Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

Pia Erlund By Pia's

Det riksomfattande företagarpriset 2020: Från modehus till en oas av upplevelser

15.10.2020

By Pia´s Oy är mycket mer än design och försäljning av damkläder, accessoarer och inredningsföremål. Det är en övergripande upplevelse, en community och grundaren Pia Erlunds dröm som gått i uppfyllelse.

Ljus och solsemester är den första tanken när man kommer in i en By Pia’s butik. Konceptet med evig sommar är noga uttänkt och konstfullt skapat av företagaren Pia Erlund. Det återfinns i företagets alla butiker, tio i Finland och en i Norge. Företagaren kallar dem en oas av upplevelser. Företagets webbplats och uppdateringar på sociala medier går i samma anda.

By Pia’s är ett modehus som designar och säljer linkläder, stickade produkter och inredningsföremål och som har fyra egna registrerade varumärken. Ett av dem bär företagets namn, BYPIAS. Erlund har själv designat flera av kläderna.

Ett hopp i det okända

Erlund började sin karriär som frisörföretagare. Hon jobbade i branschen i nästan tjugo år och tog modigt ett steg ut i det okända när hon startade By Pia’s Oy 2012.

Idén föddes av företagarens gamla förkärlek för tjockt lintyg och av önskan att få vackra kläder tillverkade av tyget.

Efter att de första kläderna publicerades i olika kanaler på de sociala medierna var det uppenbart att Erlund ingalunda var ensam om sin förkärlek – kvinnor runt om i Finland blev inspirerade av linkläderna och ville ha dem.

Tillväxt med intern finansiering

Tack vare framgången och inspirationen räckte intern finansiering till för By Pia’s enorma tillväxt. Företagets omsättning och resultat har nästan tredubblats under de fem senaste åren. I fjol var omsättningen närmare tio miljoner euro och rörelsevinsten har som bäst varit närmare trettio procent.

Från 2013 är Marjaana Järvinen Pia Erlunds arbetspar och hon fungerar numera som verkställande direktör för företaget.

För företagaren var det en lättnad att få dela arbete och ansvar med någon. Tack vare Järvinen kan Erlund koncentrera sig på det som hon känner som mest sitt område.

– Jag älskar företagande, business och känslan av att jag kan. Men det att vi gör bra resultat är verkställande direktörens förtjänst, berömmer hon.

Övergripande upplevelse som mål

Erlund ser By Pia’s framtid som en ännu mångsidigare, övergripande upplevelse.

I Hangö har man redan fått försmak på det genom strandbaren CocoHanko, som öppnades sommaren 2020 och är planerad enligt BYPIAS-konceptet.

Kundernas glada ansikten är företagarens bästa belöning.

– Kanske vi i framtiden startar en kedja av boutiquehotell eller börjar ordna retreater enligt konceptet för vårt varumärke BYPIAS. Vi vill skapa nytt för våra kunder som följer med oss på vår resa, lovar Erlund.

Se på videon (på finska): By Pia's, Muotitalosta elämyskeitaiksi

Text: Johanna Flinkkilä
Foto: Numi Nummelin

Lue lisää

FöretagandeArtikelFöretag

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor