Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • 3 x Yrittäjän sosiaaliturva
Ihmiset pöydän ympärillä

3 x Yrittäjän sosiaaliturva

14.4.2020

Yrittäjän sosiaaliturva rakentuu pakollisten ja valinnaisten vakuutusten yhdistelmästä. Kaiken pohjana toimii työtulotason mukaan määritelty YEL, joka varmistaa, että vakuutuksista saatavat korvaukset ovat kohdillaan.

1. YEL eli Yrittäjän eläkevakuutus

Yrittäjän sosiaaliturva ja eläketurva perustuvat lakisääteiseen YEL-vakuutukseen. Se on kaikille yrittäjille pakollinen vakuutus. Vakuutuksen suuruuden perustana toimii YEL-työtulo, joka on yrittäjän arvio työpanoksen arvosta yritykselle. YEL-työtulon määrittäminen mahdollisimman lähelle tulotasoa on tärkeää, sillä YEL-työtulo toimii perustana esimerkiksi päivärahalle.

2. Yrittäjän tapaturmavakuutus

Työ- ja vapaa-ajan tapaturmiin, sekä ammattitauteihin yrittäjä voi varautua Yrittäjän tapaturmavakuutuksella. Sen suuruus määräytyy ammattiluokan ja YELin perusteella. Vakuutus kattaa esimerkiksi tapaturmista aiheutuvat hoitokulut. Vakuutusmaksun, päivärahan ja tapaturmaeläkkeen perusteena käytetään YEL-työtuloa.

3. Yrityksen sairausturvavakuutus

Sairausturvavakuutus on vapaaehtoinen vakuutus, joka tuo lisäturvaa sairastumisen ja tapaturmien varalle, niin työ- kuin vapaa-ajalle. Vakuutus kattaa laajimmillaan sairaudet, lääkkeet, tutkimukset ja toimenpiteet.

Lue lisää

YrittäjyysYrittäjän vakuutuksetArtikkeliYritys

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet