Hyppää sisältöön
    Kotitaloudet
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
  • Fennia ja Henki-Fennia
  • Ohjeet
Henkilöasiakkaat Yritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio

Millainen vakuutus kimppaveneelle? Fanni ei aja, vaan vastaa Karille

20.7.2019

Hei Fanni, Olen ostamassa purjeveneen yhdessä kolmen kaverini kanssa. Millainen vakuutus yhteisomistuksessa olevalle purjeveneelle on järkevintä ottaa? Otammeko vakuutuksen erikseen vai yhdessä? Ajatuksenamme on lähteä jossain vaiheessa pidemmälle reissuun. Alkuun suunnitelmissa on purjehtia Viroon ja Ruotsiin, tulevaisuudessa myös mahdollisesti Välimerelle. Onko vakuutus voimassa myös muiden maiden kuin Suomen vesillä? Nm. Sjömanin Kari

Tervehdys Kari!

Vanhan fraasin mukaan kaikki paitsi purjehdus on turhaa. Itse muuttaisin sen muotoon, kaikki paitsi purjehdus ja venevakuutus on turhaa.

Vakuutuksen näkökulmasta ei ole eroa, onko veneellä yksi vai useampi omistaja. Helpointa on, että yksi omistajista on vakuutuksen ottaja, ja vakuutuskirjaan lisätään merkintä muista omistajista. Näin mahdollisessa korvaustilanteessa on selkeää, ketkä ovat veneen omistajia ja korvauksen saajia.

Kuvailusi perusteella suosittelen ottamaan laajan venevakuutuksen. Erityisesti arvokkaampi vene kannattaa turvata laajalla venevakuutuksella. Vakuutus korvaa ilkivalta-, varkaus- ja tulipalovahinkojen lisäksi muun muassa karilleajon ja yhteentörmäyksen sekä myrskyn aiheuttamat vahingot. Vakuutukseen sisältyy myös veneilijän vastuuvakuutus, jossa on vakuutettuna veneen omistaja ja haltija sekä omistajan tai haltijan luvalla venettä käyttävä.

Tästä pääset tutustumaan tarkemmin venevakuutukseen, jonka ehtoja on juuri parannettu.

Venevakuutus on voimassa Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan vesistöissä ja aluevesillä sekä muun muassa Itämerellä ja sen lahdissa. Jos suunnitelmissa on seilata pidemmälle, suosittelen laajentamaan vakuutusta reissun ajaksi.

Pulleita purjeita toivotellen,
Fanni

Venevakuutus Artikkeli Liikkeellä

Jaa

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Yritysasiakkaat Ajankohtaista Medialle Tietoa Fennia-konsernista Avoimet työpaikat Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja