Hyppää sisältöön
Yritysasiakkaat
På svenska
Kirjaudu Oma Fenniaan
  • Etusivu
  • Ajankohtaista
  • Miten omaa turvallisuutta voi lisätä tien päällä? Fanni vastaa

Miten omaa turvallisuutta voi lisätä tien päällä? Fanni vastaa

3.12.2019

”Hyvä Fanni! Illat ovat jälleen pimeitä, ja kelit vaihtuvat päivittäin. Liikenteessä jalankulkija voi lisätä turvallisuuttaan käyttämällä heijastimia. Olen miettinyt, miten voisin autoilijana parantaa omaa turvallisuuttani? Onko olemassa tilastoja siitä, milloin ja missä on turvallisinta olla liikenteessä? Ystävällisin terveisin Ari Autoilija"

Hyvä Ari Autoilija!

Olet tärkeän asian kanssa liikkeellä. Nyt on hyvä aika tarkistaa, että ulkovaatteista löytyy heijastimia ja auton hansikaslokerosta raappa aamuhuurteen poistamiseen. Liikenteen määrän vaihtelut sekä sääolosuhteet vaikuttavat siihen, kuinka turvallista tien päällä on. Omalla liikennekäyttäytymisellä on kuitenkin vielä suurempi vaikutus turvallisuuteen.

Kuten varmaan tiedätkin, ennakointi on liikenteessä kaiken a ja o. Ennakoiminen on entistä tärkeämpää etenkin hämärässä ja tien pinnan ollessa jäinen tai märkä. Muista tarkistaa säätiedotus ennen ratin taakse istumista. Jos seuraavana päivänä on edessä pidempi ajomatka, kannattaa säätiedotus tarkistaa jo edellisenä iltana. Sään seuraaminen auttaa myös vaihtamaan talvirenkaat oikeaan aikaan.

Renkaiden lisäksi kannattaa pitää huolta auton kunnosta ja varusteista. Pidemmälle matkalle onkin hyvä pakata varavirtalähde, jolla saa ladattua puhelimen sekä taskulamppu. Saat Fenniasta apua, jos joudut onnettomuuteen tai auto simahtaa kesken matkan.

Löydät palvelut kätevästi Fennia-avusta.

Mitä vähemmän liikennettä ja mitä valppaampia kuskit ovat, sitä turvallisempaa tien päällä periaatteessa on. Onnettomuustietokeskuksen kymmenen vuoden liikennevahinkotilastojen mukaan vähiten liikennevakuutuksesta korvattuja kolareita sattuu kesäsunnuntaisin aamu-ja ilta-aikaan.

Rauhallinen ja levännyt mieli ovat turvallisen matkan perusta, ei tilastot. Kiire ja mielentila ovat pahimpia riskitekijöitä tien päällä. Jos kesken ajon väsyttää, voit piristää itseäsi happihypyllä tai ottaa pienet nokoset.

Valitse ajonopeus kelin mukaan ja muista pitää riittävä turvaväli muihin ajoneuvoihin ja pyöräilijöihin. Maltillinen vauhti ja turvavälit antavat aikaa reagoida yllättäviin tilanteisiin ja auttavat välttämään onnettomuuksia.

Turvallista matkaa toivottaen,
Fanni

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Ajankohtaista Yritysasiakkaat Medialle Tietoa Fennia-konsernista Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja