Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Palkitse työntekijäsi ryhmäeläkevakuutuksella

Palkitse työntekijäsi ryhmäeläkevakuutuksella

12.6.2020

Sitoutuneet työntekijät ovat yrityksen menestyksen elinehto. Ryhmäeläkevakuutuksen avulla houkuttelet ja sitoutat alan parhaat osaajat sekä tuet heidän hyvinvointiaan myös työelämän jälkeen. Mistä ryhmäeläkevakuutuksessa on kyse?

Hyvä palkitsemisjärjestelmä on linjassa yrityksen strategian kanssa ja auttaa ohjaamaan toimintaa tavoiteltuun suuntaan. Palkitsemisjärjestelmällä viestit työntekijöillesi, mikä on toiminnan kannalta tärkeää, eli varmistat, että tekeminen keskittyy olennaiseen.

Yksi vaihtoehto palkita työntekijöitäsi on ottaa ryhmäeläkevakuutus.

Fennia-Ryhmäeläke on vapaaehtoinen eläkevakuutus, jolla voit täydentää työntekijöiden lakisääteistä eläkettä tai varhentaa sitä. Vakuutuksella voidaan kattaa kaikki henkilökuntaan kuuluvat työntekijät tai muu kollektiivisesti määritelty ryhmä, kuten esimerkiksi myyntipäälliköt tai avainasemassa olevat asiantuntijat.

Tehokas palkitsemisjärjestelmä

Rahallinen bonus on yleinen tapa palkita ja kannustaa työntekijöitä. Se ei kuitenkaan ole kovin kauaskantoinen keino: rahabonukset kuluvat helposti nopeisiin hankintoihin, eivätkä välttämättä siirry säästöön.

Harva on todellisuudessa varautunut eläkepäiviin taloudellisesti – esimerkiksi nuoret eivät välttämättä koe eläkeasioita tärkeänä. Ryhmäeläkevakuutuksen avulla pystyt turvaamaan työntekijöidesi taloudellista tulevaisuutta.

Ryhmäeläkemaksut ovat yrityksen verotuksessa vähennyskelpoisia kuluja. Vakuutusmaksuja ei katsota työntekijöiden palkaksi niiden saantivuonna, joten niistä ei tarvitse tehdä ennakonpidätyksiä eikä maksaa työnantajan sivukuluja. Tässäkin suhteessa ne ovat rahabonuksia kannattavampi vaihtoehto.

Rakenna työnantajamielikuvaa ja sitouta avainhenkilöt

Työntekijät ovat yrityksen tärkein voimavara. Henkilöstön suuri vaihtuvuus vie resursseja, sillä rekrytointi on aikaa vievää ja kallista – siksi sitouttaminen kannattaa. Sitouttamisen tärkeys korostuu erityisesti aloilla, joilla on kova pula ammattitaitoisista osaajista.

Ryhmäeläkevakuutuksen avulla varmistat, ettei parhaita osaajia menetetä. Ryhmäeläkkeen avulla voit sitouttaa avainhenkilöitä yritykseen esimerkiksi 3–5 vuodeksi. Tämä on mahdollista, kun kannusteet määritellään osaksi pitkäjänteisiä strategisia tavoitteita ja niiden saaminen edellyttää työsuhteen jatkumista yrityksessä ainakin määritellyn sitouttamisajan.

Ryhmäeläkevakuutus on myös valtti rekrytoinneissa. Päteviä osaajia voidaan houkutella taloon korostamalla vastuullista henkilöstöpolitiikkaa. Ryhmäeläkevakuutus on tehokas tapa rakentaa työnantajamielikuvaa. Sen avulla osoitat, että haluat osaltasi huolehtia työntekijöiden eläketurvan tasosta ja palkita heitä pitkäjänteisesti.

Vaikka ryhmäeläkevakuutus kytkeytyy vahvasti palkitsemiseen, se on ominaisuuksiltaan vakuutus. Ryhmäeläkevakuutukseen sisältyy varsinaisen eläketurvan lisäksi henkivakuutusturva vakuutetun kuoleman varalta. Näin ollen se turvaa myös omaisten taloudellisen tilanteen. Valinnaisena vakuutukseen voidaan lisäksi liittää työkyvyttömyysturva. Pysyvän työkyvyttömyyden perusteella maksettava kertakorvaus on saajalleen veroton.

Tutustu tarkemmin ryhmäeläkevakuutukseen täältä.

Lue lisää

Henkilöstön palkitseminenYrityksen vakuutuksetArtikkeliRaha
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet