Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Vakuutu elämäsi mahdollisuuksista

Vakuutu elämäsi mahdollisuuksista

20.8.2021

Lähesty rohkeasti uutta ja löydä näköisesi tulevaisuus. Kun suunnittelet elämäsi askeleita, me fennialaiset kannustamme uskaltamaan, kokeilemaan ja yrittämään.

Ei ole olemassa vain yhtä tulevaisuutta – sen sijaan on lukuisia vaihtoehtoja, joista muotoilet tulevaisuuttasi jatkuvasti. Kun valmistaudut tulevaan ja suunnittelet uusia askeleita, pidetään yhdessä huolta, että vakuutukset kulkevat niiden mukana.

Lue kolme tarinaa uskaltamisesta, kokeilemisesta ja yrittämisestä. Heidi uskalsi jättää kaupungin hälyn taakseen ja muutti unelmiensa taloon maaseudulle. Kokeilu sivutoimisena yrittäjänä sai Ullan vaihtamaan rehtorin viran kokopäiväiseen yrittäjyyteen. Annette puolestaan on yrittäjä jo kuudennessa polvessa ja rohkaisee kuuntelemaan, mitä sydän sanoo. Tutustu myös palvelujohtajamme Mikko Kokon ajatuksiin siitä, miten tulevaisuuteen voi valmistautua vakuuttamalla.

Heidi Sjölund uskalsi unelmoida: omannäköinen arki löytyi maaseudulta

Yrittäjä Heidi Sjölund päätti toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa ja muutti maalle.

Vanhan talon kunnostuksessa ja pihan laittamisessa on riittänyt tekemistä, mutta maalaiselämä on samalla opettanut ottamaan rennommin.

– Elämänrytmini on muuttunut täysin. En anna rikkaruohojen häiritä, vaan osaan katsoa sormien välistä. Muutto maalle on lisännyt ihan valtavasti hyvinvointiani, Heidi kertoo.

Heidi asuu Inkoon maalaisidyllissä poikansa ja lukuisten lemmikkien kanssa: heillä on neljä kissaa, koira, kanoja ja kukko. Eläimet tuovat vastuuta, mutta silti arjessa on tietynlainen rauha koko ajan läsnä. Työkseen hän pyörittää kotihoidon ja terveysalan yritystään.

Kun on löytänyt täydellisen kodin ja oikeanlaisen elämäntyylin, siitä haluaa pitää huolta mahdollisimman hyvin: kotivakuutus suojaa taloa ja Heidillä on yritykselleen omat vakuutukset.

Ulla Sara-ahon matka yksinyrittäjäksi: kokeili uutta aluksi sivutoimisesti

Yksinyrittäjä Ulla Sara-aho työskenteli 20 vuotta opettajana ja peruskoulun rehtorina ennen oman yrityksensä perustamista. Hän on toiminut nyt yli kymmenen vuotta kouluttajana, valmentajana ja sovittelijana, joka tarjoaa työnohjauspalveluita ja auttaa yhteisöjä vuorovaikutushaasteissa.

– Ajatus yrittäjyydestä kypsyi vuosien varrella, kunnes houkutus kasvoi lopulta tarpeeksi suureksi ja kouluttauduin työni ohella uuteen ammattiin, Ulla muistelee.

– Totesin, että vuorelle on kiivettävä askel kerrallaan. Tein uutta työtä ensin sivutoimisesti ennen kuin jäin virkavapaalle ja päätin kokeilla täysipäiväistä yrittäjyyttä. Huomasin, että yritykseni siivet todella kantoivat ja irtisanouduin lopullisesti virastani, hän kertoo.

Viime vuonna Ulla osallistui Crazy Townin yksinyrittäjäakatemian jatkokoulutukseen, jonka aikana hän muun muassa loi yrityksellensä nettisivut ja edisti suunnittelemaansa SopuApp-sovellusta.

– Yksinyrittäjäakatemialta sain paljon apua, tietoa ja valtavasti vauhtia toimintani kasvattamiseksi. Tutustuin muihin ja sain ympärilleni verkoston, jonka kanssa voin vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia.

Menestynyt yrittäjä ja korutaiteilija Annette Tillander rohkaisee tekemään sitä, mitä sydän sanoo

Korutaiteilija ja yrittäjä Annette Tillander perusti 15 vuotta sitten oman koruliikkeen ja ateljeen Helsinkiin. Tulevaisuuden suunta löytyi peruskoulun päätyttyä, kun Annette meni isänsä koruliikkeeseen töihin oppisopimuksella.

– Koulun loputtua olin viitenä päivänä viikossa töissä isäni koruliikkeessä. Sahasin alkuun hopeakirjaimia ja aloin tehdä myös koruluonnoksia. Valmistin muutaman vuoden ajan hopeakoruja ja palvelin asiakkaita, Annette kertoo.

Nykyään Annetten yrityksen liikevaihto on vajaat miljoona euroa, ja hänen omista lapsistaan kolme on mukana perheyrityksen pyörittämisessä. Hän uskoo, että elämässä voi menestyä hyvin, vaikka koulussa menestystä ei tulisikaan.

– Tärkeintä on tehdä niitä asioita, joista itse pitää. Olen tästä itse elävä esimerkki: saan tehdä rakastamaani työtä lasten kanssa ja voin olla sellainen kuin olen.

Tee siis sitä, mitä sydän sanoo, Annette rohkaisee.

Mitä vakuuttaminen on, ja milloin tarvitset vakuutusta?

– Vakuutuksella valmistaudut arjen tapahtumiin ja elämäsi suuriin valintoihin. Vakuuttamisessa riskiä jaetaan eli vakuutuksen hankkiminen tarkoittaa käytännössä vahingon vaaran siirtämistä maksua vastaan vakuutusyhtiön korvattavaksi, Fennian palvelujohtaja Mikko Kokko kertoo.

Vakuutuksien avulla siis tasataan vahinkojen taloudellisia seurauksia. Riskejä ovat ennalta arvaamatta ja äkillisesti tapahtuvat tapaturmat, sairastumiset ja muut sattumat.

Miksi vakuutus sitten kannattaa hankkia? Tähän Mikolla on yksiselitteinen vastaus

– Ilman vakuutusta vahingosta aiheutuvat laskut jäävät maksettavaksi omasta pussista, kun taas vakuutussummaa maksamalla varaudut suuriin ja pieniin riskeihin.

Lue lisää

YrittäjyysYrittäjän vakuutuksetYrityksen vakuutuksetHenkivakuutusKotivakuutusArtikkeliYritys

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet