Hyppää sisältöön
Privatkunder Företagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Du hinner ännu påverka vem som får årets riksomfattande företagarpris

Du hinner ännu påverka vem som får årets riksomfattande företagarpris

18.3.2021

Det riksomfattande företagarpriset är ett erkännande för föredömligt företagande. Priset, som Fennia och före detta Företagarna i Finland startade, har redan tilldelats över 200 företag och företagare. Nu är det dags att utse årets vinnare av det riksomfattande företagarpriset. Pristagare kan föreslås fram till den 26 mars.

Från början ville man med priset lyfta fram företagarnas betydelse för det finländska näringslivet. Gemensamt för de prisbelönta företagen har alltid varit att de är ekonomiskt lönsamma, har en livskraftig historia och att de är tydligt företagardrivna. I belöningsgrunderna fäster man dessutom uppmärksamhet vid företagets specialdrag, som att företaget är en föregångare inom sin bransch, har en originell idé eller vid generationsväxling.

– Det riksomfattande företagarpriset, som hittills tilldelats över 200 företagare, är Finlands mest prestigefyllda pris bland företagarna. Särskilt i dessa historiskt sett utmanande förhållanden och begränsningar till följd av coronapandemin behöver man sporra företagande och lyfta fram fantastiska företagarstoryer. En gemensam nämnare för de prisbelönta företagen har ofta varit att de nått framgång framför allt inom utmanande och svåra branscher. Det kräver starkt tillit till den egna verksamheten och till sina egna val. Även vi på Fennia tror på dessa värden, säger prisjurymedlem och Fennias koncernchef Antti Kuljukka.

I fjol tilldelades priset By Pia’s och Picosun från Esbo, transportföretaget Kuljetusliike Ville Silvasti från Uurainen och Sinituote från Hausjärvi.

Det riksomfattande företagarpriset delas ut av en jury som består av representanter för Företagarna i Finland, Förbundet för Finländskt Arbete, stiftelsen Yksityisyrittäjäin Säätiö och Fennia.

Juryn inleder sitt arbete på våren. Kandidater för priset samlas genom en öppen sökning på nätet och direkt bland Företagarna i Finlands medlemsorganisationer. I början av hösten väljer juryn enligt följande kriterier ut 1–6 kandidater som belönas: originell produktidé eller tjänst, affärsrörelsens utveckling och tillväxt, förmåga att utveckla produktion och/eller personaladministration och företagets utveckling på den internationella marknaden.

Pristagarna publiceras under de riksomfattande företagardagarna den 24–25 september 2021.


Företagande Nyhet Fennia

Dela

Försäkringar och tjänster Skador Kundservice Företagskunder Aktuellt Medietjänster Fenniakoncernen Lediga jobb Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsingfors
Puhelin: 010 5031
Dataskydd och användarvillkor Tillgänglighet Samtalspriser och integritetsskydd