Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

Fennian johtaja Seppo Aho ja Cleanmarinin toimitusjohtaja Mari Laaksonen.

Jokainen päivä on yrittäjän päivä – Fennia auttaa, jotta yrittäjät voivat keskittyä tulevaisuuden mahdollisuuksiin

4.9.2023

Yrittäjät ovat voimavara, joiden ansiosta Suomeen syntyy hyvinvointia. Tulevaisuuden mahdollisuuksien tutkiminen ja unelmien tavoittelu edellyttävät, että ajatukset voi keskittää oman yrityksen kehittämiseen ilman turhia häiriöitä. Vakuutukset ovat tärkeä palanen tässä kokonaisuudessa. Fennia on ollut 140-vuotisen historiansa ajan yrittäjien tukena rakentamassa yhteiskuntaa, jossa yrittäjät ja yritykset voivat menestyä.

Yrittäjän päivää juhlitaan vuosittain 5. syyskuuta, mutta yrityksissä ja Fenniassa jokainen päivä on yrittäjän päivä. Yrittäjä kohtaa omassa arjessaan useita odottamattomia tilanteita, joihin on hyvä varautua etukäteen ja toisaalta reagoida niihin nopeasti. Yrittäjien tarpeet ovat myös erilaisia riippuen siitä, onko kyseessä yksinyrittäjä vai useita henkilöitä työllistävä työnantaja. Suomessa on yli 180 000 yksinyrittäjää ja noin 70 000 työnantajayritystä.

Fennian asiantuntijan ja yrittäjän välinen keskusteluyhteys on tärkeää, jotta yrityksen ja yrittäjän henkilökohtaiset vakuutukset pysyvät ajan tasalla.

– Olennaista on käydä määräajoin koko vakuutusturva läpi yhdessä asiantuntijan kanssa. Yrittäjälle vaivattomin tapa on usein verkkotapaaminen , kiteyttää Fennian yhteistyökumppanuuksista vastaava johtaja Seppo Aho.

Helsinkiläisen Cleanmarinin omistaja ja toimitusjohtaja Mari Laaksonen on Ahon kanssa samoilla linjoilla keskusteluyhteydestä. Hänen perustamansa puhtauspalvelualan yritys täytti tänä vuonna 20 vuotta. Cleanmarin on laajentanut vuosien aikana toimintaansa ja tällä hetkellä yrityksessä työskentelee 27 työntekijää.

– Tapaan Fennian yhteyshenkilöni kerran vuodessa. Se on minulle sopiva aikaväli. Käymme vakuutuspakettini läpi ja yrityksen vakuutukset päivitetään tarvittaessa. Samalla puhutaan sosiaaliturvaan liittyvät asiat. Saan yhteyshenkilöni muutenkin aina kiinni, jos tarvitsen nopeasti vastauksia, Laaksonen sanoo.

Sarjayrittäjän aika kuluu myös muiden yritysten johtotehtävissä. Hän on osakkaana sisustus- ja lastentarvikkeita myyvässä verkkokaupassa, hallituksen puheenjohtaja perheomisteisessa kiinteistöhuoltoyhtiössä, ja omistaa sijoitusyhtiön. Lisäksi Laaksosella on useita luottamustehtäviä muun muassa Suomen Yrittäjissä.

Tärkeintä on huolehtia sosiaaliturvasta

Laaksoselle on sydämen asia puhua oman tulevaisuuden turvaamisesta, sillä hän koki omakohtaisesti 14-vuotiaana mitä jos -tilanteen.

– Silloin ymmärsin, mikä merkitys vakuutuksilla on. Vakuutus on kaiken a ja o, jos jotain odottamatonta sattuu.

Rankka kokemus on jäänyt mieleen. Laaksonen korostaa etenkin yrittäjien sosiaaliturvaa, sillä yrittäjät vakuuttavat yleensä automaattisesti koneet, laitteet ja toimitilat. Oman ja lähteisten toimeentulon turvaaminen on kuitenkin tärkeintä. Se koskee niin yksinyrittäjiä kuin työnantajia.

Työnantajilla vastuu laajenee myös työntekijöihin. Kun yrittäjä on hoitanut tausta-asiat kuntoon, hän pystyy keskittymään rauhassa yrityksensä kehittämiseen.

Sosiaaliturvalla tarkoitetaan turvaa työkyvyttömyyden, ikääntymisen, työttömyyden ja kuoleman varalta. Yrittäjälle sosiaaliturvan perusta on YEL-vakuutus, joka vaikuttaa muun muassa työkyvyttömyyseläkkeen ja perhe-eläkkeen määrään.

– Olen ottanut itselleni kattavan YELin ja täydentänyt sitä vapaaehtoisilla eläkevakuutuksilla. Lisäksi minulla on yhtenäinen paketti, johon kuuluu sairauskulu- ja henkivakuutus. Erityisesti nuoret kokevat olevansa täysin ”kuolemattomia” ja he suhtautuvat välinpitämättömästi eläkeasioihin. YEL on paljon muutakin. Monelle alivakuuttaminen on tullut yllätyksenä, kun yrittäjä on halunnut esimerkiksi perhevapaalle, Laaksonen kertoo.

Fennian Aho allekirjoittaa Laaksosen näkemyksen yllätyksestä sosiaaliturvan kohdalla. Fennian asiantuntija tekee yhdessä yrittäjän kanssa sosiaaliturvakartoituksen , jonka tehtävänä on kertoa yrittäjälle, paljonko hän tai yrittäjän läheiset saavat rahaa, jos jotakin vakavaa sattuu.

– Kerromme keskusteluissa laajemmin sosiaaliturvasta, erilaisista vaihtoehdoista ja ratkaisuista oman tulevaisuuden turvaamiseksi. Lopulta yrittäjä itse päättää, millä riskillä hän toimii, Aho sanoo.

Lue lisää

YrittäjyysYrityksen vakuutuksetYrittäjän vakuutuksetArtikkeliYritys
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet