remontin jälkeen.

Keittiökuvastoja ihastellessa tai uutta parkettia valikoidessa vakuutus ei usein ole päällimmäisenä mielessä. Tiesitkö, että kotivakuutus kattaa osake- tai vuokrahuoneistoissa irtaimiston lisäksi kiinteän sisustuksen? Kiinteä sisustus tarkoittaa asuntoon kiinnitettyjä kalusteita ja pintamateriaaleja, kuten lattiapintoja, tapetteja, keittiön kaapistoja ja allaskaappeja.

Ennen remonttiin ryhtymistä Fennian tuotepäällikkö Miramari Sahakoski kannustaakin laskemaan remontin vaikutukset asunnon arvoon ja sitä kautta kotivakuutukseen.

– Huoneistossa tehdyt muutos- ja parannustyöt, kuten keittiön kaappien ja työtasojen vaihtaminen, vaikuttavat kiinteän sisustuksen arvoon, Sahakoski sanoo.

Sahakoski muistuttaa olemaan myös isännöitsijään yhteydessä ennen remontin aloittamista. Mikäli asunto-osakkeeseen tekee muutostöitä, jotka eivät kuulu taloyhtiön vastuulle, niiden vakuuttaminen kuuluu osakkaalle itselleen.

– Jälkikäteen osakkeen omistajan asentamat terassit ja parvekelasit ovat tyypillinen esimerkki tällaisista muutostöistä, Sahakoski mainitsee.

Laske työkustannukset mukaan kotisi arvoon

Kun lasket remontoidun kotisi kiinteän sisustuksen arvoa, sisällytä laskuihisi mukaan sekä materiaalit että remontin työkustannukset.

– Arvoa laskiessa kannattaa huomioida kaikki remontin materiaalit ja työvaiheet suunnittelusta toteutukseen. Kotivakuutus kannattaa päivittää jo ennen remontin aloittamista, jotta esimerkiksi remonttia varten tilatut materiaalit ovat vakuutettu mahdollisten vaurioiden varalle, Sahakoski muistuttaa.

Omakotitalossa remontti vaikuttaa rakennuksen vakuutukseen

Omakotitalon remontoijien on hyvä huomioida, että omakotitalon kotivakuutus ei sisällä erikseen kiinteää sisustusta vaan rakennus vakuutetaan kokonaisuutena.

– Omakotitalon remonttia suunniteltaessa kannattaakin olla ajoissa yhteydessä vakuutusyhtiöön ja tarkistaa, että vakuutukset ovat ajan tasalla.

Laaja kotivakuutus kattaa enemmän, jotta voit huolehtia vähemmän

Kiinteä sisustus kuuluu kaikkiin Fennian vuokra- ja osakehuoneistojen kotivakuutuksiin 5000 euroon asti. Mitä vakuutus lopulta korvaa, riippuu valitsemastasi vakuutuksesta ja siitä, miten vahinko on aiheutunut.

– Kotivakuutusvaihtoehtomme ovat palovakuutus, peruskotivakuutus ja laaja kotivakuutus. Esimerkiksi palovakuutus korvaa tulipalosta aiheutuvia irtaimisto- ja rakennusvahinkoja, mutta se ei korvaa vesivuodosta aiheutunutta vahinkoa. Siksi suosittelemme laajaa kotivakuutusta, koska se on huolettomin ja kattaa eniten, Sahakoski sanoo.

Sahakosken mukaan tyypillinen kiinteän sisustuksen vahinko ovat esimerkiksi taloyhtiön putkistosta aiheutunut vesivahinko, joka vahingoittaa osakkaan itse asentamaa parkettia.

– Tällöin talonyhtiö korvaa lattiapinnoitteen alkuperäisen materiaalin mukaisesti ja osakas maksaa laittamansa parketin itse, jos haluaa vastaavan uudelleen. Jos vakuutus on ajan tasalla, voi osakas hakea parketin uudelleen asentamisesta korvausta vakuutuksesta.

Muista vakuuttaa myös talkooväki

Moni tekee remontteja omin voimin ja apuun kutsutaan usein kavereita ja sukulaisia. Myös talkooväen vakuutuksista on hyvä huolehtia.

– Remonteissa sattuu ja tapahtuu. Jos remontissa on auttamassa henkilöitä, joille ei makseta palkkaa ja jotka eivät kuulu samaan talouteen, kannattaa heidät vakuuttaa talkoovakuutuksella, Sahakoski kehottaa.

Talkoovakuutus sisältää FenniaHoitajan, jonka kautta saat puhelimitse pikaista apua ja ohjeistusta, jos remonttityömaalla sattuu henkilövahinko.

Tutustu eri kotivakuutuksiin ja laske hinta!

Tiesitkö?

Kotivakuutuksesta tyypillisimmin korvattavia asioita ovat

 • puhelimen rikkoutuminen

 • pyörävarkaudet

 • kodinkoneen rikkoutuminen (esim. astianpesukone tai pyykinpesukone)

 • television rikkoutuminen.

Lähde: tuotepäällikkö Miramari Sahakoski, Fennia

Lue lisää

KotivakuutusArtikkeliKoti

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet