Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Matkustajavakuutus ja Ukrainan sotatila

Matkustajavakuutus ja Ukrainan sotatila

28.2.2022

Ulkoministeriö suosittelee matkustajia poistumaan maasta välittömästi. Tilanne Ukrainassa on arvaamaton ja voi muuttua nopeasti vaaralliseksi eri puolilla maata Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Ukrainaan on julistettu koko maan kattava sotatila. Tarkat ohjeet löytyvät osoitteesta Ukraina: matkustustiedote .

Mikäli olet Ukrainassa, etkä ole vielä tehnyt matkustusilmoitusta, niin tee se täältä www.matkustusilmoitus.fi .

Ulkoministeriön päivystys palvelee 24/7 .

Matkustajavakuutus ja Venäjän tilanne

Ulkoministeriö suosittelee välttämään matkustamista Venäjälle. Tietyiltä alueilta Venäjän ja Ukrainan rajavyöhykkeeltä suositellaan poistumista välittömästi heikentyneen turvallisuustilanteen vuoksi. Myös Venäjällä olevia suositellaan tekemään matkustusilmoitus.

Fennian matkustajavakuutus

Jos vakuutettu ei pääse ylivoimaisen, pakottavan, matkan aikana ilmenneen esteen vuoksi palaamaan matkalta aiottuna ajankohtana, on vakuutus voimassa siihen saakka, kun paluu voidaan kohtuudella järjestää. Vakuutuksesta ei kuitenkaan korvata tästä aiheutuneita ylimääräisiä kuluja.

Matkustajavakuutus korvaa matkan peruuntumisen tai keskeytymisen aiheuttamat kustannukset, mikäli ne ovat aiheutuneet vakuutetun tai ehdoissa mainitun henkilön

 • äkillisestä sairastumisesta, tapaturmasta tai kuolemasta tai

 • vakuutetun Suomessa olevaan omaisuuteen kohdistuneesta merkittävästä taloudellisesta esinevahingosta.

Ukrainan sotatilasta aiheutuva matkan peruuntuminen, keskeytyminen, myöhästyminen tai odottaminen ei ole matkustajavakuutuksesta korvattava. Korvausasiassa suosittelemme asiakasta ottamaan yhteyttä matkanjärjestäjään tai kuljetusyhtiöön.

Matkustajavakuutuksesta ei korvata vakuutustapahtumaa, joka on aiheutunut sodasta tai aseellisesta selkkauksesta. Tätä rajoitusta ei sovelleta 14 päivän aikana aseellisten toimien alkamisesta, muun kuin suursodan ollessa kysymyksessä, mikäli vakuutettu on aloittanut matkansa jo ennen niitä eikä ole itse osallistunut sanottuihin toimiin.

Evakuointiturva

Ukrainan sotatilan johdosta matkan keskeytyminen evakuointiturvasta on korvattava, kun Suomen ulkoministeriö suosittaa alueelta poistumista äkillisesti alkaneen aseellisen selkkauksen vuoksi.

Korvausta ei makseta, jos matka on suuntautunut alueelle, jolle Suomen ulkoministeriö ei ole suositellut matkustamista ennen matkan alkua.

Evakuointikuluina korvataan ylimääräiset matka- ja majoituskulut, jotka aiheutuvat kuljetuksesta lähimpään turvalliseen paikkaan tai Suomeen, jos Suomeen paluu katsotaan välttämättömäksi tai tarpeelliseksi. Korvauksia maksetaan enintään 2000 euroa vakuutettua kohti. Kulujen tulee olla vakuutusyhtiön etukäteen hyväksymiä.

Kysymyksiä:

Ulkoministeriö ei suosita matkustamista Ukrainaan, jonne matkani on määrä alkaa vain päivien kuluttua. Korvaako matkavakuutus, jos peruutan matkani?

Ulkoministeriön suositusten seuraaminen on hyvä keino huomioida muuttuvia matkustustilanteita. Vakuutus ei korvaa matkan peruuntumista matkakohteen sotatilan takia. Matkan peruuttamistilanteissa suosittelemme olemaan yhteydessä matkan järjestäjään tai lentoyhtiöön.

Olen hankkinut matkan Ukrainaan. Korvaako vakuutus matkan peruuntumisen, jos en halua lähteä matkalle?

Korvattavat matkan peruuntumisen syyt on lueteltu matkavakuutusehdoissa. Matkustajavakuutus ei korvaa matkan peruuntumista siitä syystä, että et halua lähteä matkalle. Suosittelemme yhteydenottoa matkanjärjestäjään tai lentoyhtiöön.

Loukkaannuin matkalla Ukrainassa enkä päässyt paluulennolleni. Korvaako vakuutus ylimääräiset lääkärikäynnit, majoituskulut yms.?

Matkalla sattuneen tapaturman hoitokulut korvataan matkatapaturmana. Jos tapaturma aiheuttaa paluulennon menetyksen, matkustajavakuutuksesta korvataan kohtuulliset ylimääräiset matka- ja majoituskulut.

Olen matkalla Ukrainassa ja haluan palata mahdollisimman pian takaisin Suomeen. Mihin olen yhteydessä?

Ole ensisijaisesti yhteydessä matkanjärjestäjään, lentoyhtiöön, Fennian Reissuapuun tai Ulkoministeriöön. Akuuteissa asioissa palvelee Fennian Reissuapu numerossa +358 10 503 5503 (24 h/vrk).

MatkavakuutusArtikkeliFennia
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet