Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Du hinner ännu påverka vem som får årets riksomfattande företagarpris
Det riksomfattande företagarpriset 2021.

Du hinner ännu påverka vem som får årets riksomfattande företagarpris

4.3.2022

Det riksomfattande företagarpriset är ett erkännande för föredömligt företagande. Priset, som Fennia och före detta Företagarna i Finland startade, har redan tilldelats över 200 företag och företagare. Nu är det dags att utse årets vinnare av det riksomfattande företagarpriset. Pristagare kan föreslås fram till den 25 mars.

Från början ville man med priset lyfta fram företagarnas betydelse för det finländska näringslivet. Gemensamt för de prisbelönta företagen har alltid varit att de är ekonomiskt lönsamma, har en livskraftig historia och att de är tydligt företagardrivna. I belöningsgrunderna fäster man dessutom uppmärksamhet vid företagets specialdrag, som att företaget är en föregångare inom sin bransch, har en originell idé eller vid generationsväxling.

– Det riksomfattande företagarpriset, som hittills tilldelats över 200 företagare, är Finlands mest prestigefyllda pris bland företagarna. En gemensam nämnare för de prisbelönta företagen har ofta varit att de nått framgång framför allt inom utmanande och svåra branscher. Det kräver starkt tillit till den egna verksamheten och till sina egna val. Även vi på Fennia tror på dessa värden, säger prisjurymedlem och Fennias koncernchef Antti Kuljukka.

I fjol tilldelades priset Dermoshop Oy, E. Hartikainen Oy, Heikkinen Yhtiöt Oy och Tana Oy.

Det riksomfattande företagarpriset delas ut av en jury som består av representanter för Företagarna i Finland, Förbundet för Finländskt Arbete, stiftelsen Yksityisyrittäjäin Säätiö och Fennia.

Juryn inleder sitt arbete på våren. Kandidater för priset samlas genom en öppen sökning på nätet och direkt bland Företagarna i Finlands medlemsorganisationer. I början av hösten väljer juryn enligt följande kriterier ut 1–6 kandidater som belönas: originell produktidé eller tjänst, affärsrörelsens utveckling och tillväxt, förmåga att utveckla produktion och/eller personaladministration och företagets utveckling på den internationella marknaden.

Pristagarna publiceras under de riksomfattande företagardagarna den 21–22 oktober 2021 i Tammerfors.

FöretagandeNyhetFennia

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor