Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Yrittäjän vahva viesti: Sitouta oma henkilökuntasi

Yrittäjän vahva viesti: Sitouta oma henkilökuntasi

6.5.2022

Avainhenkilöiden sitouttaminen on kriittinen osa yrityksen kasvua ja menestystä. One Leasing Finlandin toimitusjohtaja Harri Toivonen on rakentanut palkitsemismallit siten, että ne sitouttavat henkilöstöä niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä.

Toivonen on määritellyt jo One Leasing Finlandia perustaessaan, että todellinen arvo yrityksen ja asiakkaan välillä syntyy syvästä luottamuksesta. Se on myös kilpailuetu, kun asiakkaina ovat pk-yritykset.

Jotta tähän tavoitteeseen päästään, ihmisten pitää olla keskiössä.

– Asiakastyytyväisyys ei voi olla koskaan suurempi kuin henkilöstön tyytyväisyys. Kaikki lähtee innostuneesta henkilökunnasta. Innostus näkyy lopulta asiakasrajapinnassa, toimitusjohtaja kertoo.

Hän näkee leasing-palveluissa ison potentiaalin: maailman taloudesta huolimatta yritysten erilaiset investoinnit ovat jossain määrin pakollisia, toisaalta autoala on tällä hetkellä valtavassa murroksessa.

One Leasing Finlandin yrityskuvassa ja arjessa korostuu ammattimaisuus. Vasta kolmevuotias yritys on onnistunut laajentamaan toimintaansa nopeasti pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereelle, Turkuun ja Ouluun. Yhtiön liikevaihto oli viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan 7,6 miljoonaa euroa. Samalla autoja, koneita, laitteita ja huonekaluja on rahoitettu 75 miljoonalla eurolla.

– Meillä on töissä seitsemän henkilöä, joista vain yhden olen rekrytoinut ammattilaisen avulla. Muut ovat osoittaneet kiinnostuksensa oma-aloitteisesti tulla tänne töihin. He ovat tunteneet minut entuudestaan ja näköjään tapani kohdella ihmisiä on miellyttänyt. Rekrytoinnissa asenne on aina keskiössä, sitä ei voi muuttaa, Toivonen pohtii.

Hänen mukaansa jokainen työntekijä on avainhenkilö. Myyntivastuiden lisäksi kaikilla on oma tärkeä ja henkilökohtaisesti motivoiva rooli, esimerkiksi markkinointi- tai ict-vastuu.

Partneruus, eläkeratkaisut ja rahabonukset

Avainhenkilöiden palkitseminen ja sitouttaminen on vahvasti One Leasing Finlandin dna:ssa.

Toimitusjohtajan teesit lyhyen aikajänteen palkitsemiseen ja sitouttamiseen ovat rahabonukset. Pitkän aikavälin tavoitteita palvelee parhaiten partneruus.

– Jaamme menestyksen yhdessä. Partneruus osoittaa arvostusta henkilöä kohtaan. Yhdessä tekeminen, avoimuus sekä vastuun jakaminen näkyvät meidän tuloksissamme. Ylipäätään palkitsemisen ja sitouttamisen pitää olla proaktiivista, Toivonen kertoo.

Yksi uusi pitkän aikavälin sitouttamisen keino ovat vapaaehtoiset eläkeratkaisut.

– Olen vahvasti sitä mieltä, että yrityksen täytyy kantaa vastuu myös työntekijöiden tulevaisuudesta, hän jatkaa.

Kaikilla yrityksillä mahdollisuus sitouttaa henkilökuntansa

Työntekijöiden sitouttaminen on korostunut etenkin korona-ajan pitkittyessä. Eri tutkimusten perusteella entistä useampi työntekijä pohtii työpaikan tai jopa alan vaihtoa. Samalla osaavan työvoiman löytäminen on noussut tärkeimmäksi yritysten kasvun pullonkaulaksi.

Toivosen mukaan kaikilla yrityksillä kokoon katsomatta on mahdollista sitouttaa henkilökuntaansa. Pienikin ele voi olla toiselle iso asia. Kyse on arvostuksesta.

– Hyvän henkilön lähteminen pois tulee yritykselle erittäin kalliiksi, Toivonen muistuttaa.

Lue lisää

Belöning | VideoArtikelFöretag

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceVanliga frågorAktuelltMedietjänsterPrivatkunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetSamtalspriser och integritetsskyddKakor