Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Vastuullisuus Fenniassa
  • Ilmasto ja ympäristö

Ilmasto ja ympäristö

Ilmasto- ja ympäristötyö

Ilmasto- ja ympäristötyössä kehitämme toimintaamme liittyen ilmastonmuutoksen hillintään ja siihen sopeutumiseen, sekä resurssien käyttöön ja kiertotalouden edistämiseen.

Ilmastonmuutoksen torjuminen ja siihen sopeutuminen

Ilmastonmuutokseen liittyen keskitymme kahteen näkökulmaan; toiminnastamme aiheutuviin kasvihuonekaasupäästöihin sekä ilmastonmuutokseen liittyviin riskeihin. Pyrimme jatkuvasti parantamaan ymmärrystämme toimintamme ilmastovaikutuksista sekä toisaalta siitä, miten ilmastonmuutos vaikuttaa toimintaympäristöömme. Tunnistamme liiketoimintaamme vaikuttavia ilmastonmuutokseen liittyviä riskejä ja vaikutuksia osana vuosittaisia prosessejamme ja huomioimme nämä toiminnassamme.

Fenniassa toteutettiin vuoden 2023 osalta ensimmäinen päästölaskenta kattaen kasvihuonepäästöt omassa toiminnassa ja arvoketjussa. Fennian toiminnasta aiheutuvista kasvihuonekaasupäästöistä huomattavimpia ovat epäsuorat päästöt sijoitustoiminnasta ja vahinkovakuutusliiketoiminnasta. Fennialle vuoden 2023 päästölaskenta on tärkeä vaihe, sillä sen pohjalta voidaan suunnitella tulevaisuuden ilmastotoimia.

Resurssien käyttö ja kiertotalous

Kiertotalouden huomioiminen ja nousevien trendien havainnointi on Fennialle tärkeää. Olemme tunnistaneet resurssien käytön ja kiertotalouden olennaiseksi teemaksi vahinkopalveluiden, tuotekehityksen sekä kiinteistösijoitusten ja omien toimitilojen käytön kannalta. Fennia vaikuttaa resurssien käyttöön ja kiertotalouteen erityisesti liiketoimintansa vakuutus- ja vahinkopalveluiden kautta. Korvaustoiminta vaikuttaa merkittävästi siihen, miten omaisuutta ja kulutustavaroita käsitellään ja kuinka pitkäksi niiden käyttöikä muodostuu. Meillä on mahdollisuuksia pienentää korvauskäsittelymme negatiivisia ympäristövaikutuksia ja edistää kiertotaloutta tulevaisuudessa myös tuotekehityksen kautta.

Osana resurssien käytön ja kiertotalouden kokonaisuutta huomioimme myös kierrätyksen edistämisen ja jätehuollon parantamisen toimitiloissamme sekä kiinteistösijoituksissamme. Kiertotalouden toimintaperiaatteita sovelletaan Fennian kiinteistöissä pyrkimällä minimoimaan toimintojen aiheuttamat jätemäärät sekä lajittelemalla jätteet.

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet