Hyppää sisältöön
  Kotitaloudet
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
 • Fennia ja Henki-Fennia
 • Ohjeet
Yritysasiakkaat
På svenska
Kirjaudu Oma Fenniaan
 • Etusivu
 • Koti ja omaisuus
 • Omakotitalon kotivakuutus

Ota omakotitalon kotivakuutus kotisi suojaksi

Jos asut omakotitalossa, sinun kannattaa aina vakuuttaa sekä rakennukset että irtaimisto vahinkojen varalta. 
Ota yhteyttä ja pyydä tarjous kotivakuutuksesta

Kun sattuu ja tapahtuu, sopiva vakuutus suojaa kullan kallista kotiasi. Tulevaisuutesi kotivakuutuksella varaudut vahinkoihin, kodinkoneiden ja esineiden rikkoutumisiin kuin myös anastuksiin. Jos asut omakotitalossa, omakotitalo ja sen irtaimisto kannattaa vakuuttaa laajalla kotivakuutuksella. Jos suunnittelet omakotitalon rakentamista, sinun on hyvä olla meihin yhteydessä jo ennen rakennusprojektin aloittamista. Tarjoamme myös henkilöllisyysvarkausvakuutuksen, joka suojaa sinua nopeasti yleistyneiltä rikostyypeiltä.

Näin kotivakuutukset korvaavat

Palovakuutus
Peruskoti-vakuutus
Laaja kotivakuutus
Kaikki kotivakuutuksemme korvaavat irti päässeestä tulesta aiheutuneet palovahingot sekä tulisijasta tai lämmityslaitteesta äkillisesti ja arvaamattomasti nousseen noen aiheuttamat vahingot.
Vakuutukset korvaavat korvattavan vahingon johdosta aiheutuneen asumisen keskeytymisen ylimääräisiä asumiskuluja, kuten sijaisasunnon ja irtaimiston varastoinnin vuokrauskustannuksia sekä irtaimiston siirtoon liittyviä kuljetuskustannuksia.
Peruskotivakuutus ja laaja kotivakuutus korvaavat rakennuksen putkistosta äkillisesti, ennalta arvaamattomasti ja suoraan vuotaneen nesteen aiheuttamat vahingot.
Ei sisälly
Peruskotivakuutus ja laaja kotivakuutus korvaavat rakennuksen LVISA-laitteiden (lämpö-, vesi-, ilmastointi-, sähkö- ja automaatiolaitteiden) äkilliset ja ennalta-arvaamattomat rikkoutumiset. Peruskotivakuutus korvaa rikkoutumiset 5 100 euroon asti.
Ei sisälly
Peruskotivakuutus ja laaja kotivakuutus korvaavat varkauden, murtautumisen ja ilkivallan aiheuttamat vahingot. Vakuutukset korvaavat myös ulkona tilapäisesti säilytettävän polkupyörän anastuksen, jos pyörä on ollut lukittuna.
Ei sisälly
Laaja kotivakuutus korvaa myrskyn tai rakeiden aiheuttamat rakennus- ja irtaimistovahingot. Peruskotivakuutus korvaa myrskyn aiheuttamat vahingot rakennukselle ja siinä olevalle irtaimistolle, kun puuskatuulen nopeus on vähintään 21 m/s. Rakennuksen ulkopuoliselle seinänpäällykselle tai ikkunalle, ovelle, antennilaitteelle tai piha-alueella oleville kiinteille tavanomaisille rakenteille aiheutunut vahinko korvataan vain, jos sen on aiheuttanut myrskyn kaatama puu tai myrskyn irrottama muu esine. Parvekkeella tai ulkona olevan irtaimiston vahinkoja ei korvata.
Ei sisälly
Laaja kotivakuutus korvaa esimerkiksi ukkosesta johtuvat jännitevaihteluiden aiheuttamat laitteiden rikkoutumiset.
Ei sisälly
Ei sisälly
Laaja kotivakuutus korvaa tavanomaisen irtaimiston rikkoutumisesta aiheutuneet vahingot, kun rikkoutuminen aiheutuu äkillisestä ja ennalta-arvaamattomasta tapahtumasta.
Ei sisälly
Ei sisälly

Taulukossa olemme listanneet tiivistetysti vakuutukseen liittyvät tiedot. Muistathan lukea myös vakuutusehdot, joista löydät vakuutuksen sisällön ja ehdot kokonaisuudessaan.

Fennian Taloapu 24h on aina palveluksessasi

Tapahtuiko omakotitalossasi vesi- tai palovahinko, vaurioittiko myrsky kesämökkiäsi? Estääkö vahinko kodissasi asumisen? Ei hätää – me autamme sinua!

Fennian Taloapu 24h on apunasi kellon ympäri. Voit soittaa meille milloin vain, tai ilmoittaa vahingosta Oma Fenniassa.

Teemme vahinkoilmoituksen puolestasi, tilaamme vahinkokartoituksen ja autamme sinua vahinkojen korjaamisessa.

Lue Taloapu 24h:sta lisää täältä

Kotivakuutuksellamme saat avun nopeasti ja joustavasti

Vahingon sattuessa autamme sinua joustavasti ja nopeasti niin, että vahingosta aiheutuu sinulle mahdollisimman vähän haittaa.

