Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto 2020: Muotitalosta elämyskeitaiksi
Pia Erlund yrittäjä By Pia's

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto 2020: Muotitalosta elämyskeitaiksi

15.10.2020

By Pia’s Oy on paljon enemmän, kuin naistenvaatteiden, asusteiden ja sisustusesineiden suunnittelua tai myyntiä. Se on elämyskeidas, yhteisö ja perustajansa Pia Erlundin toteutunut unelma.

Valo ja rantaloma ovat ensimmäiset mieleen tulevat asiat By Pia’sin liikkeeseen astuessa. Tämä ikuisen kesän konsepti on yrittäjä Pia Erlundin tarkoin harkittu ja taiten toteutettu kokonaisuus. Se toistuu yrityksen kaikissa kymmenessä Suomen- ja yhdessä Norjan-liikkeessä, joita yrittäjä nimittää elämyskeitaiksi. Sama tunnelma on läsnä myös yrityksen verkkosivuilla ja aktiivisissa sosiaalisen median päivityksissä.

By Pia’s on pellavavaatteita, neuleita ja sisustusesineitä suunnitteleva ja myyvä muotitalo, jolla on neljä omaa rekisteröityä tavaramerkkiä. Yksi niistä on yrityksen nimeä kantava BYPIAS. Monet vaatteista ovat syntyneet Erlundin oman designin lopputuloksena.

Hyppy tuntemattomaan

Erlund aloitti uransa kampaamoyrittäjänä ja toimi alalla toistakymmentä vuotta. Hän harppasi rohkean hypyn tuntemattomaan perustaessaan By Pia’s Oy:n vuonna 2012.

Idea sai alkunsa yrittäjän vanhasta rakkaudesta paksuun pellavaan ja toiveesta saada siitä valmistettuja, kauniita vaatteita.

Kun ensimmäiset vaatteet päätyivät sosiaalisen median kanaviin, oli ilmiselvää, ettei Erlund ollut rakkautensa kanssa yksin – naiset kautta Suomen innostuivat pellavavaatteista ja halusivat ne omakseen.

Kasvu tulorahoituksella

Ihastuksen ja innostuksen ansiosta By Pia’s on voinut tehdä huiman kasvunsa tulorahoituksella. Viimeisen viiden vuoden aikana yrityksen liikevaihto ja tulos ovat miltei kolminkertaistuneet. Viime vuonna liikevaihtoluku hipoi kymmentä miljoonaa euroa, ja liikevoittoprosentti on ollut parhaimmillaan lähellä kolmeakymmentä.

Erlundin työparina on ollut vuodesta 2013 lähtien Marjaana Järvinen, joka toimii nykyään yrityksen toimitusjohtajana.

Yrittäjälle oli helpotus saada jakaa työtä ja vastuuta. Järvisen ansiosta Erlund pystyy myös keskittymään siihen, minkä kokee kaikkein omimmakseen.

– Rakastan yrittäjyyttä, bisneksentekoa ja tuntuu, että sen osaan. Mutta tuloksen tekeminen on toimitusjohtajan ansiota, hän kiittelee.

Tavoitteena kokonaisvaltainen elämys

By Pia’sin tulevaisuuden Erlund näkee vielä nykyistäkin monipuolisempana, kokonaisvaltaisena elämyksenä.

Siitä on jo saatu esimakua Hangossa, johon avattiin kesällä 2020 BYPIAS-konseptin mukaan suunniteltu rantabaari CocoHanko.

Asiakkaiden iloiset ja ilahtuneet kasvot ovat yrittäjälle paras palkinto.

– Ehkä perustamme tulevaisuudessa boutique-hotelliketjun tai alamme järjestää retriittejä, jotka ovat BYPIAS-brändimme näköisiä. Haluamme luoda uutta asiakaskunnallemme, joka tätä matkaa kanssamme kulkee, Erlund lupaa.

Katso video: By Pia's, Muotitalosta elämyskeitaiksi

Teksti: Johanna Flinkkilä
Kuva: Numi Nummelin

Lue lisää

YrittäjyysArtikkeliYritys

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet