Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Tietosuoja ja käyttöehdot
  • Oikeutesi

Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeutesi

Huolehdimme henkilötietoihisi liittyvien oikeuksien toteutumisesta. Voit tarkastaa henkilörekistereissämme olevat tietosi, vaatia virheellisten tietojen korjaamista ja kieltää joissain tapauksissa tietojen käsittelyn.

Tietojen tarkastaminen

Sinulla on oikeus saada vahvistus siitä, käsitelläänkö sinua koskevia henkilötietoja Fenniassa ja jos käsitellään, oikeus tarkastaa tietosi. Voit milloin tahansa itse helposti tarkastaa, minkälaisia tietoja meillä sinusta on tutustumalla tietoihisi Oma Fennia -verkkopalvelussamme.

Voit myös lähettää meille tarkastuspyynnön Oma Fennia -verkkopalvelussa kohdassa Ilmoitukset/Uusi ilmoitus/Muut ilmoitukset ja tilaukset löytyvällä Henkilötietojen käsittelyä koskeva tietopyyntö -lomakkeella. Sinulla on oikeus tarkastaa tietosi maksutta kerran vuodessa. Muissa tapauksissa voimme periä hinnastomme mukaisen kopiointi- ja tiedonhakumaksun.

Huomaathan, että hyvän asiakaspalvelun varmistamiseksi saatamme soittaa tai ottaa sinuun muulla tavoin yhteyttä ennen tarkastuspyyntöösi vastaamista. Näin varmistamme, että saat oikean vastauksen pyyntöösi. Lisäksi todennamme aina henkilöllisyytesi tarkastuspyyntöön vastaamisen yhteydessä ja pyydämme tarvittavat lisätiedot ennen kuin toimitamme pyydetyt tiedot.

Tietojen korjaaminen

Oikeutesi vaatia tietojesi korjaamista tarkoittaa, että sinulla on oikeus vaatia oikaistavaksi, poistettavaksi tai täydennettäväksi rekisterissämme oleva, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellinen, tarpeeton tai vanhentunut henkilötieto. Voit itse korjata helposti tiedoissasi olevia virheitä Oma Fennia -verkkopalvelussamme.

Voit myös lähettää meille pyynnön korjata virheelliset tiedot Oma Fennia -verkkopalvelussa kohdassa Ilmoitukset/Uusi ilmoitus/Muut ilmoitukset ja tilaukset löytyvällä Henkilötietojen käsittelyä koskeva tietopyyntö -lomakkeella.

Tietojen käytön rajoittaminen tai kieltäminen

Sinulla on oikeus tietyissä tilanteissa kieltää henkilötietojesi käyttö. Kielto-oikeus edellyttää pääsääntöisesti henkilökohtaista erityiseen tilanteeseen liittyvää perustetta. Kuitenkin kielto-oikeuden perusteella voit aina kieltää meitä käsittelemästä tietojasi suoramarkkinointia, vapaaehtoista sähköistä asiakasviestintää sekä markkina- ja mielipidetutkimusta varten.

Oikeutesi vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ei koske niitä tietoja, joita Fennia käsittelee välittömästi asiakassuhteen hoitamiseksi ja vakuutussopimuksen toteuttamiseksi. Tietojasi ei voida poistaa myöskään silloin, jos ne ovat tarpeen lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi tai oikeudellisen vaateen laatimiseksi ja tällaiseen vaateeseen vastaamiseksi. Joissain tilanteissa henkilötietojen käytön kielto voi johtaa siihen, että emme pysty täyttämään sopimusvelvoitteitamme tai palvelemaan sopimuksen mukaisesti.

Tarkastus- ja korjauspyynnön sekä vastustamispyynnön voi myös esittää henkilökohtaisesti Fennia-konserniin kuuluvien yhtiöiden toimipaikoissa.

Keneen voi olla yhteydessä

Yleistä tietoa henkilötietojen käsittelystä Fennia-konsernissa voit kysyä sähköpostitse tietosuojavastaavaltamme osoitteella tietosuoja@fennia.fi.

Voit pyytää tietojesi tarkastusta ja korjausta tai kieltää tietojesi käsittelyn Oma Fennia -verkkopalvelun lisäksi myös henkilökohtaisesti Fennia-konserniin kuuluvien yhtiöiden toimipaikoissa.

Jos kieltäydymme toteuttamasta toimenpiteitä pyyntösi perusteella, ilmoitamme sinulle perustellun syyn kielteiseen vastaukseemme viivytyksettä ja viimeistään kuukauden kuluessa pyyntösi vastaanottamisesta. Voit saattaa kielteisen vastauksemme halutessasi tietosuojavaltuutetun toimiston käsiteltäväksi (www.tietosuoja.fi). Asian käsittely tietosuojavaltuutetun toimistossa on maksutonta.

Kopiointi- ja tiedonhakumaksut

Sinulla on oikeus tarkastaa tietosi maksutta kerran vuodessa. Muissa tapauksissa voimme periä oheisen hinnaston mukaiset kopiointi- ja tiedonhakumaksut.

Kopio, 60 senttiä/sivu (A4-koko) tai 1,20 euro/sivu (A3-koko), enintään 86 euroa/asiakirja.

Erityisiä toimenpiteitä vaativan asiakirjapyynnön perusteella valmistettavasta jäljennöksestä 3,50 euroa/sivu, enintään 180 euroa/asiakirja.

Kopioista peritään maksua aina vähintään 8 euroa.

Skannaamista edellyttävän asiakirjan toimittamisesta sähköpostitse sama maksu kuin kopiona toimitettavasta asiakirjasta.

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet