Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Ukrainan sodan vaikutukset ajoneuvo-, matka- ja henkivakuutuksiin

Ukrainan sodan vaikutukset ajoneuvo-, matka- ja henkivakuutuksiin

8.3.2022

Tällä hetkellä monen mielessä on varmasti vahvasti maailman tapahtumat. Seuraamme myös Fenniassa tiiviisti Ukrainan sotatilanteen ja Venäjää kohtaan asetettavien talouspakotteiden kehittymistä ja niiden mahdollisia vaikutuksia.

Ulkoministeriön mukaan Ukrainaan ei pidä nyt matkustaa lainkaan ja maasta on poistuttava välittömästi. Kaikenlaista matkustamista myös Venäjälle kehotetaan välttämään. Ajankohtaisen tilanteen voi tarkistaa ulkoministeriön verkkosivuilta.

Ajoneuvovakuutukset

Fennian myöntämä liikennevakuutus on voimassa Ukrainassa ns. vihreän kortin yleissopimuksen perusteella. Ukrainassa vihreä kortti (Green Card) on pakollinen ja vakuutuksen voimassaolo edellyttää, että Ukrainaan matkustettaessa vakuutusyhtiö on antanut liikennevakuutuksen voimassaolosta vihreän kortin.

Tilanne saattaa kuitenkin muuttua hyvinkin nopeasti. On hyvä varautua siihen, että Venäjän pankkitoiminnan rajoittaminen voi vaikuttaa muun muassa vakuutuskorvausten maksamiseen.

Fenniakasko ei ole voimassa Venäjällä ilman erillistä voimassaoloalueen laajennusta. Sotatila-alueella, aseellisen selkkauksen, kapinan tai kansannousun aikana Fenniakasko ei ole myöskään voimassa, jos kulkuneuvo siirretään kyseiselle alueelle selkkauksen alkamisen jälkeen. Ukraina on tällä hetkellä sotatila-alue, joten Fenniakasko ei ole siellä voimassa, jos ajoneuvolla on menty tai mennään sinne sotatilan alkamisen jälkeen.

Matka- ja matkustajavakuutukset

Fennian myöntämät matka- ja matkustajavakuutukset ovat voimassa Ukrainassa ja Venäjällä, jos vakuutuksen voimassaoloalue kattaa kyseiset maat.

Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaisesti matkalla aiheutuneen sairastumisen tai tapaturman silloin kun se on aiheutunut muusta kuin sodasta tai aseellisesta selkkauksesta.

Täältä saat tarkempia tietoja matkustajavakuutuksista Ukrainassa

Fennia-Henkiturvan korvaukset sotatoimialueella

Ukrainan sota vaikuttaa myös henkivakuutuksen, pysyvän työkyvyttömyysturvan ja vakavan sairauden turvan korvauksiin.

Täältä saat tarkempia tietoja Fennia-Henkiturvan korvauksista

Yritysasiakkaiden vakuutukset

Yritysasiakkaitamme, joilla on Fennian vakuuttamaa toimintaa Venäjällä tai Ukrainassa, kehotamme olemaan yhteydessä omaan asiakasvastaavaan Fenniassa, mikäli asiasta herää kysymyksiä.

Lisätietoja

Ulkoministeriön uusimmat matkustustiedotteet


AjoneuvotAutovakuutusLiikennevakuutusMatkavakuutusHenkivakuutusUutinenFennia

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet