Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

”Nautin siitä, että luonto on niin lähellä” – Heidi toteutti unelmansa ja muutti kaupungista maaseudulle

3.8.2020

Pari vuotta sitten Heidi Sjölund toteutti pitkäaikaisen unelmansa ja muutti maalle. Vaikka vanhan maalaistalon kunnostuksessa ja ison pihan laittamisessa riittää työtä niin paljon kuin vain jaksaa tehdä, on maalaiselämä myös opettanut ottamaan rennommin.

Punainen maalaistalo lepää omassa rauhassaan pienessä laaksossa. Pihalla on pieni kanala ja pihasauna, ja omenapuut, syreenipensaat ja jasmiinit kukkivat puutarhassa. Polulla vastaan kipittää kana.

Tässä inkoolaisessa maalaisidyllissä asuu Heidi Sjölund 15-vuotiaan poikansa Kasperin, neljän kissan, yhden koiran, 20 kanan ja kukon kanssa. Välillä puutarhaan saattaa poiketa kauriita, ja myös jänikset ovat tuttuja vieraita.

–Nautin siitä, että luonto on täällä niin lähellä. Merikin on meiltä vain kilometrin päässä, ja keväisin ja syksyisin on upeaa seurata muuttolintujen – haikaroiden, kurkien ja joutsenten – matkaa pihan yli, Heidi kertoo.

Heidille luonto ja sen rauha ovat tärkeitä hyvinvoinnin lähteitä.

–Täällä maaseudulla akut ehtivät latautua ihan eri tavalla kuin kaupungissa, ja ilmakin tuntuu puhtaammalle hengittää.

Rauhallisemman elämänrytmin kaipuu

Kirkkonummelta kotoisin oleva Heidi on elänyt unelmaansa maaseudulla nyt melkein kahden vuoden ajan. Viimeiset kymmenen vuotta ennen muuttoa vierähtivät pääkaupunkiseudulla, opiskeluaikoina Heidi ehti asua myös ulkomailla.

–Maalle muutto ja paluu kotipaikan suunnalle oli ollut minulla mielessä jo pitkään. Kaupunkielämän hektisyys painoi päälle, ja kaipasin elämääni luonnon ja eläinten tuomaa rauhoittavaa elementtiä, Heidi kertoo.

Heidi etsi sopivaa paikkaa useamman vuoden ennen kuin oikealta tuntuva koti löytyi viimein Inkoosta. Punaisen puutalon ensimmäinen osa oli rakennettu jo 1890-luvulla, ja vanhan rakennuksen puulattiat, leivinuuni ja lasinen veranta hurmasivat Heidin.

–Kun saavuin pihaan ensimmäisen kerran, paikka osui ja upposi heti.

Muuttoa tosin piti odottaa vielä hetki, jotta Kasper ehti käydä tutun alakoulun loppuun Vantaalla.

–Muutossa minua mietitytti eniten se, että poika joutuu jättämään kaverit ja aloittamaan yläkoulun uudessa paikassa. Nyt on kuitenkin ihan mahtavaa, kun Kasperin entiset koulukaverit tulevat viikonloppuisin ja lomilla meille maalle kylään. Ja Kasperkin viihtyy hyvin, kun sai oman teinikämpän erilliseen rakennukseen autotallin kupeeseen, Heidi kertoo.

Maalaiselämä opetti ottamaan rennommin

Heidin herätyskello soi joka aamu viimeistään seitsemältä, oli sitten työ- tai vapaapäivä. Ensimmäisenä aamupalaa saavat kissat ja koira, ja sitten onkin aika tarkistaa, onko kanalassa kaikki kunnossa. Jos Heidillä on vapaapäivä, pääsevät kanat pihamaalle vapaasti juoksentelemaan.

Työkseen Heidi liikkuu Inkoossa ja sen lähikunnissa sekä pääkaupunkiseudulla. Hän pyörittää omaa kotihoidon ja terveysalan yritystään Taikatatsi Tmi:tä. Tekeminen tosin ei lopu vielä varsinaisen työpäivän jälkeenkään, sillä vanhassa talossa ja isolla pihamaalla riittää puuhaa. Milloin on oksien silppuamista, milloin puutarhan möyhentämistä tai maalaushommia. Vaikka usein menee iltatöiksi, Heidi nauttii siitä, että pihatöitä tehdessä kaikki muut kiireet unohtuvat.

–Maalle muuton jälkeen elämänrytmi muuttui täysin. Eläimet tuovat toki paljon vastuuta ja hommaa täällä riittää niin paljon kuin jaksaa tehdä, mutta silti tässä maalaiselämässä on tietynlainen rauha koko ajan läsnä. Se on lisännyt ihan valtavasti hyvinvointiani.

Heidi kertoo olleensa aina ahkera ja tekeväinen, ja välillä on ollut vaikea rauhoittua. Maalle muutto opetti ottamaan rennommin.

–Täällä riittää sen verran paljon puuhaa, että kaikki ei millään voi olla kerralla valmista. Kymmenen vuotta sitten olisin voinut olla ihan helisemässä, kun kaikki ei ole juuri niin kuin haluan. Nyt en anna muutaman rikkaruohon häiritä, vaan osaan katsoa myös sormien välistä.

Vakuutukset turvaavat arvokkaimman

Kun on löytänyt itselleen täydellisen kodin ja oikeanlaisen elämäntyylin, siitä haluaa pitää huolta mahdollisimman hyvin. Heidille varmuutta tuovat vakuutukset, jotka ovat olleet mukana erityisesti elämän muutostilanteissa, tuomassa turvaa pitkälle tulevaisuuteen.

–Elämä ei tietenkään ole aina ruusuilla tanssimista täällä maallakaan. Kotivakuutus suojaa kotia, ja yritykselle minulla on toki omat vakuutukset. Kun äitini kuoli viime syksynä, niin aloin miettiä enemmän myös omaa terveyttäni ja Kasperin tulevaisuutta, ja päädyin ottamaan itselleni vielä henkivakuutuksen.

Lue lisää

HenkivakuutusKotivakuutusMuotoiluArtikkeliKoti

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet