Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

Suomen merkittävin yrityksille ja organisaatioille suunnattu muotoilukilpailu Fennia Prize käynnistyy

16.8.2021

Fennia Prize 22 -muotoilukilpailussa palkitaan yrityksiä ja organisaatioita, jotka käyttävät muotoilua strategisena tekijänä liiketoiminnassaan. Tämä voi näkyä monin eri tavoin mm. tuotteissa, palveluissa tai liiketoimintakonsepteissa.

Palvelumuotoilu on tuttua jo monelle yritykselle, mutta myös esimerkiksi asiakaskokemusta voidaan kehittää muotoilun menetelmin. Strategisella tasolla käytetyllä muotoilulla tähdätään kilpailukyvyn kasvuun ja kansainvälistymiseen yhä haastavammilla markkinoilla.

– Suomessa muotoilu ymmärrettiin pitkään kauniiden ja funktionaalisten käyttöesineiden muotoiluna. Viimeisten vuosikymmenten aikana muotoilun käsite on onneksi laajentunut ja monissa yrityksissä on oivallettu myös palveluiden ja erilaisten prosessien muotoilun merkitys yritysten kilpailukyvylle, iloitsee Design Forum Finlandin hallituksen puheenjohtaja Ia Adlercreutz.

Esimerkiksi edellisen kilpailun palkittujen joukossa oli yrityksiä ja tahoja, jotka ovat erikoistuneet juridiseen muotoiluun, rakentaneet sähköisen moottoripyörän, perustaneet uudenlaisen koodauskoulun ja suunnitelleet puukomposiittipesualtaita.

– Muotoilulla on tutkitusti vahva vaikutus yrityksen menestykseen ja kilpailukykyyn. Se on ennen kaikkea erinomainen lähestymistapa ymmärtää ja palvella asiakkaita yhä paremmin. Myös me Fennialla hyödynnämme muotoilua liiketoiminnan, brändin, asiakaskokemuksen sekä uusien tuotteiden ja palveluiden muotoilussa, sanoo tuomariston jäsen ja Fennian digitaalisesta liiketoiminnasta vastaava johtaja Hanna Länsivuori.

– Jokaisen yrittäjän ja yrityksen kannattaa hyödyntää muotoilua. Kysehän on yksinkertaisesti oman tuotteen, prosessin tai palvelun jalostamisesta paremmaksi muotoilun metodein. Muotoiluajattelun ytimessä on ketteryys ja asiakaskeskeisyys: pyritään parempaan lopputulokseen ymmärtämällä käyttäjää, Länsivuori lisää.

Fennia Prize 22 -muotoilukilpailun järjestävät Design Forum Finland ja Fennia yhteistyössä Patentti- ja rekisterihallituksen ja Elon kanssa. Palkintojen yhteissumma on 35 000 € ja sen lahjoittavat Fennia ja Elo. Patentti- ja rekisterihallitus jakaa kilpailussa oman 5 000 € palkintonsa IPR-oikeuksien (Intellectual Property Rights) ansiokkaasta hyödyntämisestä.

Kilpailuun osallistuminen on avoinna 16.8.–15.10.2021. Muotoilun ja elinkeinoelämän asiantuntijat valitsevat Fennia Prize 22 -palkintojen voittajat ja kunniamaininnan saajat. Fennia Prize 22 on osa Design Forum Finland Awards -kokonaisuutta ja palkinnon saajat esitellään keväällä 2022 DFF Awards -näyttelyssä.

Vuonna 1989 Design Forum Finland ja Fennia päättivät yhdessä perustaa Suomeen suuren, yrityksille suunnatun muotoilukilpailun. Nyt, kolmekymmentä vuotta myöhemmin, nykyään Fennia Prize -niminen kilpailu on Suomen merkittävin muotoilun käytön katselmus.

Lisätietoja:

Design Forum Finland, viestintäasiantuntija Anne Veinola
anne.veinola@designforum.fi, 040 548 6407
www.designforum.fi/fenniaprize22

Fennia – yrittämistä ja elämää varten

Vakuutus tarkoittaa valmistautumista tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Me Fennialla tarjoamme vahinko-, henki-, eläke- ja säästövakuuttamisen palveluita. Olemme aina täydellä sydämellä mahdollistamassa sitä, että sinä voit kokeilla ja yrittää. Kun sinä kehityt, me kehitymme mukana.

Design Forum Finland

Design Forum Finlandin tavoitteena on edistää muotoilun käyttöä suomalaisissa yrityksissä, erityisesti johtamisen työkaluna ja strategisella tasolla. Palvelujemme avulla kasvatetaan yritysten kansainvälistä kilpailukykyä ja löydetään uusia malleja kehittää liiketoimintaa tulevaisuuden asiakastarpeisiin. Tätä kautta luodaan pitkän aikavälin arvoa asiakkaille, omistajille ja koko yhteiskunnalle.


Lue lisää

KumppanitMuotoiluVastuullisuusYrittäjyysTiedoteFennia

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet