Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Loukkaantuminen liikenteessä
 • Ammatillinen kuntoutus

Ammatillinen kuntoutus

Ammatillinen kuntoutus on tarkoitettu sinulle, jos liikennevahingosta johtuen työkykysi on heikentynyt tai olet vaarassa menettää ammattisi.

Liikennevakuutuksen perusteella myönnettävä ammatillinen kuntoutus sisältää monia mahdollisuuksia ja sen tavoitteena on paluu takaisin työelämään. Kuntoutus voi tarkoittaa kohdallasi esimerkiksi siirtymistä raskaammasta työstä kevyempään. Joskus vaihtoehtona voi olla kouluttautuminen kokonaan uudelle alalle.

Onnistumisen avaimina ovat oma sitoutuminen ja halu palata työelämään.

Ammatillisen kuntoutuksen vaihtoehdot

Työkokeilussa muokataan työtehtäviä terveydentilaasi sopiviksi. Se voidaan toteuttaa omalla työnantajalla tai hakea uusi työnantaja, joka tarjoaa työkokeilupaikan. Työkokeilu aloitetaan yleensä lyhennetyllä työajalla eli esimerkiksi 20 tunnilla viikossa. Työkokeilun kokonaiskesto on 1–6 kuukautta.

Työhönvalmennus sisältää aina koulutusta. Tämä on vaihtoehto silloin, kun olet palaamassa nykyiselle työnantajallesi täysin uusiin työtehtäviin ja tarvitset sitä varten uutta osaamista ja ammattitaitoa. Työhönvalmennuksen kesto on 6 kuukautta - 2 vuotta.

Uudelleenkoulutus sisältää erilaisia koulutusmahdollisuuksia, kuten toisen asteen koulutus (esim. oppisopimus) tai ammattikorkeakoulututkinto. Uudelleenkoulutuksella varmistetaan terveydentilaasi sopiva ammatti. Uudelleenkoulutuksen kesto riippuu opintojen kestosta ja on 1–4 vuotta.

Yritystuki tarkoittaa yritystoiminnan kehittämistä, jatkamista tai aloittamista. Tavoitteena on muokata yritystoimintaa niin, että pärjäät jatkossa työssäsi terveydentila huomioiden. Yrityksen toimintaedellytykset varmistetaan aina ennen yritystuen myöntämistä.

Ammatillisen kuntoutuksen askelmerkit

 1. Sinulle on sattunut korvattava liikennevahinko.

 2. Keskustele työterveyden tai hoitavan lääkärin kanssa paluusta omaan arkeesi (lääkärinlausunto Fenniaan).

 3. Teemme toimeksiannon yhteistyökumppanille.

 4. Annamme korvauspäätöksen mm. ansionmenetyksestä.

 5. Yhteistyökumppanimme antaa kuntoutuslausunnon.

 6. Ammatillinen kuntoutus käynnistyy.

Ole rohkeasti yhteydessä meille Fenniaan, niin pohdimme yhdessä, mikä ammatillisen kuntoutuksen vaihtoehto on sinulle sopivin.

Kyse on sinun suunnitelmastasi ja tavoitteestasi, jonka eteen olet valmis tekemään työtä!

Jos sinulla on kysyttävää, vahinkopalvelumme auttaa ma–pe 9–16.

Lisää aiheesta

Loukkaantuminen liikenteessä

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet