Hyppää sisältöön
  Personkunder
 • Fennia
 • Fennia Liv
 • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

 • Ingångssida
 • Innehållsstudio
 • Företagare, kör du mycket? Ta del av tilläggsskydden till bilförsäkringen
En kvinna i bilen

Företagare, kör du mycket? Ta del av tilläggsskydden till bilförsäkringen

23.6.2022

Kör du mycket under arbetsdagarna? När du skräddarsyr din bilförsäkring enligt dina behov kan du fokusera på det väsentliga – företagandet. Tilläggsskydden till kollisionsförsäkringen hjälper då du inte kan använda din bil på grund av reparation efter exempelvis en kollision eller avkörning.

Bilkörning är en stor del av många företagares vardag. Till exempel en inredare besöker sina kunder med bil och en fotograf samt elmontör behöver en bil för att smidigt kunna transportera sina arbetsredskap. Men hur kan företagets verksamhet fortsätta om bilen plötsligt inte kan användas?

I den omfattande Fenniakasko och Premiumkasko ingår en kollisionsförsäkring. Kollisionsförsäkringen ersätter skador på det försäkrade fordonet till följd av till exempel en kollision eller avkörning. Tilläggsskydd vid skador får du av till exempel en avbrotts- eller hyrbilsförsäkring.

Lånebilen är viktig för företagare som kör i arbetet varje dag

Hyrbilsförsäkringen ersätter kostnader för en hyrbil under den tid man inte kan använda sin egen eller företagets bil på grund av ett försäkringsfall som ersätts från kollisions-, älgskade-, skadegörelse-, brand-, stöld- eller glasförsäkringen.

”Om du transporterar arbetsredskap med paketbil från en plats till en annan är det i praktiken omöjligt att arbeta utan en lånebil. Hyrbilsförsäkringen är särskilt viktig om du inte kan arbeta utan bil. Försäkringen kan tecknas för en person- eller paketbil där företagaren eller företaget står som ägare”, säger Tuulas.

Om företaget äger olika slags fordon, till exempel lastbilar, försäkras de vid behov med en avbrottsförsäkring.

”Företagets specialutrustning kan inte försäkras med hyrbilsförsäkringen. Med avbrottsförsäkringen får företaget ekonomisk ersättning för de dagar specialutrustningen inte körs”, säger produktchefen Joonas Makkonen.

Avbrottsförsäkringen ersätter förlorade kördagar

Tecknaren av en avbrottsförsäkring får en dagersättning om bilen inte kan användas på grund av en skada som ersätts från kollisions-, älgskade-, skadegörelse-, brand-, stöld- eller glasförsäkringen.

”Från avbrottsförsäkringen får du en dagersättning för den tid du inte kan använda bilen på grund av skadan. Beloppet för dagersättningen avtalas med kunden och med hjälp av ersättningen kan man bekosta utgifter som orsakas av tillfälliga transporter med taxi eller kollektivtrafik”, säger Raili Tuulas, produktchef för fordonsförsäkringar.

Minneslista för tilläggsskydden till bilförsäkringen:

 • Avbrottsförsäkringen och hyrbilsförsäkringen kan tecknas för en personbil eller paketbil som försäkrats med Fenniakaskos kollisionsförsäkring.

 • Företaget kan teckna en hyrbilsförsäkring endast för en personbil eller paketbil som är registrerad för privat bruk, men för ett fordon i tillståndspliktigt bruk kan man teckna en avbrottsförsäkring.

 • Från avbrottsförsäkringen betalas en dagersättning i euro för de dagar då den egna bilen inte kan användas på grund av ett försäkringsfall.

 • Hyrbilsersättningen ersätter kostnader för hyra av en lånebil under den tid då den egna bilen inte kan användas på grund av ett försäkringsfall.

 • Kaskoförsäkringen kan skräddarsys även med andra tilläggsskydd, som du kan läsa mer om här.

Vill du byta din bilförsäkring till Fennia?

Du kan byta din försäkring i ditt nuvarande försäkringsbolag till Fennia under försäkringsperioden. Via vår försäkringsräknare kan du räkna ut priset på den nya försäkringen. När du godkänner offerten säger Fennia upp din tidigare bilförsäkring. Läs mer om hur du byter försäkring.

Lue lisää

 • Kasko
 • Försäkringar för företagare
BilförsäkringFörsäkringar för företagFörsäkringar för företagareFordonArtikelFöretag

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceVanliga frågorAktuelltMedietjänsterPrivatkunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetSamtalspriser och integritetsskyddKakor