Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Fennia delade ut priset för Trafikåtgärd till Basemark Oy
Sami Niska, Basemark Oy

Fennia delade ut priset för Trafikåtgärd till Basemark Oy

21.12.2022

Auto- ja Liikennegaala gick av stapeln 16.12.2022 i Tampere-talo och samlade aktörer från bil- och trafikbranscherna till en kväll med prisutdelningar, utmärkelser och trivsel. Fennia är en av Auto- ja Liikennegaalas främsta samarbetspartner och vi var med för att dela ut priset för 2022 års Trafikåtgärd till Basemark Oy, som utvecklar programlösningar för utmaningarna med smarta bilar och autonom trafik.

Basemark Oy verkar förutom i Finland även i München i Tyskland och Detroit i USA. Bolagets innovationer är program som samlar in och bearbetar data från smarta bilars sensorer. Bolagets kunder är stora biltillverkare som BMW och halvledarleverantörer som Intel, Mediatek, NVIDIA, Samsung och Qualcomm.

Den största utmaningen för genombrottet av självkörande bilar, som redan i åratal har förutspåtts, är fortfarande säkerheten och för att säkerställa den krävs bearbetning av en enorm mängd data i realtid. I kriterierna för priset betonades bolagets ställning på en världsomspännande marknad samt deras stora satsning på produktutveckling som förbättrar trafiksäkerheten och målet att bli världens mest använda hjärna i smarta bilar.

Priset delades ut av Fennias avdelningschef för fordonsförsäkringstjänster Fredrik Gruner och Tero Kallio verkställande direktör från Autotuojat ja -teollisuus ry. Med priset för trafikåtgärder uppmärksammas en modig aktör som främjar en säker trafikkultur. Fennia belönade i år vinnaren med ett stipendium på 3 000 euro, som doneras till ett välgörenhetsändamål som vinnaren utser. Priset togs emot av Basemark Oy:s operativa chef Sami Niska.

– Förstärkt verklighet förbättrar säkerheten i fordon på tre olika sätt. För det första förbättrar det navigationsupplevelsen, vilket gör att föraren kan koncentrera sig på att köra istället för på att läsa kartan. För det andra hjälper det föraren att bättre urskilja sin omgivning. Och för det tredje kan föraren lita mer på bilens system, berättar Niska.

– Ett stort tack till Fennia och galans arrangörer. Priset är fantastiskt och kom som en överraskning för oss. Det här är en stor grej för hela vårt team, sade Niska efter prisutdelningen.

Priset har en särskild betydelse för Fennia, och med det vill vi stöda och uppmuntra nya innovationer och företag att modigt våga experimentera och försöka. Trafiksäkerheten främjas med långsiktig verksamhet.

– Det är viktigt att främja trafiksäkerheten. Auto- ja Liikennegaala gav oss en värdefull möjlighet att än mer betona betydelsen av säkerhet i trafiken och att belöna framtida innovationer på det här området, säger Gruner.

Varma gratulationer till Basemark Oy!

Foto: Kanerva Kuha / EMG

Lue lisää

NyhetPå väg

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceVanliga frågorAktuelltMedietjänsterPrivatkunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetSamtalspriser och integritetsskyddKakor