Hyppää sisältöön
Fennia.fi
På svenska
Kirjaudu Oma Fenniaan
  • Etusivu
  • Ajankohtaista
  • Erikoissijoitusrahasto Fennica Tontit teki tonttisijoituksen Helsingistä

Erikoissijoitusrahasto Fennica Tontit teki tonttisijoituksen Helsingistä

3.5.2020

Fennica Tontit -erikoissijoitusrahasto on ostanut Helsingin Jätkäsaaresta toimitilakäyttöön tarkoitetun tontin. Ostetulle noin 900 neliömetrin maa-alueelle rakentuu vuosien 2020–2021 aikana noin 5500 kerrosneliömetrin hotellikiinteistö. Hotellin rakennustyöt ovat jo käynnissä ja sen perustukset ovat jo valmistuneet. Kaupan yhteydessä tontista solmittiin myös pitkäaikainen lunastusoikeudellinen maanvuokrasopimus.

Ostettu maa-alue sijaitsee Helsingin Jätkäsaaressa keskeisellä paikalla, hyvien kulkuyhteyksien ja pysäköintimahdollisuuksien välittömässä läheisyydessä. Jätkäsaari on voimakkaasti kehittyvä kaupunginosa ja tontin kehittäminen taidehotellikäyttöön täydentää alueen palvelutarjontaa ja tuo sille omalta osaltaan monipuolisuutta. Sijoitus on rahaston strategian mukainen ja vahvistaa rahaston pääkaupunkisijoitusten painoa suunnitellusti. Tonttiomistuksen eriyttäminen pitkällä ja joustavalla maanvuokrasopimuksella mahdollistaa sijoittajalle tässäkin tapauksessa lisätuottojen saamisen ja pääomien vapautumisen ja hajautumisen muuhun toimintaan.

– On hienoa, että voimme omalta osaltamme tuoda kortemme kekoon, kaupungin kehittymisen näkökulmasta. Sijoittamalla kantakaupungin alueen kiinteistöihin, rahasto jatkaa parhaalla tavalla strategiansa mukaista vakaan kassavirran sijoittamista, kommentoi rahastonhoitaja Elina Puhakainen.

Rahaston tarkoitus on jatkaa käynnissä olevien kiinteistökauppojen edistämistä ja uusien tonttihankkeiden kartoitusta käynnissä olevan epidemian vaikutuksista huolimatta. Vaikka rahaston sijoitusaste on jo verrattain korkea noin 90 %, on sen mahdollista vieraanpääoman turvin kasvattaa sijoituksiaan ja tehostaa tuottoaan siten entisestään.

– Rahaston ensimmäisen kvartaalin tuotossa tai merkinnöissä, ei korona-epidemia juurikaan vaikuttanut. Kvartaalituotto oli verrattain hyvä, osuussarjoista riippuen 0,81 % - 0,91 %, mikä kuvastaa hyvin tonttien luonnetta pitkäaikaisina vakaan vuokratuoton sijoituksina, toteaa Puhakainen.

Lisätietoja
Fennia Varainhoito Oy
rahastonhoitaja Elina Puhakainen, 050 331 9119, elina.puhakainen@fennia.fi
www.fenniavarainhoito.fi

Erikoissijoitusrahasto Fennica Tontit

Fennica Tontit on erikoissijoitusrahasto, jonka hallinnoinnista, salkunhoidosta ja jakelusta vastaa Fennia Varainhoito Oy. Rahaston hallinnoima kiinteistöomaisuus käsittää 23 maa-aluetta, toimitila- ja asuintonttia sekä 10 erillisasuntoa. Kiinteistöjen yhteenlaskettu arvo on noin 79 miljoonaa euroa ja Rahaston hallinnoimat varat ovat noin 89 miljoonaa euroa.

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Ajankohtaista Yritysasiakkaat Medialle Tietoa Fennia-konsernista Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja