Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Yrittäjä, ajatko paljon? Tutustu autovakuutuksen lisäturviin
Nainen autossa

Yrittäjä, ajatko paljon? Tutustu autovakuutuksen lisäturviin

23.6.2022

Ajatko usein työpäiviesi aikana? Kun räätälöit autovakuutuksen tarpeidesi mukaan, voit keskittyä olennaiseen – yrittämiseen. Kolarivakuutuksen lisäturvat auttavat silloin, kun autosi on poissa käytöstä korjauksen ajan esimerkiksi kolarin tai tieltä suistumisen seurauksena.

Ajaminen on iso osa monen yrittäjän arkea. Esimerkiksi sisustussuunnittelija kulkee autolla asiakkaidensa luokse, ja valokuvaaja sekä sähköasentaja tarvitsevat autoa, jotta työvälineet kulkevat jouhevasti mukana. Mutta miten yritystoiminta voi jatkua, jos auto on yhtäkkiä poissa käytöstä?

Laajaan Fenniakaskoon sekä Premiumkaskoon kuuluu kolarivakuutus. Kolarivakuutus korvaa vakuutetulle ajoneuvolle aiheutuneen vahingon, jonka syynä on ollut esimerkiksi yhteentörmäys tai tieltä suistuminen. Lisäturvaa vahingosta selviämiseen saat esimerkiksi keskeytys- tai vuokra-autovakuutuksesta.

Sijaisauto on tärkeä yrittäjälle, jolle ajaminen on osa työpäivää

Vuokra-autovakuutus korvaa puolestaan vuokratun sijaisauton kuluja sinä aikana, kun omaa tai yrityksen autoa ei voida käyttää kolarin, hirvivahingon, ilkivallan, palon, varkauden tai lasivakuutuksesta korvattavan vakuutustapahtuman vuoksi.

”Jos kuljetat työvälineitä pakettiautolla paikasta toiseen, työnteko ilman sijaisautoa on käytännössä mahdotonta. Vuokra-autovakuutus onkin erityisen tärkeä, jos et voi tehdä töitä ilman autoa. Vakuutuksen saa henkilö- tai pakettiautolle, jonka omistus on yrittäjän tai yrityksen nimissä”, Tuulas sanoo.

Jos yritys omistaa erilaisia ajoneuvoja, kuten esimerkiksi kuorma-autoja, ne vakuutetaan tarvittaessa keskeytysvakuutuksella.

”Yrityksen erityiskalustoa ei voida vakuuttaa vuokra-autovakuutuksella. Kuitenkin keskeytysvakuutuksen turvin yritys saa rahallisen korvauksen päiviltä, jolloin erityiskalustoa ei ajeta”, kertoo tuotepäällikkö Joonas Makkonen.

Keskeytysvakuutus korvaa menetettyjä ajopäiviä

Keskeytysvakuutuksen ottaja saa päiväkohtaisen korvauksen, kun auto on pois käytöstä kolari-, hirvivahinko-, ilkivalta-, palo-, varkaus- tai lasivakuutuksen perusteella korvattavan vahingon vuoksi.

”Saat keskeytysvakuutuksesta päiväkorvauksen siltä ajalta, kun et voi käyttää autoasi vahingon johdosta. Päiväkorvauksen määrästä sovitaan asiakkaan kanssa ja korvauksen avulla voi kustantaa esimerkiksi kuluja, joita aiheutuu väliaikaisesta taksilla tai julkisilla kulkemisesta”, kertoo ajoneuvovakuuttamisen tuotepäällikkö Raili Tuulas.

Muistilista autovakuutuksen lisäturvista:

 • Keskeytysvakuutuksen ja vuokra-autovakuutuksen saa henkilöautolle tai pakettiautolle, joka on vakuutettu Fenniakaskon kolarivakuutuksella.

 • Yritys voi ottaa vuokra-autovakuutuksen vain yksityiskäyttöön rekisteröidylle henkilö- tai pakettiautolle, mutta luvanvaraisessa käytössä olevalle ajoneuvolle voi ottaa keskeytysvakuutuksen.

 • Keskeytysvakuutus korvaa päiväkohtaista euromäärää niiltä päiviltä, kun oma auto on vakuutustapahtuman vuoksi poissa käytöstä.

 • Vuokra-autovakuutus korvaa sijaisauton vuokrauskuluja siltä ajalta, kun oma auto on vakuutustapahtuman vuoksi poissa käytöstä.

 • Kaskovakuutus on räätälöitävissä myös muilla lisäturvilla, joihin voit tutustua täällä.

Haluatko vaihtaa autovakuutuksesi Fenniaan?

Voit siirtää vakuutuksesi kesken vakuutuskauden Fenniaan, jos haluat vaihtaa nykyistä vakuutusyhtiötä. Vakuutuslaskurimme kautta saat laskettua uuden vakuutuksen hinnan, ja kun hyväksyt tarjouksen, Fennia irtisanoo vanhan autovakuutuksesi. Lue lisää vakuutuksen siirtämisestä.

Lue lisää

 • Kasko
 • Yrittäjän vakuutukset
AutovakuutusYrityksen vakuutuksetYrittäjän vakuutuksetAjoneuvotArtikkeliYritys

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet