Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Fordon och trafik
  • Vindrutan skadades

Vindrutan skadades

Lagning eller byte av vindrutan

Kontakta Fennias bilglasverkstadspartner, som lagar eller byter ut den skadade vindrutan eller någon annan skadad ruta smidigt och högklassigt.

Om du har en glasförsäkring, behöver du inte lämna in en skadeanmälan, utan vår bilglasverkstadspartner sköter ärendet åt dig och ger råd vid behov. Vindrutan lagas gratis och om rutan behöver bytas ut betalar du bara självrisken till vår bilglasverkstadspartner.

Fennias samarbetspartner vid glasskador:

Om du har en hyrbilsförsäkring, ordnar vår bilglasverkstadspartner en hyrbil åt dig om du vill. Du får hyrbilen för den tid bytet av rutan tar, högst ett dygn.

Om du anlitar någon annan tjänsteleverantör för byte av vindrutan, ska du lämna in en skadeanmälan på nättjänsten Mitt Fennia. Ersättningen som betalas ut från försäkringen kan sänkas om den andra tjänsteleverantörens reparationskostnader är betydligt högre än kostnaderna hos den bilglasverkstadspartner som vi rekommenderar.

I glasskador betjänar också vår märkesverkstadspartner. Gör en skadeanmälan på nättjänsten Mitt Fennia och välj en märkesverkstadspartner (cabgroup.se) .

Fennias glasskadetjänst hjälper vid glasskador

Kontakta vår glasskadetjänst om du har frågor om glasskador. Tjänsten har öppet mån–fre kl. 8–17.

Fennias glasskadetjänst genomförs i samarbete med Carglass®.

När du använder glasförsäkringen påverkar lagning eller byte av rutan inte dina bonusar. Om du inte har en glasförsäkring för fordonet utan använder kollisionsförsäkringen för lagning eller byte av rutan ska du lämna in en skadeanmälan på nättjänsten Mitt Fennia. Utbetalning av ersättning från kollisionsförsäkringen sänker kollisionsförsäkringens bonus.

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderFenniakoncernenLediga jobbBriefly in English
© Fennia-konserni
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänsten