Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Hem och egendom
  • Jag kan inte bo i mitt hem

Jag kan inte bo i mitt hem

Sök ersättning på Mitt Fennia

Om du inte kan bo i ditt hem och är tvungen att tillfälligt flytta annanstans, kan du få ersättning för extra och skäliga boende-, flytt- och magasineringskostnader.

Om du bor i hög- eller radhus, behöver du en kartläggningsrapport för skaderegleringen. Av rapporten ska skadans orsak och omfattning framgå. Kartläggningsrapporten får du av din disponent.

När du har anmält skadan på Mitt Fennia reder vi ut om du har möjlighet att få ersättning för extra boendekostnader.

Om de extra kostnaderna kan ersättas, hjälper vi dig att skaffa en tillfällig bostad. Du kan fylla i ansökan om tillfällig bostad här . Du kan också själv skaffa den tillfälliga bostaden och avtala med oss om en engångsersättning.

Vilka extra boendekostnader ersätter hemförsäkringen?

Försäkringen ersätter skäliga och nödvändiga extra boendekostnader som Fennia godkänt i förväg när den permanenta bostaden inte längre kan användas till följd av en skada som kan ersättas. Extra boendekostnader ersätts bara om den permanenta bostaden inte kan användas på grund av en oskälig skada. Extra kostnader som kan ersättas är extra hyreskostnader för en bostad och magasinering samt transportkostnader för att flytta lös egendom.

Vilka extra boendekostnader ersätter hemförsäkringen inte?

Det beror på skadeorsaken om du kan få ersättning för extra boendekostnader. Försäkringen ersätter t.ex. inte boendeavbrott till följd av en renovering som bostadsaktiebolaget planerat på förhand. Om byggnadens konstruktioner blir våta på grund av bristfällig vattenisolering i badrummet, ersätts extra boendekostnader inte för renoveringstiden.

Som extra boendekostnader ersätts inte andra än de kostnader som anges i försäkringsvillkoren. Till exempel extra kostnader för resor och måltider ersätts inte.

Ytterligare information

Om du behöver hjälp, ring vår skadetjänst 24/7.

Fennias husassistans 24h

Lisää aiheesta

Kädenpuristus

Ansvarsskada

Lue lisää
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor