Usein kysyttyä venevakuutuksista

Mitä venevakuutuksella on vakuutettuna?

Venevakuutuksella voit vakuuttaa veneen, moottorin ja veneeseen kuuluvat varusteet, joita tarvitaan vesillä liikkumiseen. Pelkkää moottoria tai varusteita ilman venettä et voi vakuuttaa venevakuutuksella.

Veneellä tarkoitetaan kokonaisuutta, johon rungon lisäksi voi kuulua pää‑ ja/tai apumoottori, takila, purjeet ja veneeseen kuuluvat, vesillä tarvittavat varusteet sekä enintään 3,5 metrin pituinen jolla, jonka enimmäiskantavuus on 310 kg ja suurin sallittu moottoriteho 5 hevosvoimaa.

Rakenteilla olevan veneen vakuutus kattaa sen lukitussa säilytystilassa olevat rakennustarvikkeet ja työkalut 1 700 euroon saakka.

Vakuutus kattaa myös kalastusvälineet, jos ne on otettu huomioon vakuutusmäärässä ja vakuutusmäärä on riittävä.

Venevakuutukseen eivät sisälly erikoiskäyttöön valmistetut potkurit, poltto- ja voiteluaineet, pukit ja muut peitetarvikkeet. Nämä voi erikseen sopimalla liittää venevakuutukseen, jolloin ne merkitään vakuutuskirjaan.

Mitä veneen bonuksille tapahtuu vahingon satuttua?

Jos vakuutuksesta on maksettu korvausta vakuutustapahtuman vuoksi, bonus alenee 20 % kutakin korvattavaa vakuutustapahtumaa kohti. Bonus ei kuitenkaan alene palosta, varkaudesta tai vahingonteosta aiheutuneesta vahingosta.

Bonusoikeus on henkilökohtainen ja se säilyy viisi kalenterivuotta vakuutuksen päättymisvuoden jälkeen.

Missä vahingoissa omavastuu vähennetään?

Maksettavasta korvauksesta vähennetään vakuutuskirjaan merkitty omavastuu. Seuraavissa tapauksissa korvaus maksetaan omavastuuta vähentämättä

  • vahingon torjuntakulut
  • hylyn poistamiskulut
  • varkaus ja ilkivalta venekerhon vartioidulla alueella, kun se on sattunut vartijan ollessa alueella
  • kun vene on hävinnyt kokonaan (kokonaishäviö)
  • varkausvahinko, jos perämoottorissa on ollut perämoottorilukko vahinkohetkellä
  • varkaus- ja ilkivaltavahinko silloin, kun vahingon kohteena olleessa veneessä on vahinkohetkellä ollut käytössä toimiva ajonestolaite.

Korvauksesta voidaan vähentää tietyissä tilanteissa lisäomavastuu:

  • Suomen Purjehtijaliiton rekisteröimän tai muun järjestetyn kilpapurjehduksen aikana sattuneista purje- ja takilavaurioista peritään 30 % vahingon määrästä.
  • Vahingon sattuessa vesillä 1.11. - 31.3. välisenä aikana peritään 30 % vahingon määrästä.
  • Jos veneellä, jolle on myönnetty vakuutusmaksusta katsastusalennus, ei vahingon sattuessa vesillä ole voimassaolevaa katsastusta, vähennetään korvauksesta 20 %:n suuruinen lisäomavastuu.
 Tulosta