Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Vakuuttaminen on riskeihin varautumista

Vakuuttaminen on riskeihin varautumista

19.3.2024

Vakuuttaminen on yksinkertaisuudessaan riskeihin varautumista. Se vapauttaa vakuutuksen ottajan käyttöön varoja, joita jokainen joutuisi muuten säästämään varautuakseen riskien toteutumiseen. Vakuutusyhtiö auttaa asiakastaan selviytymään vakuutussopimuksessa määritellyistä vahingoista, mutta myös pienentämään riskejä niin, ettei vahinkoja tapahtuisi parhaimmassa tapauksessa lainkaan.

Vakuutuksen ottajalla on yleensä lähtökohtana taloudelliset näkökulmat, kun hän päättää jakaa omaisuuteensa, yritystoimintaansa tai henkilöihin liittyviä riskejä vakuutusyhtiön kanssa. Taloudellisen varautumisen lisäksi tavoitteena on myös varmistaa mahdollisimman sujuva selviytyminen vahingon sattuessa.

‒ Vakuutamme riskejä, joiden arvioimiseen koemme omaavamme riittävästi osaamista ja jotka tunnemme riittävän hyvin hinnoitellaksemme ne oikeudenmukaisesti. Riskien arviointiin sisältyy myös se, että meillä on tarjota toimiva vahingoista selviytymisen prosessi, selventää Fennian vakuutuspalvelujen johtaja Pasi Laaksonen.

Tavoitteena vahinkojen ehkäisy

Kun riski on hinnoiteltu ja hyväksytty, tehdään vakuutussopimus vakuutusyhtiön kanssa. Sopimuksessa määritellään, mitä riskejä sopimus koskee ja miten vahinko korvataan. Samalla asiakas sitoutuu toimimaan huolellisesti ja noudattamaan niin sanottuja suojeluohjeita. Huolellisuus tarkoittaa käytännössä esimerkiksi vakuutetun auton asianmukaista huoltamista.

Sopimuksessa asiakas sitoutuu myös ilmoittamaan olennaisista muutoksista vakuutuskohteen osalta. Vakuutusyhtiö taas ylläpitää ja kehittää vakuutusturvaa, tarjoaa neuvoja riskien ennaltaehkäisyyn ja seuraa yleisesti riskiympäristössä tapahtuvia muutoksia.

‒ Riskienhallinnan tavoitteena on se, että vahinkoja sattuisi mahdollisimman vähän. Tämä on kaikkien etu. Vahingosta jää asiakkaalle aina joitain suoria tai epäsuoria kustannuksia ja saattaa aiheuttaa muuta vaivaa.

Vakuutussopimus pohjana vahinkotapauksissa

Jos vahinko varautumisesta huolimatta sattuu, konkretisoituu vakuutussopimus asiakkaan ja vakuutusyhtiön kanssa. Vahingon korvaaminen perustuu aina sopimukseen ja sen ehtoihin.

‒ Fennia toimii keskinäisyyden pohjalta, eli asiakkaamme ovat myös omistajiamme. Oikeudenmukaiset ja tasapuoliset korvauspäätökset ovat kaikkien asiakkaidemme yhteinen etu.

Vahingon sattuessa Fennia pyrkii auttamaan asiakasta selviytymään siitä mahdollisimman sujuvasti ja tarkoituksenmukaisesti.

‒ Vastuullinen vakuuttaminen tarkoittaa meille riskinmukaista ja selkeää hinnoittelua sekä vakuuttamisen logiikan ja korvauskäytännön ymmärrettävyyttä avoimesti viestittynä asiakkaalle. Kehitämme parhaillaan hinnoitteluamme lähtökohtana asiakkaiden välinen oikeudenmukaisuus ja hinnoittelun selkeys.

Tulevaisuuden FenniaVastuullisuusArtikkeliFennia

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet