Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Yrittäjä, näillä keinoilla turvaat toimeentulosi
Mies makoilee lattialla pää tyynyllä.

Yrittäjä, näillä keinoilla turvaat toimeentulosi ja voit keskittyä täysillä liiketoimintaasi

20.10.2023

Yrittäjät yleensä yllättyvät kuullessaan, kuinka heikko heidän sosiaaliturvansa taso on. Näin sanoo Fennian vakuutusedustaja Joona Klasila. Sosiaaliturvasta huolehtiminen on kuitenkin tärkeää. Sen ansiosta yrittäjät voivat keskittyä rauhassa kehittämään omaa liiketoimintaansa ja miettiä tulevaisuutensa mahdollisuuksia.

Fennian tekemän Yrittäjien henkivakuutus -kyselyn perusteella yrittäjät kyllä tiedostavat, minkälaisen riskin terveys aiheuttaa paitsi liiketoiminnalle myös omalle ja perheen toimeentulolle. Suurimmiksi yritystoimintaan liittyviksi riskeiksi kyselyyn vastanneet listasivat yrittäjän vakavan sairauden, työkyvyttömyyden ja kuoleman.

Klasilan mukaan sosiaaliturvasta puhuminen ja ratkaisujen tarjoaminen on välttämätöntä, jotta yrittäjän kannalta tärkeimmät asiat voidaan hoitaa kuntoon.

– Tietynlainen nyrkkisääntö sosiaaliturvassa on se, että toimeentulo säilyisi yhden vuoden nykyisellä tasolla, vaikka tulotaso romahtaisi tapaturman tai sairauden takia. Pysyvän työkyvyttömyyden osalta oikean turvan valintaan vaikuttavat esimerkiksi lainojen määrä, perheen koko, kuinka pitkään haluaa säilyttää nykyisen elintason ja eläkkeen suuruus. Itse suosittelen ottamaan aina mahdollisimman laajan vakuutusturvan, varsinkin silloin, jos YEL-työtulo on matala, Klasila sanoo.

Yrittäjän sosiaaliturvan ydin on lakisääteinen YEL-maksu, jota kannattaa täydentää vapaaehtoisilla vakuutuksilla. Listasimme alle ja oheiseen taulukkoon yrittäjille tärkeimmät vapaaehtoiset vakuutukset. Vertailusta näkee yleisellä tasolla sen, mitä vakuutukset korvaavat. Tutustu myös vakuutuksen tuote-esitteisiin ja ehtoihin löytääksesi sinulle sopivimman turvan.

Näin varaudut tapaturman ja sairastumisen varalle

Työtapaturmavakuutus on turva nimensä mukaisesti työ- ja vapaa-ajan tapaturmien sekä ammattitautien varalle. Tapaturmavakuutuksen korvauksen taso on sidottu YEL-työtuloon. Vakuutuksen hintaan vaikuttaa YEL-työtulotason lisäksi se, kuinka riskialtis on yrittäjän ammattiluokka.

Sairauskuluvakuutuksen ansiosta yrittäjä pääsee sairastuessaan mahdollisimman nopeasti hoitoon ja takaisin työkuntoon. Vakuutukseen on mahdollista linkittää päivärahavakuutus, jolloin toimeentulo säilyy nykyisellään myös sairastamisen aikana. Tämä summa tulee YEL-mukaisen päivärahan päälle.

Näin varaudut vakavan sairauden tai pysyvän työkyvyttömyyden varalle

Tiesitkö, että henkivakuutukseen voi liittää työkyvyttömyysturvan ja vakavan sairauden turvan, joista maksetaan verottomat kertakorvaukset?

Yleisimpiä syitä pysyvän työkyvyttömyyden korvauksen maksamiselle ovat Eläketurvakeskuksen tietojen mukaan tuki- ja liikuntaelinten sairaudet sekä mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöt.

Lue lisää

YrittäjyysYrittäjän vakuutuksetArtikkeliYritys
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet