Autoilija, varaudu pakkaseen

Autoilija, varaudu pakkaseen

Kovat pakkaset aiheuttavat ongelmia autoilijoille joka vuosi. Auton käynnistysvaikeudet pakkasilla johtuvat tavallisimmin heikosta akusta, joten paukkupakkasiin kannattaakin varautua tarkistamalla akun kunto.

Jos akku oireilee autoa käynnistettäessä lauhalla säällä, kannattaa se vaihdattaa ennen kuin auto jättää ensimmäisen kerran tielle pakkasten tullen. Akun elinikään voi vaikuttaa omalla toiminnallaan: Jos kovilla pakkasilla ajaa vain lyhyitä matkoja ja käyttää paljon auton sähkölaitteita, akku ei ehdi ajon aikana latautua.

Pakkaskelillä moottorin esilämmitys on tärkeää auton käynnistymisen varmistamiseksi. Lohkolämmittimellä moottoria on syytä esilämmittää jopa kaksi - kolme tuntia. Jos autossa on polttoainekäyttöinen lisälämmitin, riittää puolen tunnin esilämmitys. Polttoainekäyttöinen lisälämmitin kuitenkin kuluttaa akkua, joten sen käytön jälkeen tulisi ajaa pidempi matka, jotta akku pääsee latautumaan.

Dieselautoilijoiden pitää muistaa tankata riittävän pakkasenkestävää polttoaineitta. Pakkasenkestävyyden voi tarkistaa dieselpistoolin vieressä olevasta tarrasta.

Matkan keskeytyminen voi johtua myös polttoaineensuodattimen tukkeutumisesta, jonka aiheuttaa polttoaineen joukossa oleva vesi ja epäpuhtaudet. Veden aiheuttamien ongelmien ehkäisemiseksi kannattaa polttoaineen sekaan lisätä jäänestoainetta.

Vaikka auto olisi huollettu ja huippukunnossa, kannattaa matkan katkeamiseen varautua. Autossa on syytä pitää mukana lämmintä vaatetta lyhyelläkin matkalla. Jos auto sammuu paukkupakkasessa, se kylmenee todella nopeasti. Apu ei myöskään ehdi välttämättä heti paikalle, koska avuntarvitsijoita on runsaasti.

Korvaako vakuutus hinauksen?

Fenniakaskon autopalveluvakuutus korvaa ajoneuvon hinauksen lähimpään korjaamoon, jos ajoneuvon matka keskeytyy ja ajoneuvo jää tielle siihen tulleen teknisen vian tai vaurion vuoksi. Akun tyhjentymistä edellä kerrotuista syistä ei yleensä voida pitää vikana tai vauriona, vaan ajoneuvon ominaisuutena. Näin ollen autopalveluvakuutus ei lähtökohtaisesti korvaa hinausta, joka johtuu akun tyhjentymisestä. Lisäksi autopalveluvakuutuksen ehdoissa on rajoitus, jonka mukaan vakuutus ei korvaa vahinkoa, joka johtuu siitä, ettei ajoneuvoa saada käyntiin pakkasen tai muun ilmastollisen syyn vuoksi. 

Saat apua korvauspalvelumme numerosta 010 503 020 jokaisena viikonpäivänä vuorokauden ympäri myös hinausasioissa.

30.12.2016

 Tulosta