 • Saat käyttöösi nopean ja joustavan
  Kodinkoneapumme
  , josta voit saada rikkoutunutta vastaavan kodinkoneen suoraan kotiisi kuljetettuna. 
 • Mobiililaitteiden vahinkopalvelumme avulla rikkoutuneen puhelimen tai tabletin korjaus hoituu helposti ja nopeasti.
 • Vesivahingon tai tulipalon sattuessa autamme sinua tilapäisasunnon järjestämisessä.

Palkitsemme vuotovahinkojen ehkäisyn tuntuvilla alennuksilla.

 • Annamme yhteistyökumppanimme hankkineelle rakennuksen ja irtaimiston vakuutusmaksuista 50 prosentin alennuksen ensimmäisen vuoden maksusta ja 20 prosentin alennuksen seuraavana neljänä vuonna. Leakomatic tarjoaa vuotovahdin asennuksineen Fennian asiakkaille alennetulla hinnalla. .
 • Annamme putkiremontoidun rakennuksen vakuutusmaksusta 15 prosentin alennuksen viideksi vuodeksi. .

Näin vakuutat talosi ja lisärakennuksesi

Voit valita erilaiset kotivakuutukset talollesi ja lisärakennuksillesi. Esimerkiksi autotallille tai varastolle edullisin vaihtoehto on palovakuutus. Omakotitalo ja sen irtaimisto kannattaa vakuuttaa laajalla kotivakuutuksella.

Jos omakotitalosi on asunto-osakeyhtiö, tulee sinun tehdä vakuutus asunto-osakeyhtiön nimiin erillisellä kiinteistövakuutuksella ja siihen liittyvillä vastuu- ja oikeusturvavakuutuksilla.

Mitä kuuluu rakennuksen ja irtaimiston kotivakuutukseen?

Rakennuksen vakuutukseen kuuluvat muun muassa

 • vakuutettava rakennus
 • viemäri- ja vesijohtoputkistot
 • LVI-laitteet
 • tontilla olevat sähköjohdot, kWh-mittarit ja sähköpääkeskukset
 • pihalla olevat kiinteät tavaranomaiset rakenteet ja rakennelmat
 • enintään neljän neliömetrin suuruiset kevytrakenteiset rakennukset
 • pihapiirin maaperä ja puutarha.

Irtaimiston vakuutukseen kuuluvat muun muassa

 • huonekalut, astiat, kirjat ja kodin tekstiilit
 • atk-laitteet ja matkapuhelimet
 • kodinkoneet ja viihde-elektroniikka
 • vaatteet ja asusteet
 • harrastus- ja urheiluvälineet.

Kotivakuutuksen tärkeät lisät: vastuuvakuutus ja oikeusturvavakuutus 

Kotivakuutukseemme kuuluu automaattisesti vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Oikeusturvavakuutukseen kuuluu automaattisesti myös henkilöllisyysvarkausvakuutus, jonka voit halutessasi poistaa vakuutuksen lisäturvista.

 • Yksityishenkilön vastuuvakuutus korvaa ulkopuolisille aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja. Se auttaa selviytymään vahingonkorvauksista, jos esimerkiksi törmäät polkupyörällä jalankulkijaan tai aiheutat vuokra-asunnolle vahinkoa, josta olet korvauslain perusteella vastuussa. Monet vuokranantajat edellyttävätkin asukkailtaan vastuuvakuutusta.
 • Yksityishenkilön oikeusturvavakuutus korvaa asianajajan tai muun lakimiehen käytöstä riita-, rikos- tai hakemusasioissa aiheutuneita asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, kun asia liittyy yksityishenkilön toimintaan. Laaja yksityishenkilön oikeusturvavakuutus korvaa lisäksi myös vastapuolen kuluja, joita ei korvata yksityishenkilön oikeusturvavakuutuksesta.
 • Henkilöllisyysvarkausvakuutus on oikeusturvavakuutukseen liitettävä lisäturva. Henkilöllisyysvarkaudesta on kysymys silloin, kun joku käyttää luvatta henkilötietojasi esimerkiksi nostaakseen pikavippejä tai tilatakseen tavaroita. Usein varas tarvitsee tähän vain henkilötunnuksesi tai nimesi ja osoitteesi. Unohtunut tai varastettu lompakko antaa varkaalle helpon tilaisuuden käyttää henkilötietojasi. Kun liität vakuutukseesi henkilöllisyysvarkausvakuutuksen, saat käyttöösi puhelinpalvelun, joka auttaa sinua mahdollisen henkilöllisyysvarkauden selvittämisessä. Vakuutus korvaa myös henkilöllisyysvarkauteen liittyviä juristikuluja.

Lue lisää

Muista kotivakuutus myös muutossa

Lue lisää

Uutinen

Polkupyörävarkaudet lisääntyneet huomattavasti

Lue lisää

Artikkeli

Mitä kannattaa huomioida, kun laittaa vanhan talon myyntiin? – Fanni vastaa

Lue lisää

Artikkeli

Mitä kotivakuutus korvaa muuton aikana? – Katso muistilista

Lue lisää

Sattuiko vahinko?

Puhelimelle, tabletille tai kannettavalle tietokoneelle sattui vahinko Kodinkone rikkoutui Muuta omaisuutta rikkoutui, varastettiin tai katosi Henkilöllisyysvarkaus Rakennukselle sattui vahinko Metsävahinko Venevahinko
Katso muut vahingot

Vakuutusehdot ja -esitteetKaikki vakuutukset ja palvelut henkilöasiakkaille

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Ajankohtaista Yritysasiakkaat Medialle Tietoa Fennia-konsernista Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja