Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

Nuori mies puhuu kännykkään.

Identiteettivarkauteen voi varautua vakuutuksella – toimi näin, jos henkilötietosi joutuvat vääriin käsiin

24.11.2019

Mikä on henkilöllisyysvarkausvakuutus ja mitä se kattaa? Miten toimia, jos omat henkilötiedot joutuvat vääriin käsiin?

Identiteettivarkaudesta voi koitua taloudellisen vahingon lisäksi monenlaista muutakin harmia ja päänvaivaa. Yksityishenkilön on vaikea selvittää, mitä kaikkea varastetulla identiteetillä on tehty tai saatetaan tehdä, ja selvittäminen ja vahinkojen minimoiminen on työlästä. Tällaisia tilanteita varten on henkilöllisyysvarkausvakuutus. Vakuutus on apunasi, jos epäilet, tai olet huomannut, että henkilöllisyyttäsi on käytetty väärin.

Henkilöllisyysvarkausvakuutukseen kuuluva palvelu auttaa vahingon selvittämisessä ja rajoittamisessa sekä tilanteen korjaamisessa. Kun varkaus havaitaan ajoissa, on sen rajoittaminen mahdollista ja usein taloudellisilta menetyksiltä vältytään.

Henkilöllisyysvarkausvakuutus myönnetään kotivakuutuksen yhteydessä

Fennian henkilöllisyysvarkausvakuutus toteutetaan Fennian ID-avun kanssa. Vakuutukseen sisältyvän palvelun kautta saat nopeasti asiantuntijan apua ja tukea. Vakuutus myös kattaa myös kohtuulliset juristikulut 2 000 euroon saakka.

Vakuutus on osa oikeusturvavakuutusta, joka myönnetään kotivakuutuksen yhteydessä. Oma Fenniaan kirjautumalla pääset tarkastelemaan, sisältyykö kotivakuutukseesi henkilöllisyysvarkausvakuutus. Mikäli sinulla ei ole henkilöllisyysvarkausvakuutusta, voit laittaa meille viestiä Oma Fennian kautta tai olla meihin yhteydessä puhelimitse, niin lisäämme henkilöllisyysvarkausvakuutuksen omaan vakuutusturvaasi. Vakuutuksen hinta on muutaman euron vuodessa.

Käy lukemassa myös laajemmin henkilöllisyysvarkauksista kertova artikkelimme. Artikkelista löydät vinkkejä siihen, miten voit ehkäistä omien henkilötietojesi joutumista vääriin käsiin.

Toimi näin, jos epäilet, että olet joutunut henkilöllisyysvarkauden kohteeksi

  • Jos sinulla on Fennian kotivakuutus ja henkilöllisyysvarkausvakuutus, ole välittömästi yhteydessä Fennian ID-apuun, jos epäilet, että henkilöllisyyttäsi on käytetty väärin. ID-apu neuvoo, mitä sinun tulisi tehdä ja huomioida henkilöllisyysvarkauden suhteen. Jos annat ID-avulle tarvittavat valtakirjat, he auttavat sinua asian selvittämisessä ja tilanteen korjaamisessa.

  • Palvelu auttaa sinua esimerkiksi tekemään varkaudesta rikosilmoituksen ja tekemään ilmoituksen maksukorttien myöntäjille ja pankeille. Saat myös apua käännyttääksesi vääriä rahavaateita ja poistaaksesi vääriä maksuhuomautuksia. Käytä Fennian ID-apu -palvelua niin pitkälle kuin mahdollista.

  • Pyydä Postilta muuttosuojausta, jolloin kukaan ulkopuolinen ei voi tehdä muuttoilmoitusta nimissäsi. Myös maistraattiin voi tehdä osoitteenmuutoksen eston.

  • Halutessasi voit asettaa itsesi vapaaehtoiseen luottokieltoon.

Lue lisää

KotivakuutusKumppanitArtikkeliKoti

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet