Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Priset för trafikåtgärder överlämnades till HUS
Priset för trafikåtgärder överlämnades till HUS

Priset för trafikåtgärder överlämnades till HUS – Fennia är huvudpartner för Auto- ja liikennegala även 2023

26.5.2023

Basemark, som belönades med trafiksäkerhetspriset för trafikåtgärder och utvecklar programvarulösningar för smarta bilar och autonoma transporter, har överlämnat sitt pris till HUS immobiliseringsvårdare och avdelningens läkare i Träskända 24.5.2023. Fennia delade ursprungligen ut priset i rollen som huvudpartner på Auto- ja liikennegaala i december förra året.

I belöningskriterierna lyftes det fram att HUS:s immobiliseringsvårdare och avdelningsläkare har spelat en viktig roll i den process där uthyrningen av elsparkcyklar började regleras i Helsingfors särskilt under helgnätter. Hälso- och sjukvårdspersonalen började på eget initiativ samla in uppgifter om antalet olyckor med elsparkcyklar och rapportera siffrorna vidare. Kommunikationsministeriet publicerade sitt första förslag till förbättrad säkerhet vid körning med elsparkcyklar i mars 2023.

‒ Vi har verkligen satsat på att förmedla budskapet från sjukskötarna vidare och jag har personligen till exempel gett många intervjuer om ämnet. Det var det minsta jag kunde göra för att hjälpa till att ta itu med trängseln på Mejlans samjour vid linjen för mindre olyckor. Jag kan också konstatera att det här säkert är en av de mest betydelsefulla sakerna i min karriär, säger Arja Kobylin, avdelningsöverläkare vid HUS Akuten.

‒ HUS vårdpersonal visade att de var modiga nog att ta sitt ansvar genom att på eget initiativ lyfta fram utmaningarna med elsparkcyklar. På så sätt bidrog de till trafiksäkerheten och det förtjänar att uppmärksammas. Ett ansvarsfullt och modigt agerande är också viktigt för oss på Fennia, säger Mikko Pöyhönen, direktör för Fennias fordons- och egendomsförsäkringstjänster.

Fennia är huvudpartner till Auto- ja liikennegaala 2023

Fennia är också i år huvudpartner till Auto- ja liikennegaala. Galan samlar aktörer inom bil- och transportbranschen till prisutdelningar, erkännanden och underhållning. Årets gala hålls i Aino Areena i Träskända torsdagen den 14 december 2023. På galan delar Fennia återigen ut priset för trafikåtgärder.

Foto: Jari Kohonen/AuLi rf
Bilden visar från vänster till höger Mikko Pöyhönen, direktör för Fennias fordons- och egendomsförsäkringstjänster och Tero Sarkkinen, styrelseordförande i Basemark, som överlämnade stipendiet till avdelningsläkare Kustaa Lehtonen och avdelningsöverläkare Arja Kobylin.

Lue lisää

  • Fennia delade ut priset för Trafikåtgärd till Basemark Oy
SamarbetspartnerFordonNyhetFennia

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor