Hyppää sisältöön
  Kotitaloudet
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
 • Fennia ja Henki-Fennia
 • Ohjeet
Henkilöasiakkaat Yritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

Korvaako vakuutus, jos lapseni naarmuttaa naapurin autoa? – Kokosimme esimerkkejä tilanteista, joissa vastuu- ja oikeusturvavakuutukset tulevat tarpeeseen

24.8.2020

Kaikkea ei voi ennakoida, ja välillä sattuu vahinkoja. Vaikka olisit kuinka huolellinen, saatat joutua tilanteeseen, jossa aiheutat toiselle sellaisen vahingon, josta olet korvausvelvollinen. Saatat myös ihan odottamatta joutua osalliseksi riita- tai rikosasiaan. Voit kuitenkin olla rauhallisin mielin, sillä kotivakuutukseen kuuluvat vastuu- ja oikeusturvavakuutukset ovat olemassa juuri tällaisia tilanteita varten.

Vastuuvakuutus korvaa sellaisia vahinkoja, joita aiheutat toiselle henkilölle tai hänen omaisuudelleen huolimattomuuttasi. Vastuuvakuutus on hyödyllinen esimerkiksi silloin, jos kolhaiset polkupyörälläsi naapurin autoa ja auto naarmuttuu, tai ajat polkupyörälläsi vahingossa jalankulkijan päälle, ja tämä loukkaantuu.

Oikeusturvavakuutus taas korvaa riita-, rikos- tai hakemusasioissa aiheutuneita asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja. Riita-asia, jossa joudut turvautumaan juridiseen apuun, saattaa tulla eteesi vaikkapa asuntokauppojen yhteydessä.

Vastuu- ja oikeusturvavakuutukset ovat voimassa sekä sinulle että samassa kodissa kanssasi asuville perheenjäsenille. Jos siis lapsesi naarmuttaa naapurin autoa, korvataan se vastuuvakuutuksesta.

Näissä tilanteissa vastuu- ja oikeusturvavakuutukset korvaavat

Vastuuvakuutus korvaa

 • Lapsesi heittelevät pihalla frisbeetä. Frisbee lentää vahingossa ohikulkijaa päin, ja tämä saa vamman silmäänsä.

 • Kaadat tontillasi puun, joka kaatuu vahingossa naapurin puolelle ja hajottaa naapurin autotallin katon.

 • Ulkoilutat koiraasi hihnassa ja vastaan tulee tuttavasi. Koira hyppää iloisesti tuttavaa vasten niin, että hänen kädessään oleva kännykkä putoaa ja hajoaa. Kännykkä korvataan eläimen omistajan vastuuvakuutuksesta. Voit lisätä eläimen omistajan vastuuvakuutusen lisäturvana lemmikkisi vakuutukseen. Eläimen omistajan vastuuvakuutus korvaa sellaisia vahinkoja, joita lemmikkisi aiheuttaa muille.

Oikeusturvavakuutus korvaa

 • Olet myynyt asuntosi, mutta vähän ajan päästä asunnon ostaja vaatii hinnanalennusta jonkin asunnossa olevan virheen perusteella. Haluat kiistää virheen, ja joudut palkkaamaan juridista apua, josta syntyy sinulle kustannuksia.

 • Joudut rikoksen uhriksi ja haet syylliseltä korvauksia. Joudut käyttämään tähän lakimiehen apua, josta syntyy sinulle kustannuksia.

Vastuuvakuutus ei korvaa

 • Olet saanut ystävältäsi lainaan kameran, jonka hajotat vahingossa. Vastuuvakuutus ei korvaa lainatulle, vuokratulle tai säilytettävänä olevalle omaisuudelle tapahtuneita vahinkoja.

 • Vastuuvakuutus ei korvaa myöskään törkeästä huolimattomuudesta aiheutuneita vahinkoja. Rajaa tavanomaisen ja törkeän huolimattomuuden välissä pohditaan aina tapauskohtaisesti.

Oikeusturvavakuutus ei korvaa

 • Oikeusturvavakuutuksesta ei korvata lasten elatuksesta tai tapaamisesta käytäviä riitoja, eikä avioeroon tai muuhun parisuhteen päättymiseen liittyviä riitoja.

Vastuu- ja oikeusturvavakuutukset kuuluvat automaattisesti Fennian kotivakuutuksiin.

Lue lisää kotivakuutuksistamme.

Kotivakuutus Artikkeli Koti

Jaa

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Yritysasiakkaat Ajankohtaista Medialle Tietoa Fennia-konsernista Avoimet työpaikat Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja