Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

Kuljetusliike Ville Silvasti

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto 2020: Erikoiskuljetusten huippuosaaja matkalla maailmalle

15.10.2020

Kuljetusliike Ville Silvasti Oy tarjoaa asiakkailleen vaativien kuljetusten koko logistiikan avaimet käteen -palveluna. Muun muassa tuulivoimaloiden osia kuljettavan yrityksen toimialueena on koko Eurooppa ja Venäjä.

Yrittäjä Ville Silvasti on jo lapsesta saakka istunut kuljetusalan aitiopaikalla. Oman lapsuutensa Silvasti seurasi Jukka-isän erikoiskuljetuksia tehneen yrityksen toimintaa, ja vuonna 2002 hän päätti perustaa oman, saman alan yrityksen. Isän jo kertaalleen muualle myyty yhtiö palasi yrityskaupassa osaksi Kuljetusliike Ville Silvastia vuonna 2015.

Ensimmäiset vuodet oman yrityksen pyörittämisessä kuluivat Ville Silvastilta niin rekan ratissa kuin johtotehtävissäkin. Vaativien kuljetusten kysyntä kasvatti yritystä kuitenkin nopeasti.

Tuulivoimaloiden osien kuljetukset alkoivat Suomessa vuonna 2007 ja jo muutama vuosi sen jälkeen ne muodostivat Silvastin liiketoiminnasta tärkeän osan.

Pikkutarkkuutta ja paineensietokykyä

Haasteita työhön antavat paitsi erikoiskuljetusten suuret mittasuhteet myös paikat, joihin tuulivoimaloita rakennetaan. Työmaat ovat usein syrjäseuduilla, korkeiden mäkien laella ja toisinaan jopa keskellä metsää.

Siksi kuljetusten järjestelmällinen ja pikkutarkka suunnittelu tehdään huolellisesti.

– Myös työturvallisuusasiat saavat näissä hommissa aivan uuden ulottuvuuden. Koen päivittäin olevani henkilökohtaisesti vastuussa siitä, että työntekijöillä on turvallista työskennellä, Silvasti kertoo.

Yrittäjän omasta kuljetustaustasta on paljon hyötyä arjen johtamisessa.

– Tiedän millaisten paineiden kanssa kuljettajamme päivittäin painivat. Uskon, että tämä on yksi tekijä, jonka ansiosta meillä on työntekijöiden kanssa hyvä luottamus, hän pohtii.

Ykkösjuttuna kansainvälistyminen

Kuljetusliike Ville Silvasti avasi toimipisteet Ruotsissa ja Saksassa jo 2010-luvun taitteessa.

Yrittäjän uransa parhaana päätöksenä Silvasti pitää kuitenkin vuonna 2017 tekemäänsä yrityskauppaa, jossa tanskalainen kilpailija siirtyi osaksi yritystä. Samalla liikevaihto nousi lähes 50 miljoonaan euroon ja henkilöstöön liittyi tanskalaisia työntekijöitä.

Kansainvälistymisen ansiosta yritys on päässyt osaksi maailmanlaajuista energiatransformaatiota.

– Tällä hetkellä kuljetamme noin ison ydinvoimalan verran uusiutuvaa energiaa. Meidänkin tekemisillä alkaa olla yhteiskunnallista merkitystä, Silvasti iloitsee.

Menestyksen avaimet

Silvasti pohtii menestyksen olevan tulosta siitä, että yritys on onnistunut huippusuoritusten toistamisessa peräjälkeen.

– Viime vuonna teimme yli 5 000 vaativaa erikoiskuljetusta. Tämä on jatkuva maraton. Avain menestykseen on nopea reagointi ja joustava toimintatapa. Eikä mielestäni ole sattumaa sekään, että tähän pystyvät tekijät ovat usein perheyrityksiä, yrittäjä summaa.

Teksti: Johanna Flinkkilä
Kuva: Numi Nummelin

Lue lisää

YrittäjyysArtikkeliYritys

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet