Etätyö mahdollistaa joustavamman työnteon - huolehdi henkilöstösi vakuutukset kuntoon

Etätyö

Etänä työskentelystä on tullut monessa yrityksessä jo arkipäivää. Työnantajien kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota työntekijöidensä vakuuttamiseen, sillä lakisääteinen tapaturmavakuutus ei ole yhtä kattava kotona kuin se on toimistolla. Tapaturmavakuutusta täydentävä etätyövakuutus tai vapaa-ajan tapaturmavakuutus suojaavat työntekijän huomattavasti kattavammin.

Tehokkaaksi työskentelytavaksi havaitun etätyön suosio kasvaa koko ajan. Koronaviruksen kaltaisen poikkeustilan vuoksi yhä useammat työnantajat myös suosittelevat etätyöskentelyä.

Yritysten on kuitenkin hyvä kiinnittää huomiota siihen, miten työntekijät on vakuutettu. Työntekijän tapaturmavakuutus on voimassa myös etätyössä, mutta se korvaa vain, jos toiminta on ollut yksiselitteisesti syy-yhteydessä työntekoon. Monet vahingot, jotka tapaturmavakuutus korvaisi työpaikalla yksiselitteisesti, eivät aina kuulu etätyöläisen vakuutuksen piiriin. Lain mukaan työantaja ei voi vaikuttaa kotona tapahtuvan työn turvallisuuteen ja olosuhteisiin.

Esimerkiksi kompastuminen kahvikuppia hakiessa tai vessassa käynti jäävät vakuutusturvan ulkopuolelle. Silloin tarvitaan vapaaehtoista vakuutusta täydentämään työntekijän turva.

Työnantajan kannattaa ottaa vähintään vapaaehtoinen etätyövakuutus, joka täydentää lakisääteisen tapaturmavakuutuksen antamaa turvaa. Näin työntekijä on vakuutettuna koko työpäivän ajan. Vielä kattavampi ratkaisu on laaja vapaa-ajan vakuutus, jolloin työntekijä on turvassa myös vapaa-aikana. Useimmat haaverit kun sattuvat juuri vapaa-ajalla, mutta niiden vaikutus saattaa ulottua myös työntekoon.

Lue vinkit onnistuneeseen etätyöpäivään

Lue lisää Fennian etätyövakuutuksesta

Lue lisää Fennian vapaa-ajan tapaturmavakuutuksista

 

11.3.2020

 Tulosta