Hyppää sisältöön
Yritysasiakkaat
På svenska
Kirjaudu Oma Fenniaan
  • Etusivu
  • Ajankohtaista
  • Auton kevyt keväthuolto

Auton kevyt keväthuolto

13.3.2019

Jokaisessa neljässä vuodenajassamme on omat hyvät ja huonot puolensa - myös auton kannalta. Näillä kevyillä huoltotoimenpiteillä pidät huolta autostasi ja autoilet kesään mukavammin.

1. Pese auto

Keväisin runsaassa käytössä oleva tiesuola ruostuttaa autoa ja tekee tuhojaan erityisesti auton alustalle. Pesetä auto säännöllisesti ja panosta alustapesuun, niin autosi pysyy pidempään ruosteettomana.

2. Vaihda pyyhkijänsulat

Pyyhkijänsulat saattavat olla karussa kunnossa talven pakkasten jäljiltä. Kevät onkin hyvä vuodenaika panostaa uusiin pyyhkijänsulkiin ja kuljettajan parempaan näkyvyyteen.

3. Korjauta kiveniskemät tuulilasista

Lentävät nastat ja pikkukivet aiheuttavat keväisin valtavan määrän pieniä iskemiä tuulilaseihin. Kiveniskemä kannattaa korjauttaa välittömästi ennen iskemän leviämistä halkeamaksi. Siten vältyt kalliimmalta koko tuulilasin vaihdolta.

4. Huollata ilmastointilaite

Kelien lämmetessä ilmastointilaite joutuu koville. Kun huollatat ilmastointilaitteen keväällä, varmistat, että saat autoillessa raitista, viileää ilmaa heti ensimmäisillä helteillä.

5. Tarkista kesärenkaiden kunto

Vaikka kesärenkaiden vaihtaminen ei olisikaan vielä ajankohtaista, kannattaa niiden kunto ja vähintään urasyvyys tarkistaa hyvissä ajoin. Jos kahden euron kolikon hopeinen reuna uppoaa kokonaan renkaan pääuraan, kesärengas on vielä turvallinen vetisemmässäkin kelissä. Jos reunaa jää näkyville, kannattaa harkita uusien kesärenkaiden hankkimista.

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Ajankohtaista Yritysasiakkaat Medialle Tietoa Fennia-konsernista Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja