Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Fennia palkitsi Liikenneteosta Basemark Oy:n
Sami Niska, Basemark Oy

Fennia palkitsi Liikenneteosta Basemark Oy:n

21.12.2022

Auto- ja Liikennegaala kokosi yhteen auto- ja liikennealojen toimijat palkitsemisten, tunnustusten ja viihteen pariin Tampere-taloon 16.12.2022. Fennia toimi Auto- ja Liikennegaalan pääyhteistyökumppanina ja olimme jakamassa palkintoa Liikenneteosta älyautojen ja autonomisen liikenteen haasteisiin ohjelmistoratkaisuja kehittävälle Basemark Oy:lle.

Suomen lisäksi Münchenissä Saksassa ja Detroitissa Yhdysvalloissa toimivan Basemark Oy:n innovaatioita ovat ohjelmistot, jotka keräävät ja prosessoivat älyauton sensorien tuottamaa dataa. Yhtiön asiakkaita ovat suuret autonvalmistajat, kuten esimerkiksi BMW, sekä puolijohdetoimittajat, kuten Intel, Mediatek, NVIDIA, Samsung ja Qualcomm.

Itseajavien autojen jo vuosia ennustetun läpimurron suurin haaste on edelleen turvallisuus ja sen varmistamiseksi tarvittavan valtavan datamäärän prosessoiminen reaaliaikaisesti. Palkitsemisen kriteereissä nostettiin esille yhtiön asema maailmanlaajuisilla markkinoilla, vahva panostus liikenneturvallisuutta parantavaan tuotekehitykseen ja tavoitteeseen olla maailman eniten käytetty aivo älyautoissa.

Palkinnon jakajina toimivat Fennialta ajoneuvovakuutuspalveluiden osastopäällikkö Fredrik Gruner ja Autotuojat ja -teollisuus ry:stä toimitusjohtaja Tero Kallio. Liikenneteko-palkinnolla halutaan kiittää rohkeaa toimijaa, joka edistää turvallista liikennekulttuuria. Fennia palkitsi tänä vuonna voittajan 3 000 euron stipendillä, joka lahjoitetaan voittajan valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Palkintoa vastaanottamassa oli Basemark Oy:n operatiivinen johtaja Sami Niska.

– Lisätty todellisuus parantaa turvallisuutta ajoneuvoissa kolmella eri tavalla. Ensimmäiseksi se parantaa navigointikokemusta, jolloin kuljettaja voi keskittyä ajamiseen kartan lukemisen sijaan. Toiseksi se auttaa kuljettajaa havainnoimaan ympäristöä paremmin ja kolmanneksi kuljettaja voi luottaa auton järjestelmiin enemmän, Niska kertoo.

– Paljon kiitoksia Fennialle ja gaalan järjestäjille. Palkinto on loistava asia ja tämä tuli yllätyksenä meille. Tämä on iso juttu meidän koko tiimille, Niska kommentoi palkinnonjaon jälkeen.

Palkinnolla on erityinen merkitys Fennialle, sillä haluamme tukea ja kannustaa uusia innovaatioita ja yrityksiä rohkeasti uskaltamaan, kokeilemaan ja yrittämään. Liikenneturvallisuutta edistetään pitkäjänteisellä toiminnalla.

– Liikenneturvallisuuden edistäminen on tärkeä asia. Auto- ja Liikennegaala tarjosi meille arvokkaan mahdollisuuden korostaa entistä enemmän turvallisuuden merkitystä liikenteessä ja palkitsemaan tulevaisuuden innovaatiota tämän saralla, Gruner kertoi.

Lämpimät onnittelut vielä Basemark Oy:lle!

Kuva: Kanerva Kuha / EMG

Lue lisää

UutinenLiikkeellä

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet