Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Försäkra dig om ditt livs möjligheter

Försäkra dig om ditt livs möjligheter

20.8.2021

Gå modigt mot nytt och hitta din framtid. Vi på Fennia uppmuntrar dig att våga, pröva och vara företagsam när nu planerar ditt livs väg.

Det finns inte bara en framtid – utan du har många alternativ för att ständigt utforma din framtid. När du gör dig redo för framtiden och planerar nya steg tar vi tillsammans hand om att försäkringarna följer med.

Läs tre historier om att våga, pröva och vara företagsam. Heidi vågade lämna det hektiska stadslivet och flyttade till sina drömmars hus på landet. Efter att ha prövat att vara företagare som bisyssla bytte Ulla sin rektorstjänst mot att vara företagare på heltid. Annette är företagare redan i sjätte generationen och uppmuntrar alla att lyssna till sitt hjärta. Ta också del av vår servicedirektör Mikko Kokkos tankar om hur du kan göra dig redo för framtiden genom försäkring.

Heidi Sjölund vågade drömma: hon hittade sin vardag på landet

Företagare Heidi Sjölund förverkligade sin långvariga dröm och flyttade till landet.

Det har varit arbetsdrygt att renovera det gamla huset och gården, men livet på landet har också lärt henne att ta det lugnare.

– Min livsrytm har förändrats totalt. Lite ogräs stör inte själsfriden, utan jag kan se lite mellan fingrarna. Jag mår otroligt mycket bättre efter flytten till landet, säger Heidi.

Heidi bor i Ingås landsortsidyll med sin son och flera sällskapsdjur: de har fyra katter, en hund, höns och en tupp. Även om hon har ansvar för djuren råder det ett visst lugn över vardagen. Som arbete driver Heidi sitt företag i hemservice- och hälsobranschen.

När man hittat det perfekta hemmet och den rätta livsstilen vill man ta hand om dem så bra som möjligt: en hemförsäkring skyddar huset och för sitt företag har Heidi egna försäkringar.

Ulla Sara-ahos väg till ensamföretagare: prövade det nya först som bisyssla

Ensamföretagare Ulla Sara-aho jobbade 20 år som grundskollärare och rektor innan hon startade sitt företag. Nu har hon över tio år bakom sig som utbildare, coach och medlare och erbjuder arbetshandledningstjänster och hjälper organisationer i utmanande kommunikationssituationer.

– Tanken om företagarskap mognade under åren tills lockelsen växte tillräckligt stark och jag utbildade mig till det nya yrket vid sidan om mitt jobb, minns Ulla.

– Jag konstaterade att berg bestigs ett steg åt gången. Jag började med det nya som bisyssla innan jag bestämde mig för att pröva att bli företagare på heltid och tog tjänstledigt. Jag märkte att företagets vingar faktiskt bar och sa upp mig från min tjänst, säger hon.

I fjol deltog Ulla i Crazy Towns fortbildning för ensamföretagare, under vilken hon bland annat gjorde webbsidor för sitt företag och vidareutvecklade appen SopuApp, som hon har planerat.

– Jag fick mycket hjälp och information genom utbildningen för ensamföretagare och dessutom satte den fart på utvidgning av min verksamhet. Jag lärde känna andra och fick ett nätverk att utbyta tankar och erfarenheter med.

Annette Tillander är framgångsrik företagare och smyckeskonstnär och uppmuntrar att göra som hjärtat vill

Smyckeskonstnär Annette Tillander grundade för 15 år sedan en egen smyckesaffär och ateljé i Helsingfors. Efter grundskolan hittade hon vägen till sin framtid genom att jobba med läroavtal i sin fars smyckesaffär.

– Efter skolan jobbade jag fem dagar i veckan. Till en början sågade jag silverbokstäver, men började också göra smyckesskisser. Sedan tillverkade jag silversmycken i några år och jobbade med kundbetjäning, säger Annette.

I dag är omsättningen i Annettes företag knappt en miljon euro och tre av hennes barn är med i familjeföretaget. Enligt henne kan man klara sig bra i livet, fastän skoltiden inte skulle bjuda på framgångar.

– Det viktigaste är att göra sådant man själv gillar. Jag är ett levande exempel på det: jag får göra det arbete jag älskar tillsammans med barnen och kan vara mig själv.

Gör det som hjärtat vill, uppmuntrar Annette.

Vad är försäkring och när behöver du en försäkring?

– Med en försäkring gör du dig beredd på händelser och stora val i livet. Vid försäkring delar man risken: i praktiken betyder det att man mot betalning överför risken för en skada till försäkringsbolaget för ersättning, säger Fennias servicedirektör Mikko Kokko.

Genom försäkring jämnar man ut de ekonomiska följderna av olika missöden. Riskerna utgörs av plötsliga och oförutsedda olycksfall, sjukdomar och andra händelser.

Varför lönar det sig att teckna en försäkring? Mikko ger ett entydigt svar:

– Utan försäkring betalar du själv räkningarna till följd av en skada, medan du genom att betala en försäkringspremie garderar dig mot större och mindre risker.

Lue lisää

FöretagandeFörsäkringar för företagareFörsäkringar för företagLivförsäkringHemförsäkringArtikelFöretag

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceVanliga frågorAktuelltMedietjänsterPrivatkunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetSamtalspriser och integritetsskyddKakor