Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Liikennevakuutus ei kata kaikkea: näin valitset sopivan kaskon
Bändi autossa.

Liikennevakuutus ei kata kaikkea: näin valitset sopivan kaskon

23.6.2022

Mitä eroa on liikennevakuutuksella ja kaskovakuutuksella? Laki velvoittaa hankkimaan liikennevakuutuksen sinun ja muiden tielläliikkujien turvaksi. Kaskovakuutus on vapaaehtoinen, ja se korvaa puolestaan autoosi kohdistuvia vahinkoja. Lue mikä kasko sopisi tarpeisiisi parhaiten.

Kun ostaa uuden tai käytetyn auton, liikennevakuutus kannattaa hankkia heti, kuitenkin viimeistään seitsemän päivän kuluessa ostohetkestä. Liikennevakuutus on tärkeä, sillä se korvaa henkilöihin kohdistuvia vahinkoja ja syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja.

Jos taas haluat omalle autollesi turvaa, voit hankkia autovakuutuksen eli kaskon, joka korvaa autolle aiheutuneita vahinkoja. Sopivan kaskon valintaan voi vaikuttaa esimerkiksi auton arvo, missä autolla ajetaan, ja kuka autoa ajaa. Jos auton pysäköi usein kadunvarteen, jossa liikkuu paljon ihmisiä, voi ilkivaltaa varten varautuminen olla tärkeää. Rauhallisella taajama-alueella vakuutukseen saattaa vuorostaan tarvita puun kaatumisen varalta.

”Kaskovakuutukseen saa sisällytettyä juuri ne turvat, joita sinä tarvitset. Valintaa voi pohtia senkin mukaan, mitä on itse valmis maksamaan mahdollisen vahingon sattuessa? Omavastuuta pienentämällä voi toki vaikuttaa vakuutuksen hintaan, mutta vahinkotilanteessa sinulle jää enemmän maksettavaa”, kertoo Fennian ajoneuvovakuuttamisen tuotepäällikkö Raili Tuulas.

Laaja kasko tuo turvaa uudelle autolle

Uutena ostettu auto on usein tarkkaan harkittu ostos. Siksi Tuulas kehottaa harkitsemaan uudelle ja arvokkaalle autolle laajaa kaskovakuutusta tai Premiumkaskoa.

”Näin vakuutus kattaa monipuolisesti mahdollisia riskejä, ja omalle kontolle jää vahingon sattuessa mahdollisimman vähän maksettavaa. Tietyt lisäturvat myös mahdollistavat arjen jatkuvuuden esimerkiksi silloin, kun auto on kolarin jälkeen korjattavana – vuokra-autovakuutuksen turvin saa sijaisauton tällaisessa tilanteessa”, Tuulas pohtii.

Keskihintaisen auton kaskoon kuuluu usein kolarivakuutus

Useimmiten autoon halutaan turva kolarin varalta. Kolarivakuutus kuuluu Fennian laajaan kaskoon ja Premiumkaskoon. Kolarivakuutus korvaa autoon kohdistuvia vahinkoja, jotka aiheutuvat esimerkiksi yhteentörmäyksestä tai tieltä suistumisesta.

”Kolarivakuutuksen lisäksi myös lasivakuutus kiinnostaa monia, sillä etenkin moottoritiellä ajaessa tuulilasiin voi lentää kiviä ja nastoja”, Tuulas mainitsee.

Tarvitseeko käytetylle autolle ottaa kaskovakuutusta?

Jos auto on ostettu käytettynä muutamalla tuhannella eurolla, mutta autolla kulkee kuitenkin joka päivä töihin, Laaja Fenniakasko korvaa kolarin sattuessa. Jos taas huokeampaa käytettyä autoa ajaa harvakseltaan, osakasko voi olla sopivampi. Osakaskoon kuuluu muun muassa hirvi-, palo- sekä varkausvakuutus ja vakuutusta voi laajentaa ilkivaltavakuutuksella.

“Jokainen tuntee itse parhaiten tarpeensa vakuutukselle. Huokeamman auton kohdalla kannattaa valita kaskovakuutus, jonka summa vastaa rehellisesti auton arvoa”, Tuulas vinkkaa.

Tiesitkö nämä seikat kaskovakuutuksesta?

 • Fennian kaskovakuutuksia ovat osakasko, Laaja Fenniakasko ja Premiumkasko.

 • Kaskon sisältö riippuu siitä, millaisen kaskopaketin valitset: voit koota sen tarpeidesi mukaan tai valita halutessasi valmiin vakuutuspaketin.

 • Kaskovakuutuksen voi ottaa henkilöauton lisäksi muillekin ajoneuvotyypeille, esimerkiksi pakettiautolle tai moottoripyörälle.

 • Arvokkaan vanhan auton, jolla ajetaan harvoin ja harrastusmielessä, voi vakuuttaa harraste- ja museoajoneuvovakuutuksella.

 • Tutustu tarkemmin siihen, mitä Fennian eri kaskot korvaavat

 • Miten kaskon hinta määräytyy? Lue lisää kaskon hinnoittelusta

 • Vuokra-autovakuutus pelastaa, kun oma auto jättää tien poskeen

Haluatko vaihtaa autovakuutuksesi Fenniaan?

Voit siirtää vakuutuksesi kesken vakuutuskauden Fennialle, jos haluat vaihtaa nykyistä vakuutusyhtiötä. Vakuutuslaskurimme kautta saat laskettua uuden vakuutuksen hinnan, ja kun hyväksyt tarjouksen, Fennia irtisanoo vanhan autovakuutuksesi. Lue lisää vakuutuksen siirtämisestä.

Lue lisää

LiikennevakuutusAutovakuutusAjoneuvotArtikkeliLiikkeellä

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet