Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Voinko vakuuttaa rescue-koiran? Fanni vastaa
Fanni Fenniasta vastaa.

Voinko vakuuttaa rescue-koiran? Fanni vastaa

15.9.2019

Hei Fanni! Haaveilen omasta koirasta, joka häntä heiluen odottaisi minua eteisessä, kun tulen kotiin. Maailmassa on paljon kodittomia koiria, ja olenkin ajatellut adoptoida koiran jonkin rescue-yhdistyksen kautta. Niiden verkkosivuilla on toinen toistaan söpömpiä! Minua mietityttää kuitenkin vakuutusasiat, nimittäin haluaisin koiralleni mahdollisimman kattavan vakuutuksen sairauksien ja sattumusten varalle. Saako rescue-koiralle ylipäätään vakuutusta? Terveisin Hauvakuume


Hyvä Hauvakuume

Olemme lemmikkien ystäviä ja ymmärrämme, että koira on perheenjäsen. Tästä syystä me Fenniassa suhtaudumme suopeasti koirien vakuuttamiseen. Jos sinulla on Fennian kotivakuutus, vakuutamme mielellämme myös koirasi.

Yksi tärkeä ehto koiran vakuuttamiseen liittyy: vakuutettavan koiran on oltava terve. Kotimaiselta kasvattajalta hankittu pentu vakuutetaan omistajan oman ilmoituksen mukaan, eli riittää, että omistaja ilmoittaa koiran olevan terve ja lääkärissä käytetty. Ulkomailta tulevalta koiralta vaaditaan passin ja rokotustodistuksen lisäksi suomalaisen eläinlääkärin todistus, jotta voidaan varmistua siitä, että koira on terve eikä levitä mitään tauteja.

Koira on iso sitoumus, joten kannattaa harkita tarkkaan, onko valmis sellaiseen vastuuseen, ja miettiä millaisen koiran hankkii ja mistä. Kaikki koirat ovat suloisia, mutta muuten roduissa ja yksilöissä on isojakin eroja. Käytöshäiriötä tai sitä varten tarvittavaa terapiaa tai koulutusta vakuutus ei korvaa. Sen vuoksi suosittelen kääntymään joko kotimaisen kasvattajan tai luotettavan rescue-yhdistyksen puoleen, kun etsii sitä omaa hauvaa perheenjäseneksi.

Valmiudestasi koiranomistajaksi kertoo se, että olet ajatellut vakuutusasioita jo ennen koiran hankintaa. Vakuutuksen ottaminen on järkevää ennakolta, näin rakkaan lemmikin terveys on turvattu ja se pääsee tarvittaessa hyvään hoitoon.


Eläinrakkain terveisin

Fanni

Fenniasta saat koirallesi vakuutuksen tapaturman tai sairastumisen varalle.
Lue lisää koiravakuutuksesta.

Lue lisää

KoiravakuutusArtikkeliKoti

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet