Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Koti ja omaisuus
 • Omakotitalon kotivakuutus

Omakotitalon kotivakuutus

Jos asut omakotitalossa, sinun kannattaa aina vakuuttaa sekä rakennukset että irtaimisto vahinkojen varalta. 
Ota yhteyttä ja pyydä tarjous kotivakuutuksesta

Apua rakennusvahinkoihin 24/7

Fennian Taloapu 24h auttaa vuorokauden ympäri rakennukselle sattuneissa vahingoissa.

Laajat vahinkopalvelut apunasi

Jos puhelin tai kodinkone rikkoutuu, Mobiililaitevahinkopalvelu ja Kodinkoneapu auttavat sinua.

Kilpailukykyiset ikävähennykset

Kotivakuutuksemme irtaimiston ikävähennykset kuuluvat markkinoiden parhaisiin.

Kun sattuu ja tapahtuu, sopiva vakuutus suojaa kullan kallista kotiasi. Tulevaisuutesi kotivakuutuksella varaudut vahinkoihin, kodinkoneiden ja esineiden rikkoutumisiin kuin myös anastuksiin. Jos asut omakotitalossa, omakotitalo ja sen irtaimisto kannattaa vakuuttaa laajalla kotivakuutuksella. Jos suunnittelet omakotitalon rakentamista, sinun on hyvä olla meihin yhteydessä jo ennen rakennusprojektin aloittamista. Tarjoamme myös henkilöllisyysvarkausvakuutuksen, joka suojaa sinua nopeasti yleistyneiltä rikostyypeiltä.

Näin omakotitalon kotivakuutukset korvaavat

Laaja kotivakuutus
Peruskoti-vakuutus
Palovakuutus
Kaikki kotivakuutuksemme korvaavat irti päässeestä tulesta aiheutuneet palovahingot sekä tulisijasta tai lämmityslaitteesta äkillisesti ja arvaamattomasti nousseen noen aiheuttamat vahingot.
Vakuutukset korvaavat korvattavan vahingon johdosta aiheutuneen asumisen keskeytymisen ylimääräisiä asumiskuluja, kuten sijaisasunnon ja irtaimiston varastoinnin vuokrauskustannuksia sekä irtaimiston siirtoon liittyviä kuljetuskustannuksia.
Peruskotivakuutus ja laaja kotivakuutus korvaavat rakennuksen putkistosta äkillisesti, ennalta arvaamattomasti ja suoraan vuotaneen nesteen aiheuttamat vahingot.
Ei sisälly
Peruskotivakuutus ja laaja kotivakuutus korvaavat rakennuksen LVISA-laitteiden (lämpö-, vesi-, ilmastointi-, sähkö- ja automaatiolaitteiden) äkilliset ja ennalta-arvaamattomat rikkoutumiset. Peruskotivakuutus korvaa rikkoutumiset 5 100 euroon asti.
Ei sisälly
Peruskotivakuutus ja laaja kotivakuutus korvaavat varkauden, murtautumisen ja ilkivallan aiheuttamat vahingot. Vakuutukset korvaavat myös ulkona tilapäisesti säilytettävän polkupyörän anastuksen, jos pyörä on ollut lukittuna.
Ei sisälly
Laaja kotivakuutus korvaa myrskyn tai rakeiden aiheuttamat rakennus- ja irtaimistovahingot. Peruskotivakuutus korvaa myrskyn aiheuttamat vahingot rakennukselle ja siinä olevalle irtaimistolle, kun puuskatuulen nopeus on vähintään 21 m/s. Rakennuksen ulkopuoliselle seinänpäällykselle tai ikkunalle, ovelle, antennilaitteelle tai piha-alueella oleville kiinteille tavanomaisille rakenteille aiheutunut vahinko korvataan vain, jos sen on aiheuttanut myrskyn kaatama puu tai myrskyn irrottama muu esine. Parvekkeella tai ulkona olevan irtaimiston vahinkoja ei korvata.
Ei sisälly
Laaja kotivakuutus korvaa esimerkiksi ukkosesta johtuvat jännitevaihteluiden aiheuttamat laitteiden rikkoutumiset.
Ei sisälly
Ei sisälly
Laaja kotivakuutus korvaa rakennukselle tai sen osille aiheutuneet vahingot, kun rikkoutuminen aiheutuu äkillisestä ja ennalta-arvaamattomasta tapahtumasta.
Ei sisälly
Ei sisälly
Vastuuvakuutus korvaa, jos sinä tai perheenjäsenesi aiheutatte toiselle henkilölle vahingon, josta hän on voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvastuussa.
Oikeusturvavakuutus korvaa välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, jotka ovat aiheutuneet lakimiesavun käyttämisestä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.
Vakuutus korvaa sinun tai perheenjäsenesi välttämättömät ja kohtuulliset asianajokulut, jotka ovat aiheutuneet lakimiesavun käyttämisestä perusteettomien vaatimusten kiistämiseksi henkilöllisyysvarkaustapauksissa. Vakuutus sisältää myös puhelintuen, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä, havaita ja rajoittaa vahingon laajuutta henkilöllisyysvarkaustapauksissa. Henkilöllisyysvarkaudella tarkoitetaan tilannetta, jossa kolmas osapuoli ilman vakuutetun suostumusta käyttää vakuutetun henkilöllisyystodistusta tarkoituksenaan kavaltaa tai tehdä muu rikollinen teko.

Taulukossa olemme listanneet tiivistetysti vakuutukseen liittyvät tiedot. Muistathan lukea myös vakuutusehdot, joista löydät vakuutuksen sisällön ja ehdot kokonaisuudessaan.

Tuote-esitteet ja vakuutusehdot

Omakotitalon kotivakuutusta koskevat tuote-esitteet ja vakuutusehdot löydät alta. Linkeistä avautuvat esitteiden ja ehtojen omat verkkosivut, mutta sivujen lopusta löydät linkin myös tulostettavaan pdf-versioon.

Esite - Fenniaturvan kotivakuutukset
Vakuutusehdot - Fenniaturva: F20-F100
Vakuutusehdot - Fenniaturva: F400-F300
Vakuutusehdot - Fenniaturvan yleiset sopimusehdot

Fennian Taloapu 24h on aina palveluksessasi

Tapahtuiko omakotitalossasi vesi- tai palovahinko, vaurioittiko myrsky kesämökkiäsi? Estääkö vahinko kodissasi asumisen? Ei hätää – me autamme sinua!

Fennian Taloapu 24h on apunasi kellon ympäri. Voit soittaa meille milloin vain, tai ilmoittaa vahingosta Oma Fenniassa.

Teemme vahinkoilmoituksen puolestasi, tilaamme vahinkokartoituksen ja autamme sinua vahinkojen korjaamisessa.

Lue Taloapu 24h:sta lisää täältä

Kotivakuutuksellamme saat avun nopeasti ja joustavasti

Vahingon sattuessa autamme sinua joustavasti ja nopeasti niin, että vahingosta aiheutuu sinulle mahdollisimman vähän haittaa.

 • Saat käyttöösi nopean ja joustavan Kodinkoneapumme, josta voit saada rikkoutunutta vastaavan kodinkoneen suoraan kotiisi kuljetettuna.

 • Mobiililaitteiden vahinkopalvelumme avulla rikkoutuneen puhelimen tai tabletin korjaus hoituu helposti ja nopeasti.

 • Vesivahingon tai tulipalon sattuessa autamme sinua tilapäisasunnon järjestämisessä.

Näin vakuutat talosi ja lisärakennuksesi

Voit valita erilaiset kotivakuutukset talollesi ja lisärakennuksillesi. Esimerkiksi autotallille tai varastolle edullisin vaihtoehto on palovakuutus. Omakotitalo ja sen irtaimisto kannattaa vakuuttaa laajalla kotivakuutuksella.

Jos omakotitalosi on asunto-osakeyhtiö, tulee sinun tehdä vakuutus asunto-osakeyhtiön nimiin erillisellä kiinteistövakuutuksella ja siihen liittyvillä vastuu- ja oikeusturvavakuutuksilla.

Mitä kuuluu rakennuksen ja irtaimiston kotivakuutukseen?

Rakennuksen vakuutukseen kuuluvat muun muassa

 • vakuutettava rakennus

 • viemäri- ja vesijohtoputkistot

 • LVI-laitteet

 • tontilla olevat sähköjohdot, kWh-mittarit ja sähköpääkeskukset

 • piha-alueella olevat alle 8m² kiinteät tavanomaiset rakenteet ja rakennelmat yhteensä 10 000 euroon asti

 • pihapiirin maaperä ja puutarha.

Irtaimiston vakuutukseen kuuluvat muun muassa

 • huonekalut, astiat, kirjat ja kodin tekstiilit

 • atk-laitteet ja matkapuhelimet

 • kodinkoneet ja viihde-elektroniikka

 • vaatteet ja asusteet

 • harrastus- ja urheiluvälineet.

Kotivakuutuksen tärkeät lisät: vastuuvakuutus ja oikeusturvavakuutus 

Kotivakuutukseemme kuuluu automaattisesti vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Oikeusturvavakuutukseen kuuluu automaattisesti myös henkilöllisyysvarkausvakuutus, jonka voit halutessasi poistaa vakuutuksen lisäturvista.

 • Yksityishenkilön vastuuvakuutus korvaa ulkopuolisille aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja. Se auttaa selviytymään vahingonkorvauksista, jos esimerkiksi törmäät polkupyörällä jalankulkijaan tai aiheutat vuokra-asunnolle vahinkoa, josta olet voimassa olevan oikeuden perusteella korvausvastuussa. Monet vuokranantajat edellyttävätkin asukkailtaan vastuuvakuutusta.

 • Yksityishenkilön oikeusturvavakuutus korvaa asianajajan tai muun lakimiehen käytöstä riita-, rikos- tai hakemusasioissa aiheutuneita asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, kun asia liittyy yksityishenkilön toimintaan. Laaja yksityishenkilön oikeusturvavakuutus korvaa lisäksi myös vastapuolen kuluja, joita ei korvata yksityishenkilön oikeusturvavakuutuksesta.

 • Henkilöllisyysvarkausvakuutus on oikeusturvavakuutukseen liitettävä lisäturva. Henkilöllisyysvarkaudesta on kysymys silloin, kun joku käyttää luvatta henkilötietojasi esimerkiksi nostaakseen pikavippejä tai tilatakseen tavaroita. Usein varas tarvitsee tähän vain henkilötunnuksesi tai nimesi ja osoitteesi. Unohtunut tai varastettu lompakko antaa varkaalle helpon tilaisuuden käyttää henkilötietojasi. Kun liität vakuutukseesi henkilöllisyysvarkausvakuutuksen, saat käyttöösi puhelinpalvelun, joka auttaa sinua mahdollisen henkilöllisyysvarkauden selvittämisessä. Vakuutus korvaa myös henkilöllisyysvarkauteen liittyviä juristikuluja.

Lue lisää

Muista kotivakuutus myös muutossa

Sattuiko vahinko?

Puhelimelle tai tabletille sattui vahinkoKodinkone tai tietokone rikkoutuiMuuta omaisuutta rikkoutui, varastettiin tai katosiHenkilöllisyysvarkausRakennukselle sattui vahinkoVenevahinko
Katso muut vahingot

Vakuutukset henkilöasiakkaille

Lisää aiheesta

Osta vakuutukset verkosta

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet